Rhode Islandin suurimmat terveydenhuoltojärjestelmät luopuvat fuusiosta FTC:n haastattua oikeuteen ammattiliiton estämiseksi

Sukelluskuvaus:

  • Lifespan ja Care New England, Rhode Islandin kaksi suurinta terveydenhuoltojärjestelmää, luopuvat suunnitelmista yhdistyä Federal Trade Commissionin jälkeen. haastoi oikeuteen kaupan estämiseksi, sekä osavaltion oikeusministeri. Molemmat terveydenhuoltolautakunnat päättivät “ei jatkaa oikeudenkäyntiä”, keskiviikkona julkaistun yhteisen lausunnon mukaan.
  • Johtokunnat päättivät myös olla ryhtymättä lainsäädännöllisiin toimiin, kuten julkisen edun sertifikaatin hankkimiseen, joka tunnetaan nimellä COPA. Se on mekanismi, jolla suojataan fuusiot liittovaltion kartellien täytäntöönpanolta vastineeksi osavaltion sääntelyviranomaisten asettamia ehtoja vastaan.
  • He sanoivat jatkavansa kumppanien tapojen löytämistä, jotka ovat “oikeaa oikeudellisesta näkökulmasta ja jotka antavat heille mahdollisuuden palvella parhaiten yhteisön tarpeita”. FTC ei heti vastannut kommenttipyyntöön.

Dive-Insight:

Siirto tapahtuu kilpailuviranomaisten tavoitteen mukaisesti nykyaikaistaa sulautumisohjeet ja tukahduttamaan sitoumuksia, jotka johtaisivat enemmän keskittymiseen kuin kilpailuun tietyillä markkinoilla. Virkaan astuttuaan presidentti Joe Biden kutsui terveydenhuoltoalaa nimenomaan sen vuoksi, että se oli täynnä konsolidaatiota ja sanoi, että hänen hallintonsa ryhtyisi aggressiivinen kanta sairaaloiden yhdistämiseen.

FTC väitti, että Lifespanin ja Care New Englandin välinen sidos nostaisi hintoja ja heikentäisi hoidon laatua, ja sanoi, että nämä kaksi järjestelmää yhdessä hallitsevat vähintään 70 prosenttia Rhode Islandin sairaalapalvelujen markkinoista ja vähentäisivät myös kilpailua useissa läheisissä Massachusettsin yhteisöissä. .

Lifespan and Care New England leikkivät ajatuksen kanssa yhdistymisestä vuosia, vaikka allekirjoittivat sopimuksen viime helmikuussa pandemian herättäneen keskustelut uudelleen. Molemmat järjestelmät mainostivat fuusiota tapana luoda integroitu akateeminen terveysjärjestelmä, jossa Brownin yliopiston lääketieteellinen korkeakoulu on keskeisessä roolissa, ja Brownin yliopisto sitoi 125 miljoonaa dollaria uuden järjestelmän luomiseen.

Järjestelmän johtajat näyttivät hämmästyneiltä, ​​kun FTC haastoi oikeuteen estääkseen sidoksen, ja sanoi, että virasto tarkasteli samaa ehdotettua fuusiota ja antoi sen edetä neljässä eri yhteydessä aikaisempina vuosina järjestelmien yhteisen lausunnon mukaan.

Järjestelmät sanoivat myös tarjonneensa jopa 30 ehtoa sääntelijöille sulautumista koskevien kilpailunrajoitusten tyydyttämiseksi, mutta FTC tai oikeusministeri eivät keskustelleet ehdoista järjestelmien kanssa ennen oikeuteen nostamista kaupan estämiseksi.

Sääntelyviranomaiset viittaavat usein sairaaloiden fuusioihin, jotka johtavat kilpailun vähenemiseen ja hintojen nousuun, vaikkakin a yhteinen kirje sopimuksesta alkaen FTC:n puheenjohtaja Lina Khan ja komissaari Rebecca Kelly Slaughter korostivat fuusioiden vaikutusta työmarkkinoihin.

“Aivan kuten haluamme yritysten kilpailevan keskenään tavaroiden ja palveluiden myymisestä asiakkailleen, haluamme työnantajien kilpailevan keskenään houkutellakseen ja pitääkseen työntekijöitä”, kirjeessä todetaan. “Itse asiassa on olemassa kasvava määrä empiiristä tutkimusta siitä, että keskittyminen ja keskittyminen voivat aiheuttaa kilpailuhaittoja työmarkkinoille.”

Sulautumiset, jotka vähentävät merkittävästi sairaaloiden määrää paikallisilla työmarkkinoilla, voivat hidastaa palkkojen kasvua American Economic Review -lehden maaliskuussa 2021 julkaistussa raportissa todettiin työntekijöille, kuten sairaanhoitajille.

Tutkimuksessa verrattiin markkinoita, joilla sairaaloiden fuusiot tapahtuivat vuosina 2000–2010, verrattuna niihin, joilla ei tapahtunut, ja vertailtiin palkkojen vaikutuksia neljän vuoden kuluttua tällaisten sidosten tapahtumisesta.

Sairaanhoitajien ja apteekkityöntekijöiden palkat olivat neljä vuotta myöhemmin 6,8 prosenttia pienemmät kuin mitä he olisivat ilman fuusiota, selvisi.

Toinen äskettäin tehty FTC:n silmällä pitämä terveydenhuoltoalan sopimus on UnitedHealth Groupin 8 miljardin dollarin suurmenoyritys Change Healthcaren, terveydenhuoltoteknologiayrityksen, osto, koska se on huolissaan siitä, että se johtaisi massiiviseen sidoksiin sairaaloiden terveydenhuoltoalan IT-palvelujen tarjoajien välillä.

Se sopimus on ollut juuttunut sääntelyn epävarmuuteen siitä lähtien, kun oikeusministeriö aloitti ensimmäisen kerran sidonnaisuutta koskevan tutkimuksensa maaliskuussa viime vuonna, kaksi kuukautta sen julkistamisen jälkeen.

Viime aikoina UnitedHealth and Change sanoi antavansa DOJ:lle 10 päivää varoitusajalla ennen sulautumisen loppuunsaattamista, jonka aikana DOJ voisi käynnistää oikeusjutun lopettaakseen sen – prosessin osasto on kuulemma jo alkanut.

Helmikuussa 17, UnitedHealth and Change antoi DOJ:lle sen 10 päivän varoitusajallajoka antaa virastolle sunnuntain määräajan estää kauppa.

Elokuussa FTC sanoi, että se oli hämmentynyt a sulautumishakemusten jyrkkä määrä ja varoitti hakijoita, että se ei välttämättä tarkasta kaikkia lähetyksiä ennen sovellettavia määräaikoja. Ja sulautuville yrityksille lähetetyissä kirjeissä FTC varoitti, että viivästystä ei pitäisi tulkita vihreäksi valoksi millekään sopimukselle.

Leave a Comment