Al Hassanin tapauksen uhrien laillisten edustajien avauspuheenvuoro ja todisteiden esittäminen: käytännön tietoa

Tiistaina 8. helmikuuta 2022 klo 9.30 (Haagin aikaa), uhrien lailliset edustajat (“LRV”) asiassa The Prosecutor v. Al Hassan Ag Abdoul Aziz Ag Mohamed Ag Mahmoud pitää avauspuheenvuoronsa Kansainvälisen rikostuomioistuimen (ICC) X-oikeudenkäynnissä. Asianajaja Seydou Doumbia, Mayombo Kassongo ja Fidel Nsita Luvengika edustavat 1946 uhria tässä asiassa. Heidän lausuntonsa annetaan avoimessa istunnossa ja sen odotetaan kestävän tunnin.

Uhrien oikeudellinen edustaminen antaa heille mahdollisuuden esittää näkemyksensä ja huolenaiheensa ICC:n tuomareille, kun se vaikuttaa heidän etuihinsa. LRV pitää avauspuheenvuoron ja on valtuutettu kutsumaan kaksi todistajaa, jotka saapuvat tuomareiden eteen 8.-11.2.2022.

Syyttäjä on saanut todistusaineistonsa esille ja puolustus tulee esittelemään asiansa myöhemmin tänä vuonna. Al Hassania syytetään rikoksista ihmisyyttä vastaan ​​ja sotarikoksista, joita väitetään tehdyksi Timbuktussa (Mali). Oikeudenkäyntijaostoon X kuuluu tuomari Antoine Kesia-Mbe Mindua, puheenjohtaja, tuomari Tomoko Akane ja tuomari Kimberly Prost.

Tausta: Al Hassan siirrettiin Kansainväliseen rikostuomioistuimeen 31. maaliskuuta 2018 kamarin 27. maaliskuuta 2018 antaman pidätysmääräyksen jälkeen sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan. Syytteiden vahvistuskäsittely pidettiin 8.–17.7.2019. Esitutkintajaosto I antoi 30.9.2019 luottamuksellisen päätöksen, joka vahvisti syyttäjän Al Hassania vastaan ​​nostamat syytteet sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan ​​ja velvoitti hänet oikeudenkäyntiä. Päätöksen muokattu versio julkaistiin 13.11.2019. Esitutkintajaosto I hylkäsi 18.11.2019 puolustuksen pyynnön valittaa päätöksestä, jolla Al Hassanin syytteet vahvistettiin. 23. huhtikuuta 2020 esitutkintajaosto I antoi luottamuksellisen päätöksen, jossa se hyväksyi osittain syyttäjän pyynnön muuttaa Al Hassania vastaan ​​esitettyjä syytteitä; tämän päätöksen muokattu versio julkistettiin 11.5.2020. Oikeudenkäynti avattiin 14.-15.7.2020, mukaan lukien syyttäjän avauspuheenvuoro. Uhrien lailliset edustajat ja puolustus valtuutettiin antamaan avauspuheenvuoronsa todisteidensa esittelyn alussa.

Liittyviä tietoja:

Nettilähetys kuulemisesta:

Kuulemista voi seurata 30 minuutin viiveellä ICC:n verkkosivuilla englanniksi ja ranskaksi, ranskaksi ICC:n YouTube-kanavalla sekä englanniksi ja ranskaksi ICC:n Facebook-tileillä.

Kuulemiseen osallistuminen:

COVID-19-pandemian yhteydessä pääsyä tuomioistuimen tiloihin on rajoitettu käyttäjien turvallisuuden ja hyvinvoinnin suojelemiseksi. Koronaviruksen vastaisten toimenpiteiden, mukaan lukien maskin käyttö ja 1,5 metrin etäisyyden pitäminen, mukaan rajoitettu määrä yleisön ja tiedotusvälineiden edustajia pääsee istumaan tuomioistuimen toimipaikalla.

  • Diplomaattikunnan jäsenet, kansalaisjärjestöt ja muut kansalaiset voivat pyytää osallistumista sähköpostitse osoitteeseen: [email protected] ennen Perjantaina 4.2. klo 16.00. Osallistujien on esitettävä voimassa oleva passi tai valokuvallinen henkilötodistus tuomioistuimen pääsisäänkäynnillä (osoitteessa: Oude Waalsdorperweg 10, 2597 AK The Hague).

  • Toimittajat, jotka haluavat seurata kuulemista, voivat pyytää akkreditointia sähköpostitse osoitteeseen: [email protected] ennen Perjantaina 4.2. klo 16.00. Kaikkien toimittajien on esitettävä voimassa oleva lehdistökortti ja voimassa oleva passi tai voimassa oleva valokuvallinen henkilötodistus tuomioistuimen pääsisäänkäynnillä (osoite: Oude Waalsdorperweg 10, 2597 AK The Hague).

Henkilöt, jotka eivät ole saaneet vahvistusta ennen kuulemista, eivät pääse sisään rakennukseen. Osallistujia kehotetaan saapumaan paikalle 20 minuuttia ennen kuulemisen alkua.

Audiovisuaaliset materiaalit:
Kuulemisen kuvat ovat ladattavissa video- (MPEG-4) ja ääni (MPEG-3) -muodossa sekä katseltaviksi virallisella ICC:n YouTube-kanavalla.

Valokuvat kuulemisesta ovat saatavilla ICC Flickr -tilillä. Lisätietoja audiovisuaalisista asioista saa ottamalla yhteyttä [email protected]


Lisätietoja antaa Kansainvälisen rikostuomioistuimen tiedottaja ja julkisten asioiden yksikön päällikkö Fadi El Abdallah puhelimitse: +31 (0)70 515-9152 tai +31 (0)6 46448938 tai sähköpostitse osoitteeseen: [email protected]

Voit myös seurata tuomioistuimen toimintaa osoitteessa ViserrysFacebook, Tumblr, YouTube ja Flickr

.

Leave a Comment