Ison-Britannian hallitus on luopunut omista Covid-terveysneuvoistaan, vuoto paljastaa | Koronaviirus

Kansanterveysneuvoja ei enää noudateta Boris Johnsonin “Living with Covid” -strategian mukaisesti massatestien lopettamiseksi, vanhemmat siviilivirkailijat ovat myöntäneet vuotaneessa selvityksessä Whitehallin välisestä tiedotustilaisuudesta.

Covid-työryhmän vanhemman jäsenen tiedotus toimitettiin julkishallinnon johtajille kaikkialla Whitehallissa torstai-iltapäivällä, mikä teki selväksi, että kansanterveysneuvojen noudattaminen ei enää ollut ainoa prioriteetti.

Vanhempi virkamies sanoi, että kansanterveysneuvoja ei noudateta NHS:ssä tai sosiaalihuollon ympäristöissä henkilöstön testaamiseen liittyen, ja tämä oli “pääministeri, kansleri ja jopa hallitus hyväksynyt päätöksen”.

Puhelussa hän sanoi: “Huhtikuun 1. päivästä alkaen testaus DH:n omissa ympäristöissä, mukaan lukien NHS ja aikuisten sosiaalihuolto, ei täysin vastaa kansanterveysohjeita kulutussyistä. Emme testaa aikuisia sosiaalihuoltohenkilöstöä tai NHS:n henkilökuntaa kliinikkojen suosittelemalla tiheydellä, koska sen maksamiseen ei ole rahoitusta.”

Johnson on toistuvasti korostanut koko pandemian ajan, että hän “seuraa tiedettä” ja kuuntelee kansanterveysasiantuntijoitaan. Se näyttää kuitenkin päättyneen “Covidin kanssa elämiseen” -strategiaan, jossa asetettiin aikataulu testauksen lopettamiselle ja pakollisen eristämisen poistamiselle.

Hallitus ei ole julkaissut Yhdistyneen kuningaskunnan terveys- ja turvallisuusviraston antamia kansanterveysohjeita, mutta on selvää, että sen neuvonantajat eivät suosittaneet testauksen lopettamista, elleivät Covidin esiintyvyys ollut Yhdistyneessä kuningaskunnassa alhaisella tasolla ja että pandemia oli “vakaassa tilassa”. osavaltio” lähellä endeemistä. Hallituksen asiantuntijat eivät usko, että tila on tällä hetkellä saavutettu.

Ylilääkäri Chris Whitty ja johtava tieteellinen johtaja Patrick Vallance seisoivat Johnsonin rinnalla lehdistötilaisuudessa, kun tämä ilmoitti strategiasta, mutta he tekivät paljon varovaisemman sävelen ja kehottivat ihmisiä jatkamaan käsien pesua ja kasvonaamaria. suljetuissa tiloissa.

Strategia massatestauksen lopettamiseksi julkaistiin sen jälkeen, kun terveysministeri Sajid Javid, joka halusi jopa 5 miljardia puntaa enemmän testaukseen, ja liittokansleri Rishi Sunakin välillä väitti, ettei käteistä enää olisi kulutettuaan 15 miljardia puntaa. viime vuonna.

Strategia lopettaa useimmat oireettomat ja kaikki oireettomat testaukset koko väestölle sekä NHS:n henkilökunnalle. Ensi kuun aikana päätetään, saavatko hyvin iäkkäät ja osa heikommassa asemassa olevista ilmaisista sivuvirtaustesteistä, jos he ovat oireettomia. Lääketieteellisten laitosten tulisi myös päästä testaukseen oireileville potilaille ja hoitokodin asukkaille sekä oireileville sosiaalihuollon henkilökunnalle.

Tiedotustilaisuudessa virkamiehille kerrottiin, että terveys- ja sosiaalihuoltoministeriö (DHSC) tai Yhdistyneen kuningaskunnan terveys- ja turvallisuusvirasto (UKHSA) eivät saa lisärahoitusta kattamaan testaukset haavoittuvissa tiloissa, joita heidän osastonsa valvovat, jos siellä on tautipesäkkeiden riskiä.

Tämä voisi sisältää esimerkiksi vankilat, koulut, lastenkodit, säilöönottokeskukset, turvapaikanhakijoiden majoitustilat ja kodittomien turvakodit. Kabinettiministerien on tulevaisuudessa päätettävä, voivatko heidän budjetit ulottua lisätestauksiin heidän alueillaan, ja Whitehallin osastojen korkeille virkamiehille kerrottiin, ettei heidän odoteta tulevaisuudessa noudattavan kansanterveysohjeita täysimääräisesti.

Vanhempi virkamies kertoi heille olevansa varma, että “hallituksessa olisi monia muita alueita, joilla ministerit päättävät tasapainosta, ettei rahoitusta ole olemassa, jotta se noudattaisi kansanterveysohjeita täysin suositeltujen testausprotokollien suhteen”.

Hän teki selväksi, että hallitus on siirtymässä maailmasta, jossa “kansanterveysneuvontaa on noudatettava hinnalla millä hyvänsä ja mitä tahansa verotuksellisia seurauksia tahansa rahaa löydetään tehdä juuri niin kuin lääkärit suosittelevat, kohti maailmaa, jossa kansanterveysneuvonta on yksi On otettava huomioon useita näkökohtia ja tehtävä tasapainoisia päätöksiä, joissa otetaan huomioon kansanterveysohjeet, mutta jotka eivät välttämättä noudata niitä kaikissa tapauksissa”. Hän lisäsi: “Uskon, että se vaatii ajattelutavan muutosta Whitehallissa.”

Kokouksessa oli läsnä myös valtiovarainministeriön Covid-vastauksen korkea virkamies, joka totesi, että katsottiin hyväksyttäväksi, että testausta koskevia kansanterveysohjeita ei noudateta haavoittuvissa olosuhteissa. “Ministerit [the prime minister, chancellor and chancellor of the duchy of Lancaster] eivät yleensä odota jatkavansa testaamista tämän tyyppisissä olosuhteissa”, hän sanoi.

Kutsuun osallistuneet virkamiehet ilmaisivat huolensa siitä, että ministeriöiden olisi vaikea tehdä päätöksiä kansanterveysasioista yksin, ja ne punnisivat niitä taloudellisia näkökohtia vastaan. Oli myös huolia siitä, että testauskustannukset joutuisivat edelleen ottamaan osaston budjetteja, vaikka uusi versio tai piikki olisikin olemassa.

Hallitustoimistolla ja valtiovarainministeriöllä ei ollut kommentoitavaa vuotanutta kokouskertomusta.

Leave a Comment