“Ihmisyyden nimissä”: YK:n päällikön vetoomus, Bidenin varoitus johtajien reagoiessa Venäjän Ukrainan liikkeelle, World News

“Maailma tulee pitämään Venäjää vastuullisena” hyökkäyksestään Ukrainaa vastaan, Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoi keskiviikkona. Hän varoitti hyökkäyksen aiheuttavan “katastrofaalisia ihmishenkien menetyksiä”.

Sen jälkeen kun Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti aloittavansa sotilaalliset operaatiot Ukrainassa, Biden sanoi puhuvansa torstaina Yhdysvaltojen yleisölle puhuakseen “seurauksista” Venäjälle. Hän kuvaili hyökkäystä “provosoimattomaksi ja perusteettomaksi”.

“Venäjä yksin on vastuussa kuolemasta ja tuhosta, jonka tämä hyökkäys tuo mukanaan, ja Yhdysvallat ja sen liittolaiset ja kumppanit vastaavat yhtenäisellä ja päättäväisellä tavalla. Maailma pitää Venäjän vastuullisena”, hän sanoi.

Biden sanoi, että hänen rukouksensa olivat Ukrainan kansan kanssa “kun he kärsivät provosoimattomasta ja perusteettomasta Venäjän armeijan hyökkäyksestä”, lisäten Putinin valinneen ennalta harkitun sodan, joka toisi katastrofaalisen ihmishenkien menetyksen ja inhimillisen kärsimyksen.

Viime hetken Putinille osoittamassaan vetoomuksessa YK:n pääsihteeri Antonio Guterres vetosi sodan lopettamiseen “ihmiskunnan nimissä”, kun Venäjän johtaja ilmoitti sotilasoperaatiosta.

“Presidentti Putin, tuokaa joukkonne ihmisyyden nimissä takaisin Venäjälle”, hän sanoi YK:n turvallisuusneuvoston hätäkokouksen jälkeen kriisistä.

“Ihmiskunnan nimissä älkää antako aloittaa Euroopassa sitä, mikä voisi olla pahin sota sitten vuosisadan alun”, hän sanoi ja lisäsi, että konflikti “täytyy lopettaa nyt”.

Lue myös | Ukrainan ja Venäjän välinen konflikti: Ensimmäiset kuvat

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg tuomitsi “holtittoman ja provosoimattoman hyökkäyksen” Ukrainaa vastaan, ja sanoi, että Naton liittolaiset tapaisivat käsitelläkseen Moskovan “aggressiivisten toimien” seurauksia.

Saksan liittokansleri Olaf Scholz kuvaili Venäjän sotilasoperaatiota Ukrainassa “räikeäksi kansainvälisen oikeuden rikkomiseksi” Euroopan “pimeänä päivänä”.

“Saksa tuomitsee mitä jyrkimmin tämän presidentti Putinin häikäilemättömän teon. Solidaarisuutemme on Ukrainaa ja sen kansaa kohtaan”, hän lisäsi lausunnossaan.

Scholz, jonka maa on tällä hetkellä G7-foorumin puheenjohtajamaa, sanoi, että se oli “kauhea päivä Ukrainalle”.

Hän kehotti Moskovaa lopettamaan sotilasoperaation “välittömästi”.

Katso | YK:n turvallisuusneuvoston hätäkokous Ukrainasta: turvallisuusneuvosto äänestää Venäjän tuomitsevasta päätöslauselmasta

Myös Britannian pääministeri Boris Johnson tuomitsi “Ukrainan kauhistuttavat tapahtumat” ja sanoi, että Venäjän presidentti Vladimir Putin “on valinnut verenvuodatuksen ja tuhon tien aloittamalla tämän provosoimattoman hyökkäyksen”.

“Britannia ja liittolaisemme vastaavat päättäväisesti”, hän twiittasi ja lisäsi puhuneensa Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyn kanssa.

Vaikka maailman johtajat tuomitsivat tämän väitetyn “hyökkäyksen”, Venäjän YK-suurlähettiläs sanoi turvallisuusneuvoston hätäkokouksessa myöhään keskiviikkona, että Moskovan sotilasoperaatio Ukrainaa vastaan ​​on suunnattu vain Kiovassa vallassa olevaan “juntaan”.

“Halusin sanoa lopuksi, että emme ole aggressiivisia Ukrainan kansaa vastaan, vaan Kiovassa vallassa olevaa junttaa vastaan”, sanoi Vassili Nebenzia.

(virastojen palautteen perusteella)

.

Leave a Comment