Houstonin rodeo merkitsee “uuden normaalin” alkua, terveysasiantuntijat sanovat

Tyypillisenä vuonna yleisin syy, miksi ihmiset hakeutuvat sairaanhoitoon Houston Livestock Show’ssa ja Rodeossa, on saappaiden rakkuloita.

“En vitsaile”, sanoi Emmett Story III, rodeon lääketieteellisen ja turvallisuuskomitean jaoston puheenjohtaja. “He ostavat upouudet saappaat, ja jotkut ihmiset eivät ole koskaan olleet rodeossa ennen.”

Kun Houston Rodeo avataan maanantaina, Story ja muut sairaanhoidosta vastaavat järjestäjät odottavat monia samoja arkipäiväisiä vammoja ja vaivoja, mutta valmistautuvat pahempaan – aivan kuten aina. Kuusi liikkuvaa lääketieteellistä yksikköä ja viisi ensiapuasemaa on sijoitettu kaikkialle NRG Parkiin, ja Houstonin palokunnan ensihoitajat ovat valmiina hätäkuljetusta varten.

Ja tänä vuonna, vuoden tauon jälkeen, rodeo keskittyy jälleen estämään COVID-19:n, viruksen, joka pysäytti rodeon äkillisesti lähes kaksi vuotta sitten, leviämisen. Naamarit vaaditaan julkisessa liikenteessä rodeon alueelle, jossa on runsaasti käsienpesu- ja desinfiointipisteitä. Monet toimilupaosastot hyväksyvät vain luotto- tai pankkikortit käteisen sijaan, ja ilmansuodatusjärjestelmät on päivitetty maksimoimaan raikkaan ilman virtauksen NRG Stadiumin ja NRG Centerin sisällä.

Ennätyksellisen omikronin nousutuen yhteydessä rodeon järjestäjät rohkaisevat ihmisiä noudattamaan sairauksien torjunta- ja ehkäisykeskusten antamia terveys- ja turvallisuusohjeita, joissa suositellaan, että ihmiset pysyisivät ajan tasalla rokotuksista ja ryhtyisivät varotoimiin, kuten maskien käyttö alueilla. korkealla lähetyksellä. Sairastuneita kannustetaan pysymään kotona. Yli 100 ihmistä päivittäin kuolee edelleen COVID-19:ään Texasissa, ja suurin osa näistä kuolemista on rokottamattomia, luvut osoittavat.

Silti pandemia lähestyy kahden vuoden rajaa ja lähes 64 prosenttia 5-vuotiaista ja sitä vanhemmista texasilaisista on rokotettu, joten terveysasiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että ihmisten on aika palata suuriin tapahtumiin, kuten rodeoon.

“Meidän on elettävä COVIDin kanssa jonkin aikaa, ja uskon, että ihmisten pitäisi pystyä luomaan uusi “normaali” ja nauttimaan elämästään”, sanoi tohtori M. Kristen Peek, julkisen koulun väliaikainen dekaani. ja väestön terveys Teksasin yliopiston lääketieteellisessä haarassa Galvestonissa.

Tarkastettuaan rodeon kahdeksansivuisen asiakirjan, joka sisältää sen COVID-terveysprotokollat, Peek sanoi, että lisätyt varotoimet “näyttävät asianmukaisilta”. Hän sanoi odottavansa innolla osallistumista rodeoon perheensä kanssa.

“Meidät varmasti peitetään”, hän sanoi.

COVID-tapaukset ovat lähes pudonneet omikronia edeltävälle tasolle Houstonissa ja suuressa osassa Yhdysvaltoja. Erittäin tarttuva variantti, joka havaittiin Etelä-Afrikassa kiitospäivänä, laukaisi massiivisen infektioaallon, joka alkoi paikallisesti joulukuun puolivälissä ja saavutti huippunsa tammikuun puolivälissä, jolloin Texas Medical Center raportoi viikoittain keskimäärin 13 555 päivittäistä tapausta. Viime viikolla terveyskeskus raportoi 1 743 keskimääräistä päivittäistä tapausta.

Rodeossa tulee todennäköisesti uusia tartuntoja, koska osallistujamäärä on valtava. Asiantuntijat eivät kuitenkaan odota vuoden 2020 toistuvan, kun virus sulki tapahtuman puolivälissä kolmen viikon jaksoa. Montgomeryn piirikunnan miehellä, jolla ei ollut lähimatkahistoriaa, oli positiivinen COVID-19-testi, mikä vahvisti, että yhteisö on levinnyt. Mies oli osallistunut edellisen kuukauden aikana rodeon grillikeittoon.

Harris County Public Healthin mukaan 66 prosenttia Harris Countysta on nyt rokotettu vähintään Pfizerin, Modernan ja Johnson & Johnsonin primäärisarjalla. Viimeaikainen aalto todennäköisesti lisäsi luonnollista immuniteettia, ja yhteisöllä on valmiudet käsitellä tapahtumaa ilman suurta riskiä, ​​sanoi tohtori Paul Klotman, Baylor College of Medicinen presidentti ja toimitusjohtaja.

“Rodeo on isossa paikassa, joten siellä on paljon ilmanvaihtoa ja tilaa”, hän sanoi. “Suhteessa muihin kokoontumisiin tämän pitäisi olla turvallisempi kuin muut. Ja jos tarkastellaan joitain (viimeaikaisia) jalkapallopelejä, ei ole ollut paljon suuria epidemioita.”

Klotman ja muut asiantuntijat lisäsivät varoituksen sanan: pandemia ei ole ohi. Haavoittuvilla väestöryhmillä, kuten immuunipuutteisilla ihmisillä, on edelleen kohonnut riski saada vakavia sairauksia, jos ne saavat tartunnan.

“En lähtisi, jos asuisin jonkun kanssa, joka käy läpi syövän kemoterapiaa”, painotti tohtori James McDeavitt, Baylorin varatoimitusjohtaja ja kliinisten asioiden dekaani.

Tohtori Kelly Larkin, rodeon toimeenpanevan komitean jäsen ja ensiapulääkäri MD Anderson Cancer Centerissä, sanoi, että yli 100 palveluntarjoajaa, mukaan lukien ortopediset kirurgit ja ensiapulääkärit, työskentelee vuorotellen koko tapahtuman ajan tarjotakseen hoitoa paikan päällä. Yli 1200 lääketieteellistä vapaaehtoista, kuten ensihoitajaa, tarjoaa myös tukea.

“Terveydenhuollon näkökulmasta olemme niin hyvässä tilanteessa olla mukana tällaisessa tapahtumassa”, hän sanoi. “Se tekee kaikesta niin paljon mukavampaa terveydenhuollon tarjoajana, kun tietää suuren yleisön olevan mahdollisimman turvallista.”

julian.gill@chron.com

Leave a Comment