Dropout-arvostelu: Epävakuuttava tapaus Elizabeth Holmesin ihmisyydestä

Theranosin perustaja Elizabeth Holmes kiehtoi Piilaaksossa ja teknologialehdistössä jo ennen hänen lopullista kaatumistaan ​​ja äskettäistä tuomiota sijoittajien huijaamisesta. Hulun maali Pudotus on varma, että siellä on edelleen ihmisiä, jotka haluavat tietää enemmän naisesta, joka olisi voinut olla häiritsevän lääketieteen yksisarvisen takana.

Muokattu ABC Newsin samannimisestä tutkivasta tosirikollisuuden podcastista, jota isännöi Rebecca Jarvis ja jonka ovat tuottaneet Taylor Dunn ja Victoria Thompson. Pudotus kertoo Holmesin (Amanda Seyfried) matkasta yhdeksi 2000-luvun surullisen kuuluisimmista amerikkalaisista toimitusjohtajista.

Kuten podcastissa, myös uusi Hulu-show – jonka Jarvis, Dunn ja Thompson tuottivat yhdessä sarjan ohjaajan Michael Showalterin kanssa – pyrkii sekä viihdyttämään että tiedottamaan, sillä se esittää aikajanan tapahtumista, jotka alkavat Holmesin lapsuudesta ja huipentuvat 2015 ässä Teetä Wall Street JournalTheranos-raportointi alkoi paljastaa yrityksen ongelmia. ajattelin Pudotusdramatisointi menneistä tapahtumista vetää voimakkaasti podcastin raportoinnista, ohjelma on paljon mukavampi toimituksellinen tarinalla, joka hieman myötätuntoisesti kehystää Holmesin paitsi visionääriksi muuttuneena huijarina, myös naisena, joka navigoi petollisessa ja laajalti seksistisessä maailmassa. monen miljoonan dollarin teknologian startupeista.

Holmes valmistautuu haastatteluun Theranosin päämajassa.
Hulu

Kuten Holmes itse, Pudotus on yhtä keskittynyt kuin kiireinenkin. Sen muutamat ensimmäiset jaksot hyppäävät ajassa edestakaisin eri hetkien välillä Holmesin menneisyydestä ja vuonna 2017, kun arvopaperi- ja pörssiviranomainen tallettaa hänet ennen kuin häntä vastaan ​​nostetaan vuonna 2018. Avattuaan Seyfriedin hermostuneesta punkkivetoisesta Holmesista jossain vaiheessa kun yleisö vielä piti huolella rakennettua ideaa Elizabeth Holmesista, veren ihmelajista, nimellisarvoltaan, Pudotus yrittää saada sinut ymmärtämään, kuinka hän pääsi sinne nollaamalla tärkeitä jaksoja menneisyydestään, jotka hän kantoi tulevaisuuteen.

Pudotus ehdottaa, että Holmesin kunnianhimo ja rahakiintymys ovat hänen suhteensa jokseenkin ylimieliseen äitiinsä Noeliin (Elizabeth Marvel) ja isään Chrisiin (Michel Gill), joka on äskettäin irtisanoutunut Enronin varapresidentti. Kun Holmes-perheen ennen Theranosista syntyneet rahaongelmat alkavat hämärtyä, heidän levoton kilpailu naapuri Richard Fuiszin (William H. Macy), lääkärin ja keksijän kanssa, joka ilmaisee kiinnostuksensa saada lisää tietoa Elizabethin syntymästä, kiihtyy. Pudotus esittää nämä kaikki tärkeimpinä tietopisteinä, joita tarvitaan ymmärtämään, millainen henkilö Holmesista tulee.

Todellinen painopiste Pudotus tutkii Holmesin elämän olosuhteita ja hänen suhteitaan kommenttina kulttuurille, joka synnytti käsitteen miljardin dollarin yksisarvisista. Pudotus luo vaikutelman, että se sama kulttuuri pakottaa Holmesin opiskelemaan ulkomaille Pekingiin, jossa hän tapaa Ramesh “Sunny” Balwanin (Naveen Andrews), häntä lähes kaksi vuosikymmentä vanhemman miehen, jonka kanssa hän solmii kiusallisen ystävyyden, joka kehittyy huolestuttavaksi ja joskus väkivaltainen romanttinen ja työsuhde sarjan edetessä.

Sunny Balwani ja Elizabeth Holmes tuijottavat heijastuksiaan peilistä yhdessä.

Balwani ja Holmes jakavat jännittyneen hetken peilin edessä.
Hulu

Vaikka jokainen Pudotusn suuret juonenkohdat perustuvat todellisuuteen, koska esitys kutoo ne kaikki yhteen yksittäiseksi kertomukseksi, se voidaan lukea Holmesin jatkuvana mytologisointina – tässä ääniraidalla varhaisten aikuisten hittejä, kuten Passion Pitin ”Sleepyhead” ja Feist’s “1234.”

