Kuumempi ilmasto voi laukaista lisää mielenterveyskriisejä – Kuluttajien terveysuutisia

TORSTAI, helmikuuta 24. 2022 (HealthDay News) – Ilmastonmuutoksen aiheuttama äärimmäinen kuumuus vaikeuttaa mielenterveysongelmista ja huumeriippuvuudesta kärsivien ihmisten selviytymistä ja lisää painetta pandemiasta venytetyille USA:n ensiapuun.

Näiden vakavien kesäisten lämpöpiikkien aikana amerikkalaiset, joilla on masennusta, ahdistuneisuutta, mielialahäiriöitä ja huumeriippuvuutta, kerääntyvät yhä useammin sairaaloiden ensiapuun hakemaan apua, uusi tutkimus toteaa.

“Lämpötilojen nousu ja päivystyskäyntien määrä mielenterveyden vuoksi [are] ennennäkemättömässä mittakaavassa kaikkialla Yhdysvalloissa”, sanoo johtava tutkija Amruta Nori-Sarma, ympäristöterveyden apulaisprofessori Bostonin yliopiston kansanterveyslaitoksesta.

Hän totesi, että lämpö ei sinänsä aiheuta näitä olosuhteita, mutta se vaikeuttaa näiden sairauksien ihmisten selviytymistä.

“Kesäisten lämpötilojen noustessa ihmiset, joilla on taustalla mielenterveysongelmia, ovat erityisen vaarassa tarvitsevat mielenterveyteen liittyviä lisäpalveluita”, Nori-Sarma huomautti.

Koska tutkimuksessa tarkasteltiin vain tietoja henkilöistä, joilla on yksityinen sairausvakuutus tai Medicare Advantage -suunnitelma, hän epäilee ongelman olevan jopa laajempi kuin hänen tiedot osoittavat.

Ja hän lisäsi, että ongelma todennäköisesti kasvaa, kun lämpötilat jatkavat nousuaan ja äärimmäisten lämpötapahtumien esiintymistiheys ja vakavuus lisääntyvät.

“Kun helleaallot yleistyvät tulevina kesäisin, voidaan ennakoida, että myös mielenterveyteen liittyvien terveyspalvelujen tarve lisääntyy”, Nori-Sarma sanoi.

Tutkimusta varten hänen tiiminsä tarkasteli tietoja mielenterveyteen liittyvistä ensiapukäynneistä lääketieteellisestä väitteestä, joka sisältää yli 200 miljoonaa ihmistä kaikkialla Yhdysvalloissa.

Analyysi kattoi 3,5 miljoonaa päivystyskäyntiä yli 2,2 miljoonalta aikuiselta kevään ja kesän aikana vuosina 2010–2019.

Se paljasti, että kuumimpina päivinä enemmän ihmisiä, joilla oli käyttäytymis- ja päihdeongelmia sekä mielialahäiriöitä, ahdistusta ja stressiin liittyviä fyysisiä häiriöitä, hakeutuivat todennäköisesti apua päivystykseen. Äärimmäinen kuumuus yhdistettiin myös skitsofrenian ensiapukäynteihin.

Vaikutus oli samanlainen kaiken ikäisille miehille ja naisille ja kaikkialla Yhdysvalloissa, Nori-Sarma sanoi.

Silti joidenkin alueiden asukkaat kärsivät enemmän kuin toiset, hän lisäsi. Koillis-, keskilännen ja luoteisosien ihmiset, joissa lämpötilat ovat yleensä alhaisemmat ja ilmastoidut kodit ovat harvinaisempia, saattavat olla vähemmän valmiita selviytymään äärimmäisestä kuumuudesta kuin kaakkois- tai lounaisosissa, joissa kuumot kesälämpötilat ovat pitkään olleet normi.

“Lämpö ei ole ongelma vain joidenkin fyysisten terveydellisten ongelmien, kuten lämpöhalvauksen ja lämpöstressin vuoksi, olemme todellakin pystyneet osoittamaan, että myös mielenterveys ja hyvinvointi ovat tärkeitä näkökohtia äärimmäisen kuumuuden aikoina”, Nori-Sarma sanoi.

Kesän aikana on tärkeää, että ihmiset pitävät huolta itsestään ja huolehtivat naapureistaan ​​ja perheenjäsenistään, jotka saattavat olla alttiita lisääntyvälle stressille ja ahdistukselle, hän sanoi.

“Myös terveydenhuoltojärjestelmän tulee valmistautua tarjoamaan palveluita niille ihmisille, jotta voimme varmistaa, että huolehdimme eniten apua tarvitsevista ihmisistä äärimmäisen kuumina aikoina”, Nori-Sarma sanoi.

Tutkimus julkaistiin verkossa helmikuussa. 23 tuumaa JAMA Psykiatria.

Nick Obradovich, Berliinin Max Planck Institute for Human Development -instituutin vanhempi tutkija, tukee pääkirjoitusta, joka liittyi havaintoihin.

Hän sanoi, että on epäselvää, miksi äärimmäinen kuumuus pahentaa henkisiä ongelmia.

Ilmastonmuutoksen jatkuessa, Obradovich lisäsi, “on todella tärkeää selvittää, kuinka auttaa yhteiskuntaa ja yksilöitä tulemaan kestävämmiksi ja sopeutumaan ympäristön stressitekijöihin ja reagoimaan niihin.”

Hän huomautti, että ihmisten on opittava kestämään äärimmäisen kuumuuden lisäksi myös äärimmäistä kylmyyttä.

Kun lämpötila kohoaa, ihmisten tulisi yrittää pysyä poissa lämmöstä, vaikka se tarkoittaisi ilmastointilaitteiden käyttöä tai kylien jäähdytyskeskuksissa käymistä, Obradovich sanoi. Hyvien nukkumistottumusten harjoittaminen auttaa myös ylläpitämään mielenterveyttä helleaallon aikana, hän lisäsi.

“Rehellisesti sanottuna meillä ei ole vielä täydellisiä vastauksia”, Obradovich sanoi. “Tarvitsemme paljon enemmän tutkimusta työkalujen ja tekniikoiden kehittämiseen, jotta voimme auttaa ihmisiä selviytymään paremmin, sopeutumaan ja reagoimaan näihin sääilmiöihin.”

Lisää tietoa

Ilmastonmuutoksesta ja mielenterveydestä on enemmän tietoa American Psychiatric Associationissa.

LÄHTEET: Amruta Nori-Sarma, PhD, MPH, apulaisprofessori, ympäristöterveys, Boston University School of Public Health; Nick Obradovich, PhD, vanhempi tutkija, Center for Humans and Machines, Max Planck Institute for Human Development, Berliini, Saksa; JAMA Psykiatria, helmikuuta 23.2.2022, verkossa

Sivustosi artikkeleista

Aiheeseen liittyviä artikkeleita verkossa

Leave a Comment