Äärimmäinen kuumuus liittyy mielenterveyden hätähoidon lisääntymiseen – ScienceDaily

Äärimmäisen kuumina kesäpäivinä yhdysvaltalaisilla aikuisilla oli lisääntynyt riski käydä ensiapupoliklinikalla mielenterveyskriisien vuoksi, jotka liittyivät päihteiden käyttöön, ahdistukseen, stressiin ja muihin.

Äärimmäisen kuumuuden aikana kliinikkojen pitäisi odottaa lisääntyvän potilaiden jaksot, jotka tarvitsevat mielenterveyspalveluita, mukaan Bostonin yliopiston kansanterveyslaitoksen tutkijoiden johtaman uuden tutkimuksen mukaan.

Julkaistu lehdessä JAMA Psykiatriatutkimuksessa havaittiin, että päivät, jolloin normaalia korkeammat lämpötilat kesällä Yhdysvalloissa liittyivät lisääntyneeseen ensiapupoliklinikalla (ED) minkään mielenterveyteen liittyvien sairauksien, erityisesti päihteiden käytön, ahdistuneisuuden ja stressihäiriöiden vuoksi, ja mielialahäiriöt.

Lämmön vaikutus fyysiseen terveyteen on dokumentoitu hyvin, mutta vain harvat tutkimukset ovat tutkineet äärimmäisen kuumuuden vaikutuksia mielenterveyteen. Tämä valtakunnallinen tutkimus on laajin ja kattavin analyysi päivittäisistä ympäristön lämpötiloista ja mielenterveyteen liittyvistä ED-käynneistä kaiken ikäisten yhdysvaltalaisten aikuisten keskuudessa. Kun äärimmäisen kuumuuden päivien odotetaan lisääntyvän pahenevan ilmastonmuutoksen vuoksi, havainnot täyttävät kriittisen aukon tutkimuksessa ja tarjoavat näyttöön perustuvaa tukea ennakoiville toimenpiteille ja poliittisille ratkaisuille, jotka voivat vähentää kuumuuteen liittyviä kriisejä.

“Päivystyskäynnit edustavat eräitä kalleimmista vuorovaikutuksista terveydenhuoltojärjestelmässä”, sanoo tutkimuksen johtava kirjoittaja tohtori Amruta Nori-Sarma, BUSPH:n ympäristöterveyden apulaisprofessori. “Haavoittuvimpien tarpeiden huomioiminen joidenkin näistä vierailuista ennaltaehkäisemiseksi voi vaikuttaa myönteisesti yksilön terveyteen ja kustannuksiin sekä säästää terveydenhuollon resursseja muita hätätilanteita varten.”

Uusien löydösten pitäisi saada terveydenhuollon tarjoajat varautumaan lisääntyneeseen mielenterveyspalvelujen tarpeeseen aikana, jolloin ennustetaan äärimmäistä lämpöä, Nori-Sarma sanoo. “Kun helleaaltoja ennustetaan, kliinikot ja kansanterveysasiantuntijat voivat käyttää löytöjämme valmistautuakseen erityisesti potilaiden tavoittamiseen, joilla on olemassa mielenterveysongelmia.”

Myös suuri yleisö voi hyötyä tästä oivalluksesta, sanoo tutkimuksen vanhempi kirjoittaja Dr. Gregory Wellenius, ympäristöterveyden professori ja BUSPH:n ilmasto- ja terveysohjelman johtaja.

“Äärimmäisenä kuumina päivinä on tärkeää, että me jokainen ryhdymme tarvittaviin varotoimiin pitääksemme huolta itsestämme ja läheisistämme”, hän sanoo, mikä voi sisältää naapureiden tai perheenjäsenten tarkastamisen, jotka saattavat olla alttiita lämpöaltistuksen terveysvaikutuksille. .

