Zeier valittiin Georgia Sports Hall of FameenUSA Today -kuvia

Jalkapallo

Tekijä: Loran Smith

Georgian jalkapallon värianalyytikko Eric Zeier, joka oppi jalkapallon ensimmäisen kerran Heidelbergissä, Saksassa, isän puoleisten esi-isiensä maassa, valittiin Georgia Sports Hall of Fameen viime viikonloppuna Maconissa.

Nämä perusasiat sekä hänen sentimentaalinen matkansa jalkapallossa saivat entisen Bulldogin pelinrakentajan pursuamaan nöyryydestä, kun hän koetteli arvostustasa kunniasta, joka hänelle tuli perheen ja ystävien sekä runsaiden Red & Blackin kannattajien edessä.

Zeier oli yksi Kaakkoiskonferenssin historian menestyneimmistä pelinrakentajista. Hänen uransa tilastotaulukko oli pidempi kuin Al Caponen rap-arkki. Yliopistopelipäiviensä loppuun mennessä hänellä oli hallussaan 67 koulun läpäisyennätystä ja 18 SEC:n ennätystä.
Hän päätti uransa syöttämällä enemmän jaardeja kuin Jim McMahon ja Steve Young BYU:sta, Andre Ware (Houston), John Elway (Stanford), Dan Marino (Pitt), Randall Cunningham (UNLV) ja Brett Favre (Southern Miss).

Kun tutkit hänen vaikuttavia SEC-ennätyksiään hänen uransa lopussa, löydät seuraavat tunnusmerkit: uran syöttöjaardit, 11 153; uran päättyneitä, 838; uran kokonaisrikos, 10 841; peräkkäiset yritykset ilman sieppausta, 176; uran alhaisin sieppausten prosenttiosuus, 2,64%; kauden ohitetut jaardit, 3,525; syöttöjaardeja yhdessä pelissä, 544 (nyt kaikkien aikojen toinen).

Ensimmäisen lukuvuoden jälkeen, jolloin hän voitti aloitustyön ja johti Bulldogin voittoon Independence Bowlissa Arkansasista 24-15, hän näki kausi myöhemmin joukkueensa nauttivan bannerivuodesta, tehden 10-2-ennätyksen ja voittaen Ohion. Tilanne 21-14 Citrus Bowlissa.

Kun Dawgs sijoittui 5-6 ja 6-4-1 hänen viimeisen kahden kauden aikana, hän oli syvästi pettynyt, koska hän oli kilpailija. Olen kuullut kypärät törmäävän kaappeihin kovien tappioiden jälkeen, pelaajien turvautuvan räikeään kiroukseen ja kaikenlaisiin temperamenttisiin purkauksiin, mutta mitään ei ole verrattavissa Zeierin purkaukseen Tuscaloosassa vuonna 1994, kun Alabama voitti Georgian 29-28. Hän löi kypäränsä seinää vasten ja potkaisi kaiken tiellään – hän ei koskaan kokenut yhteensopivuutta jalkapallo-ottelun häviämisen kanssa.

Hauska asia tapahtui hänen kanssaan, kun hänen perheensä asettui Cobb Countyyn ja hän oli ilmoittautunut Mariettan lukioon. Eräänä lauantai-iltapäivänä hän nautti satunnaisesta ajelusta naapurustossa. Hän laittoi radion päälle ja ihastui Larry Munsonin lähetykseen. “Jatkoin ajamista ja kuuntelua”, hän sanoo, “Olin vain hämmästynyt ja halusin mennä katsomaan Georgia-ottelun sen jälkeen.”

Monet hänen ystävistään olivat kirjoilla Ateenassa, ja hänet houkutteli alumnien sitoutuminen laitokseen. “Huomasin rakkauden ja tunteen, joka näillä alumneilla oli, ja kun saavuin Ateenaan, se tuntui alusta alkaen kodilta. Kun palaan Gameday-ohjelmaan lähettämään lähetystä, minulla on sama tunne. Minua hermostuu kutsuminen. peli, kuten tein pelatessani.”

Kun hän lähti kuuden vuoden uralle National Football Leaguessa Brownsin, Ravensin, Buccaneersin ja Falconsin kanssa, hän oli valmistunut ajoissa liiketalouden tutkinnosta ja nauttinut rikastuttavasta yliopistokokemuksesta. Hän oli kurinalainen opiskelija ja solmi ystävyyssuhteita, joita hän arvostaa nykyään. Monet heistä poikkeavat ottelua edeltävästä takaluukun esityksestä puhuakseen hänelle ja muistelevat ikimuistoisen pelin, kun hän heitti ennätysjaardeja ihaillessaan ukkonen ukkosta oikeaan käteensä.

Hän on edelleen kaiken Georgian fani. Ilman mykistyspainiketta hänen mikrofonissaan, kuulijakunta saattaisi kuulla hänen tukehtuvan joskus – hän saa sen tunteellisen.

Se melkein tapahtui Indianapolisissa. Hän oli valmistautunut siihen, mitä hän halusi sanoa, jos Dawgs voittaisi. Kun oli selvää, että Georgia aikoi vaatia voiton, hän nautti hetkestä, kunnes näki Stetson Bennett itku perässä Kelee Ringon paluu Alabamassa voiton sinetöimiseksi.

Ennen kuin hän sanoi mitään, hän painoi mykistyspainiketta ja itki Stetsonin kanssa, sitten rauhoittui ja ilmaisi ajatuksensa Georgian raikuvasta voitosta. Kaikki, jotka tuntevat hänet, tietävät, että jos jollain on “Damn Good Dawg” -tunnus, hän on Eric Zeier.

Leave a Comment