Los Angelesin piirikunta poistaa rokotettujen ihmisten sisänaamakemääräyksen perjantaina, terveysministeriö sanoo

LOS ANGELES (KABC) – Rokotetut henkilöt saavat mennä ilman maskia LA Countyn laitoksissa, yrityksissä ja paikoissa, joissa varmistetaan rokotusasema hiljattain tarkistetun kansanterveysmääräyksen mukaan, joka tulee voimaan perjantaina, viranomaiset sanoivat.

“Koska läänissä COVID-19:n leviäminen on edelleen vähentynyt, on aiheellista harkita vaadittujen turvatoimien vähentämistä ja huomioida, että haavoittuvien henkilöiden tulisi jatkossakin käyttää kaikkia mahdollisia suojatoimenpiteitä”, LA Countyn kansanterveysosasto sanoi lausunnossaan. “Koska riski on vähentynyt, kansanterveys muuttaa terveysviranomaisen määräystä salliakseen rokotustilan tarkistavien laitosten, yritysten ja paikkojen tarjota valinnaisen maskin täysin rokotetuille henkilöille.”

Uusi terveysjärjestys astuu voimaan klo 12.01. Perjantaina 25. helmikuuta, osasto sanoi.

Laitosten, yritysten ja tapahtumapaikkojen on varmistettava, että 100 % vähintään 5-vuotiaista asiakkaista on täysin rokotettu. Jos ei, heidän on todistettava äskettäinen negatiivinen COVID-19-virustestitulos. Asiakkaiden testit on otettava kahden päivän kuluessa tulosta, jos PCR-testi, tai yhden päivän kuluessa, jos antigeenitesti. Työntekijät voivat toimittaa negatiivisen testituloksen kolmen päivän välein.

Kaikkien, jotka eivät ole täysin rokotettuja tai jotka eivät näytä todistetta rokotuksesta, on silti annettava negatiivinen testi ja jatkettava hyvin istuvan maskin käyttöä sisätiloissa paitsi aktiivisen syömisen tai juomisen aikana.

“Koska tartunta vähenee ja viruksia kiertää vähemmän, jotkin työkalut voivat tarjota merkittävän suojan pahimpia COVID-riskejä vastaan”, Countyn kansanterveysjohtaja Barbara Ferrer sanoi lausunnossaan. “Koska rokotteet ovat yksi näistä työkaluista, joilla on pienempi määrä sairaalahoitoa ja COVID-sairaalahoitoja, on tarkoituksenmukaista, että asetuksissa, joissa varmistetaan rokotus tai negatiivinen testistatus, siirrymme käyttämään vahvasti maskin käyttöä sen sijaan, että vaadittaisiin maskia.”

Viime viikolla Kalifornian terveysviranomaiset poistivat osavaltion laajuisen COVID-sisämaskin mandaatin julkisissa tiloissa rokotetuille ihmisille. Lasten on kuitenkin edelleen pidettävä naamionsa koulussa.

LIITTYVÄT: LAUSD luopui ulkonaamarimandaatista opiskelijoille ja henkilökunnalle tiistaina; sisätilojen valtuutus edelleen voimassa

Ferrer oli aiemmin hahmotellut mittareita, jotka läänin olisi täytettävä, jotta se luopuisi sisänaamarimandaattistaan ​​- mittareita, jotka todennäköisesti pitävät säännön voimassa maaliskuun loppuun asti. Mutta erimielisyydet läänin hallintoneuvoston keskuudessa kasvoivat viime viikolla, kun Hahn liittyi kollegansa Kathryn Bargerin kanssa ja pyysi, että lääni yhtyisi osavaltioon sisätilojen peittämiskysymyksessä.

Vaikka enemmistö viisijäsenisestä hallituksessa tuki edelleen läänin naamiointisääntöä, Ferrer kertoi paneelille viime viikolla, että terveysvirasto tutkii mahdollisuutta keventää sisätilojen valtuuksia paikoissa, joissa on muita “suojakerroksia”. kuten pakolliset COVID-rokotteet tai -testit.

Aiemmin Ferrer sanoi, että sisänaamarisäännöt pysyvät voimassa, kunnes:

  • “Läänin COVID-tartuntataso putoaa “kohtalaiselle” tasolle, jonka Yhdysvaltain tautivalvontakeskukset ovat määritelleet, ja pysyy siellä kaksi viikkoa; KULTA
  • COVID-rokotteet ovat olleet alle 5-vuotiaiden asukkaiden saatavilla vähintään kahdeksan viikon ajan; JA
  • ei ole tunnistettu uusia COVID-muunnelmia, jotka voisivat aiheuttaa uusia tapauksia.

Ferrerin mukaan CDC:n “kohtalaisen” tartuntatason saavuttaminen edellyttää, että läänissä seitsemän päivän kumulatiivinen tartuntataso on alle 50 100 000 asukasta kohti. Maanantaina läänin määrä oli 133 100 000 asukasta kohti.

Ferrer huomautti, että läänin osuus on laskenut tasaisesti, ja nykyisellä vauhdilla lääni saavuttaisi “kohtalaisen” luokituksen 16. maaliskuuta mennessä, mikä tarkoittaa, että sisänaamarimandaatti poistettaisiin 30. maaliskuuta mennessä.

Barger väitti kuitenkin, että osavaltiota tiukempien sääntöjen ylläpitäminen aiheutti hämmennystä asukkaiden keskuudessa ja myötävaikutti sääntöjen noudattamatta jättämiseen – mikä oli täysin esillä äskettäisessä Super Bowlissa Inglewoodissa, jossa fanit rikkoivat melkein kaikkialla piirikunnan ulkonaamion käyttövaltuuksia. .

Tämä ulkonaamiointivaltuutus poistettiin viime keskiviikkona – kolme päivää Super Bowlin jälkeen – ulkona järjestettävien “megatapahtumien” ja koulujen ja lastenhoitokeskusten ulkoaktiviteettien osalta.

“Psykosomaattisesta näkökulmasta on aika”, Kaiser Permanente Orange Countyn tartuntataudit tohtori Daisy Dodd sanoi. – Tartuntatautien asiantuntijana suosittelen kuitenkin, että jos sinulla on taustalla olevia lääketieteellisiä ongelmia ja jos et ole rokotettu, heidän pitäisi ehdottomasti käyttää N95-naamaria suojaamaan heitä.

Naamarit vaaditaan edelleen kouluissa sisätiloissa valtion määräyksen mukaisesti, joka on tarkoitus tarkistaa uudelleen kuun lopussa.

Lääkärit käynnistävät uusia ohjelmia auttaakseen kasvavaa määrää lasten COVIDin “pitkän matkan kuljettajia”

City News Service, Inc. osallistui tähän raporttiin.

Copyright © 2022 KABC Television, LLC. Kaikki oikeudet pidätetään.

.

Leave a Comment