Tutkimusta varten Nori-Sarma ja kollegat hankkivat lääketieteellisiä väitteitä mielenterveyteen liittyvistä ED-käynneistä OptumLabs Data Warehousesta, joka sisältää tunnistamattomia, pitkittäissuuntaisia ​​terveystietoja yli 200 miljoonasta kaupallisesta ja Medicare Advantage -rekisteröityjästä kaikkialla Yhdysvalloissa. Tutkijat analysoivat noin 3,5 miljoonaa ED-käyntiä 2,2 miljoonan 18-vuotiaan tai sitä vanhemman aikuisen joukossa, joilla oli kaupallinen tai Medicare Advantage -sairausvakuutus lämpimän kauden (toukokuusta syyskuuhun) 2010-2019 aikana.

Äärimmäisen kuumuuden päivät – määritellään yli 95 asteen lämpötiloiksith Lämpötilajakauman persentiili läänin mukaan – liittyivät vahvimmin ED-käynteihin lapsuudessa alkaneiden käyttäytymishäiriöiden ja päihdehäiriöiden vuoksi, joita seurasivat ahdistuneisuus, stressiin liittyvät ja somatoformiset häiriöt sekä mielialahäiriöt. Äärimmäinen kuumuus liittyi myös skitsofrenian ED-käynteihin.

Tutkijat havaitsivat, että lämmön vaikutus mielenterveyteen oli samanlainen eri ikäryhmissä ja ilmeinen sekä miehillä että naisilla ja kaikilla maan alueilla. “Nämä tulokset osoittavat, että lämpö voi vaikuttaa syvästi ihmisten mielenterveyteen iästä, sukupuolesta tai asuinpaikasta riippumatta”, Wellenius sanoo.

Kirjoittajat havaitsivat, että lämmön vaikutus oli hieman suurempi koillisessa, keskilännessä ja luoteessa. Vaikka näillä alueilla on yleensä alhaisemmat lämpötilat kuin Yhdysvaltojen kaakkois- tai lounaisosissa, “tämän vuoksi näiden alueiden populaatiot saattavat kärsiä eniten korkeiden lämpötilojen aikana”, Nori-Sarma sanoo. “Heillä ei välttämättä ole taitoja tai resursseja selviytyä äärimmäisen kuumuuden aikana. Lämpötapahtumat muuttuvat entisestään äärimmäisemmiksi ilmaston lämpenemisen jatkuessa, joten on kaksinkertaisen tärkeää tunnistaa haavoittuvimmat väestöt ja auttaa ne sopeutuvat lämpimämpiin kesäolosuhteisiin.”

Tulevissa tutkimuksissa tutkijat pyrkivät tunnistamaan kansanterveysstrategioita, jotka auttavat varoittamaan ihmisiä äärimmäisen kuumuuden aiheuttamista riskeistä ja suojelevat paremmin haavoittuvimpia yhteisön jäseniä. Myöhemmissä tutkimuksissa selvitetään myös kohonneiden lämpötilojen vaikutusta mielenterveyteen pitkien ajanjaksojen aikana (eli helleaallot) sekä vaikutusta haavoittuviin ryhmiin, joita tässä tutkimuksessa ei ole arvioitu, mukaan lukien vakuuttamattomat, pienituloiset ja erilaiset rodut. /etnisissä ryhmissä ja vähemmän kiireellisissä tilanteissa.

COVID-19:n jatkuvat vaikutukset mielenterveyteen muokkaavat myös tätä työtä. Lukitukset, sosiaalinen eristäytyminen ja yleinen epävarmuus pandemian alkuaikoina lisäsivät mielenterveyspalvelujen tarvetta ja rajoittivat niiden saatavuutta samanaikaisesti, kun sairaanhoitajat olivat täynnä fyysisiä hätätilanteita kokeneita potilaita, Nori-Sarma sanoo.

“Kun lähestymme tulevaa kesäkautta, on tärkeää pitää mielessä, että stressitekijöiden – pandemia ja ilmasto – yhdistelmä voi pahentaa olemassa olevia mielenterveysolosuhteita”, hän sanoo. “Mielenterveysjärjestelmän tulisi suunnitella vastaavasti.”

.

Leave a Comment