Webb-teleskooppi saattaa löytää älykästä elämää kaukaisilla planeetoilla olevien saastemerkkiensä kautta, tutkimus ehdottaa | The Weather Channel – artikkeleita Weather Channelista

Edustava kuva

(NASA/JPL-Caltech)

Ilma, vesi, valo, melu, säteily ja niin edelleen – ihmiskunnan yleinen läsnäolo ja vaikutus voidaan nähdä ja tuntea saastemerkkiemme kautta ympäri maailmaa ja jopa avaruudesta. Siksi, jos älykkäät muukalaiset etsivät etäältä elämän merkkejä planeetaltamme, heidän ei ehkä tarvitse etsiä liian lujasti ja läheltä aistiakseen olemassaolomme.

Kaukokartoitusasiantuntijoiden mukaan mahdollisuus havaita kasveja muilla planeetoilla on suhteellisen yksinkertaisempi. Tämä johtuu siitä, että fotosynteesille välttämätön klorofylli näyttää erittäin kirkkaalta infrapunassa, ja sen pelkkä läsnäolo antaisi maapallolle selkeän punaisen reunan.

Mutta meidän kaltaisen “älykkään” sivilisaation havaitsemiseksi indikaattoreiden on oltava erilaisia.

Aivan kuten klorofylli merkitsee kasvien läsnäoloa, ihmiskunnan olemassaolo yhdistetään omiin tunnusmerkkeihimme – keinovaloon öisin, kodeista ja teollisuudesta tulevaan hukkalämpöön ja ennen kaikkea ihmisen aiheuttamista lähteistä vapautuviin kemikaaleihin, jotka muodostavat ilmakehämme.

Jo tämä tosiasia herättää kuitenkin kysymyksen: voisivatko tällaiset keinotekoiset ilmakehän ainesosat antaa pois älykkäiden vieraslajien olemassaolon kaukaisilla planeetoilla?

Universe Today -raportin mukaan tuoreessa paperissa, joka on saatavilla preprint-palvelimella, on tutkittu mahdollisuutta käyttää James Webbin avaruusteleskooppia (JWST) teollisten saasteiden etsimiseen eksoplaneettojen ilmakehästä – aurinkokuntamme ulkopuolella sijaitsevista planeetoista. Kun JWST on jo saavuttanut määrätyn paikkansa, se valmistelee parhaillaan instrumenttejaan ja peileitään käyttöön.

Paperi keskittyy erityisesti kloorifluorihiilivetyihin (CFC). Planeetallamme teollisesti kylmä- ja puhdistusaineina tuotetut CFC-yhdisteet saivat häpeää jo 1980-luvulla, kun ne loivat massiivisen reiän maapallon otsonikerrokseen. Jos se ei ole merkittävä osoitus ihmisen läsnäolosta, mikä on?

Jos yksi ihmiskunnan pahimmista ja merkittävimmistä sivutuotteista voi tehdä ihmiset havaittavissa, tapaus voi hyvinkin olla samanlainen kuin muu älyllinen elämä, lehti väittää. Siksi, jos näitä tehokkaita, pitkäkestoisia kasvihuonetekijöitä löytyy muualta galaksistamme, ne voivat hyvin hyvin viitata sivilisaation olemassaoloon, joka kykenee rehottavaan teollistumiseen.

Mutta voiko James Webbin avaruusteleskooppi havaita tällaisia ​​CFC-yhdisteitä kaukaisilla eksoplaneetoilla? Kyllä, sanovat asiantuntijat, mutta vain jos olosuhteet ovat ihanteelliset.

Tämä tekniikka ei esimerkiksi toimi, jos tutkittava planeetta pyörii liian kirkkaan tähden (kuten aurinkomme) ympärillä, koska se katkaisee signaalin. Sen sijaan M-luokan tähdet, jotka ovat himmeitä, pitkäikäisiä punaisia ​​kääpiöitä, olisivat ihanteellisia ehdokkaita – erityisesti ne, jotka ovat tarpeeksi vanhoja ja vakaita ollakseen johtavia elämään.

Kaiken kaikkiaan ja riippumatta siitä, toimiiko tämä tekniikka vai ei, paperi korostaa James Webb -teleskoopin pelin muuttavaa kykyä ihmiskunnan pyrkiessä maan ulkopuoliseen elämään tässä universumissa.

“JWST:n julkaisun myötä ihmiskunta saattaa olla hyvin lähellä tärkeää virstanpylvästä SETI:ssä [the Search for Extra-Terrestrial Intelligence]jossa pystymme havaitsemaan läheisistä tähdistä ei vain voimakkaita, tahallisia, ohimeneviä ja erittäin suuntautuvia lähetyksiä, kuten omamme (kuten Arecibo-viesti), vaan myös johdonmukaisia, passiivisia teknosignatuureja, jotka ovat yhtä vahvoja kuin omamme”, se päättää. .

**

Lataa sää-, tiede- ja COVID-19-päivitykset liikkeellä ollessasi Weather Channel -sovellus (Android- ja iOS-kaupassa). Se on ilmainen!

Leave a Comment