Fuisz ja Balwani ovat vain kaksi vanhempia, voimakkaita miehiä, jotka tulevat Holmesin elämään joko haastamaan häntä tai hyödyntämään häntä jollain tavalla. Ja samalla Pudotus ei kuvaa heitä osana suurta ilkeää projektia, joka pyrkii saamaan Holmesin alas, vaan se korostaa, kuinka heidän kaltaiset hahmot ovat olleet aina läsnä hänen tarinassaan. Tämä tekee Pudotus sekä hieman kyseenalainen selostus siitä, kuinka Holmes joutui valkokaulusrikollisuuden elämään, ja tavallaan mielenkiintoinen myös itse Piilaakson alaspäin, kun se alkaa antautua Theranosin pääkonttorista lähteville jobsilaisille todellisuuden vääristymille.

Pudotus kestää kauan ennen kuin se harjoittelee keskittymistään tiettyihin petoksen ja manipuloinnin osiin, jota Holmes käytti vakuuttaakseen ihmiset, kuten Stanfordin professori Channing Robertsonin (Bill Irwin), taloustieteilijä George Schultzin (Sam Waterston) ja biokemisti Ian Gibsonin (Stephen Fry) luottamaan. hänen. Näin tehdessään esitys käyttää sivuosaa havainnollistaakseen, missä määrin ihmiset olivat valmiita mahdollistamaan Holmesin – joskus tietoisesti – tunteakseen itseään paremmaksi tai tukeakseen asioita, jotka ovat suurempia kuin kukaan heistä yksilöinä, kuten taistelua vastaan. misogynia tekniikassa. Tämän takia kuitenkin Pudotus usein tuntuu, että se käsittelee Holmesin tarinaa lasten käsineissä, ja tuntuu mukavalta olla kriittinen häntä kohtaan vain hetkinä, jotka soveltuvat kuvaamaan häntä sarjakuvamaisen kiusallisena ja taitamattomana vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa.

Kaikista niistä iskuista PudotusKäsikirjoitus näyttää vetäytyvän, Seyfriedin esitys iskee kovaa: hän puristaa tutkitun tulvan Holmesin omituisuuksia paljolti samalla tavalla kuin Theranosin vialliset koneet sylkevät verta. Vaikka kaikki ovat kiinnittyneinä Seyfriedin Holmesin äänen ääneen, kiehtovampaa (ja esityksestä kertovampaa) on se, miten ääni esitellään ensimmäisen kerran ja kuinka se vahautuu ja heikkenee kuten Scarlet Witchin Sokovian. litt. Sen sijaan, että vain spekuloisit, vaikuttaako Holmes hänen puheäänään, Pudotus esittelee sävynsä sekä tapojaan ja muotitajuaan identiteettinsä modulaarisina puolina, joita hän sattumanvaraisesti oppii vaihtamaan yrityksissä tehdä vaikutuksen ihmisiin.

Holmes osallistuu nauhanleikkausseremoniaan uusien Walgreens-kumppaniensa kanssa.

Holmes osallistuu nauhanleikkausseremoniaan uusien Walgreens-kumppaniensa kanssa.
Hulu

Yhtä oudolta kuin Seyfriedin Holmes näyttää ja kuulostaa seisoessaan peilin edessä harjoitellessaan lauseita puheäänensä alemmalla rekisterillä, Pudotus yrittää myös korostaa, kuinka tällainen itsensä uudelleenkeksiminen on jotain, jota melkein kaikki tekevät – varsinkin ne, jotka yrittävät menestyä ammatillisissa ympäristöissä, joissa heidän kaltaiset ihmiset ovat historiallisesti suljettuja. Juuri kun esitys alkaa pohtia hänen ideaansa hieman syvemmin esittämällä varhaista Theranos-palkkaansa Ana Arriolaa (Nicky Endres), Pudotus tavallaan pudottaa sen sen puolesta, että kaikki Holmesin eksentrisuudet – kuten sijoittajille valehteleminen – kuvataan refleksiivisinä puolustuksina, jotka nousevat vasteena paineelle ja pelolle.

Pudotus ei koskaan mene niin pitkälle, että sanoisi, ettei Holmes ole vastuussa teoistaan. Mutta se pyytää sinua ihmettelemään, kenen syyllisyys piilee alalla, jossa teeskennellä, kunnes yksi on, kuinka monet menestyneet ihmiset ovat pelanneet peliä. Nämä ovat asioita, joita kannattaa pohtia, mutta kun syvemmälle pääset PudotusKahdeksan jakson aikana esitys tuntuu yhä epäröivämmältä antaa itsensä ja yleisön hidastaa vauhtia ja katsoa, ​​kuinka huonosti asiat kävivät Theranosissa Holmesin valvonnassa.

Kun katsot Pudotus osana laajempaa Holmesiin liittyvän median konstellaatiota, joka on ilmestynyt muutaman viime vuoden aikana, on vaikea sanoa, mitä esitys tarkalleen tuo uutta näkemystä tai selkeyttä Holmesin ajatteluun. Viihteenä, joka on räätälöity Hollywoodin nykyiselle pakkomielle tosirikollisuuden podcasteista, joissa on hyvin kaksiulotteinen valkoisen feminismin kanta, mutta Pudotus on täysin järkevää.

Pudotus Pääosissa ovat myös Anne Archer, Michaela Watkins, Kate Burton, Utkarsh Ambudkar, Michael Ironside, Laurie Metcalf, Ebon Moss-Bachrach, Kevin Sussman, LisaGay Hamilton ja Kurtwood Smith. Sarja saapuu Huluun maaliskuun 3. päivänä.

Leave a Comment