Firenzeen kokoontuneet piispat peruuttavat kokoukset ja suuntaavat eukaristiseen rukoukseen rauhan puolesta

Sota on aina tappio ihmiskunnalle, muistutan maanosan piispat, kun he kehottavat EU:ta löytämään luovia tapoja neuvotella rauhasta.

Firenzestä, Italiasta, jossa piispojen ja pormestareiden kokoontuminen on omistettu Välimerta ympäröivien kansojen kohtaamille haasteille, Euroopan piispat ovat vaatineet rauhaa Ukrainaan. Noin 60 piispaa on kokoontunut 24. helmikuuta eukaristian ympärille rukoilemaan rauhan aikomusta.

“Sota on aina tappio ihmiskunnalle”, piispat korostivat lausunnossaan viitaten erityisesti puolalaisten ja ukrainalaisten kokemuksiin.

Piispojen lausunto päättyy rukoukseen, jossa sanotaan:Tuokoon teidän rauhanne, joka on annettu Kristuksessa, rauhoittukoon jännitysten keskellä.”

Kokoukset pois, palvonta päällä

Firenzen kokoukseen osallistuneet piispat peruivat 24. helmikuuta järjestetyt keskusteluajat iltapäivän päätteeksi jakaakseen yhdessä ”hetken eukaristisen rukouksen ja hiljaisen rauhanrukouksen” Santa Maria Novellan basilikassa.

Tämän ohjelmamuutoksen – joka poistaa kahden tunnin pyöreän pöydän keskustelut – ilmoitti Italian piispakonferenssin kansallisen sosiaalisen viestinnän toimiston johtaja Vincenzo Corrado.

Ukrainan konflikti puuttui suurelta osin vasta 23. helmikuuta avatun Firenzen huippukokouksen keskusteluihin.

Hänen autuaaksi Svjatoslav Shevchuk, Ukrainan kreikkalais-katolisen kirkon pääarkkipiispa, joutui luopumaan kokoukseen osallistumisesta pysyäkseen “kansansa kanssa”.

Aamulla Firenzessä läsnä olleet piispat lähettivät hänelle “solidaarisuuden”, sanoi Jerusalemin latinalainen patriarkka Pierbattista Pizzaballa lehdistötilaisuudessa.

Marian, rauhanäidin kanssa, rukoilemme sinua, Herra…

Tässä on Euroopan piispojen lausunto:

~

Euroopan unionin piispakonferenssien komission (COMECE) piispojen puolesta haluan ilmaista suuren huolemme itäisellä naapurustossamme jatkuvista jännitteistä ja osoittaa solidaarisuutemme Ukrainan veljillemme ja sisarillemme.

Tällä hetkellä havaitsemamme kiihtyvä retoriikka ja toimet eivät uhkaa vain Ukrainan kansaa, vaan vaarantavat myös rauhan koko Euroopan mantereella ja sen ulkopuolella. Mahdollinen sotilaallinen hyökkäys ja sitä seuraava väkivaltainen konflikti ei ainoastaan ​​aiheuttaisi kauhistuttavaa inhimillistä kärsimystä ja kuolemaa, vaan myös tuhoaisivat useiden sukupolvien saavutukset rauhan ja vakauden rakentamisessa Euroopassa moniksi tuleviksi vuosiksi.

Kuten Puolan ja Ukrainan piispat ovat hiljattain todenneet, “aiempien sukupolvien kokemuksen opettamana vetoamme hallitsijoihin, jotta he pidättäytyisivät vihollisuuksista,” siitä asti kun “sota on aina tappio ihmiskunnalle.”

Toistaen paavi Franciscuksen vetoomuksen COMECE kehottaa kaikkia osapuolia jättämään erityiset intressit syrjään ja edistämään toimia, jotka johtavat eskaloitumiseen ja luottamuksen rakentamiseen, samalla kun etsitään rauhanomainen ja kestävä ratkaisu, joka perustuu totuudenmukaiseen vuoropuheluun ja perustuu kansainväliseen oikeuteen. .

Kehotamme kansainvälistä yhteisöä, myös Euroopan unionia, uudistamaan sitoutumisensa rauhaan ja osallistumaan aktiivisesti näihin vuoropuhelupyrkimyksiin, ei näyttämällä voimaa ja vahvistamalla aseistusdynamiikkaa, vaan etsimällä luovia neuvottelutapoja ja arvopohjaista sitoutumista.

Suhtaudumme myönteisesti Euroopan komission äskettäiseen ilmoitukseen tarjota Ukrainalle uusi 1,2 miljardin euron rahoitusapupaketti ja vaadimme sen nopeaa hyväksymistä ja täytäntöönpanoa Ukrainan ihmisten hyväksi.

Liittyen paavi Franciscuksen erityiseen rukouskutsuun tänä päivänä, rohkaisemme kaikkia uskollisia ja hyväntahtoisia ihmisiä rukoilemaan rauhan puolesta Ukrainassa ja Euroopassa:

Kaikkivaltias Jumala,
Siunaat kansaasi rauhalla.

Tuokoon Kristuksessa annettu rauhanne rauhan Ukrainan ja Euroopan mantereen turvallisuutta uhkaavien jännitteiden joukkoon.

Jakamisen ja vastakkainasettelun muurien sijaan istuttakoon ja ravittakoon hyvän tahdon, keskinäisen kunnioituksen ja inhimillisen veljeyden siemeniä.

Anna viisautta, rukoilemme, kaikille osapuolille ja niille, jotka kantavat vastuuta kansainvälisessä yhteisössä, jotta he voisivat pyrkiä lopettamaan jatkuvat jännitteet omaksumalla sovinnon ja rauhan polun vuoropuhelun ja rakentavan yhteistyön avulla.

Marian, rauhanäidin, kanssa me rukoilemme sinua, oi Herra, herätä kansasi kulkemaan rauhan tietä, muistaen Jeesuksen sanat: “Autuaita rauhantekijät, sillä heitä kutsutaan Jumalan lapsiksi.”

Aamen.

Helma. Jean-Claude kardinaali Hollerich SJ

Luxemburgin arkkipiispa, COMECE:n presidentti


Leave a Comment