Tunnista yhteinen ihmisyytemme vangittujen kanssa

Vain noin vuosi sitten kirjoitin Faith Matters -kolumnin, jossa kehotin uskovia ihmisiä Connecticutissa tukemaan PROTECT-lakia (Promoting Responsible Oversight, Treatment and Effective Correctional Transparency) -laki, joka tunnettiin silloin nimellä Senaatin lakiesitys 1059, rajoittamaan pitkäaikaisen eristäytymisen haittoja. eli eristyssellissä Connecticutin vankiloissa. Yleiskokouksen molemmat kamarit hyväksyivät lain kahden puolueen tuella. Siitä oli tulossa laki. Sen jäljellä oleva este? Kuvernöörin allekirjoitus.

Goal Gov. Lamont päätti vetää lakiesityksen. Veto-oikeudellaan hän esti säätämästä lainsäädäntöä, jonka tarkoituksena oli suojella kaikkien Connecticutin vankiloissa olevien, rangaistushenkilöstön ja vangittujen hyvinvointia ja ihmisyyttä. Hän vastusti liikettä, joka nousi yhä useammissa osavaltioissa eri puolilla maata (mukaan lukien naapurit New Yorkissa ja New Jerseyssä), jonka tarkoituksena oli välttää julmaa käytäntöä sulkea ihmisiä parkkipaikan kokoiseen selliin jopa 22 tunniksi vuorokaudessa. .

Angel Quiros, osavaltion vankeusrangaistusosaston komissaari, väitti äskettäin: “Conneticutin vankilaosastolla ei ole eristysselliä.” Hän väitti, että ihmisten pidättäminen vain 22 tunnin ajan (vähennetty aikaisemmasta 23 tunnin käytännöstä) on “valtava muutos”. Tuskin muutosta, eikä mielikuvitusta mitenkään valtavasti. Todellisuus kaikkialla Connecticutin vankiloissa on, että monia ihmisiä pidetään edelleen eristyksissä jopa 22 tuntia vuorokaudessa ilman aististimulaatiota ja merkityksellistä ihmiskontaktia.

Kveekarit esittelivät eristyssellityksen Yhdysvaltoihin, kun Itä-Pennsylvanian osavaltion vankila avattiin vuonna 1829, ensimmäinen vankila Yhdysvalloissa, joka rakennettiin kokonaan yksinäisyyttä varten. Kveekarien usko? Yksinäisyys tarjoaisi vangituille aikaa, tilaa ja kannustinta katua tapojaan, tulla aidosti katuvaksi, mistä johtuu termi “rangaistus”.


Kuitenkin kveekarit tunnistivat nopeasti tällaisen eristäytymisen kärsimyksen ja vahingot, henkiset, emotionaaliset, psyykkiset ja fyysiset, ja olivat kauhuissaan. He katuivat tapojensa virheitä. He tuomitsivat käytännön ja vaativat sen lopettamista. Mutta seuranneen lähes kahden vuosisadan aikana yksinäisyyden käytöstä on sen sijaan tullut endeemistä Yhdysvaltain osavaltion ja liittovaltion vankiloissa, mukaan lukien Connecticutissa.

Tämän vuoden parlamenttiistunnossa Connecticutilla on kuitenkin toinen mahdollisuus. PROTECT-lain uusi versio on esitetty. Se on todennäköisesti senaatin lakiesitys, mutta tätä kirjoitettaessa sille ei ole vielä annettu numeroa. Connecticutilla on jälleen mahdollisuus säätää laiksi rajoituksia käytännölle, jota äskettäinen Washington Postin pääkirjoitus kuvaili “puhdistetuksi kidutuksen muodoksi”.

Jälleen kerran käytän Faith Matters -saraketta ottaakseni esille tämän kriittisen kysymyksen ja kehotan puolustamaan lainsäädäntöä. Miksi? Uskovina ihmisinä meidän pitäisi olla yhtä tyrmistyneet kuin kveekarit haitoista, joita pitkittynyt eristäytyminen aiheuttaa, alentaa ja julmasti Jumalan kuvaa kaikissa, jotka joutuvat tällaisen epäinhimillisen kohtelun kohteeksi.

Tämä uskonperinteidemme peruskallio – että kaikki ihmiset on luotu Jumalan kuvaksi – antaa kaikille luontaisen arvon, arvon ja pyhyyden. Kukaan ei ole Jumalan syleilevän rakkauden tai lunastuksen ulottumattomissa. Ei poikkeuksia. Ei mitään. Raamattu kehottaa meitä ”muistamaan vankilassa olevia, ikään kuin olisit vankilassa heidän kanssaan; niitä, joita kidutetaan, ikään kuin teitä itseänne kidutettaisiin” (Heprealaisille 13:3). Mitä meille merkitsee “muistaminen”?

Minulle “muista” tarkoittaa sen tunnustamista, että jaamme ihmisyyden vangittujen kanssa; se tarkoittaa kieltäytymistä pitämästä tai hylkäämästä heitä “muina”. Se tarkoittaa tunnistamista ja myötätuntoa ikään kuin vangitut olisivat lihaa lihastamme, sillä todellisuudessa he ovat. “Muista” tarkoittaa uskomme mukaan toimimista: vastustamme ihmisoikeusloukkauksia osavaltion vankiloissamme ja puolustamme inhimillisiä vaihtoehtoja, hoito- ja hoitostandardeja, jotka johtavat todelliseen oikaisuun ja kuntoutukseen.

Joten jälleen tänä vuonna vetoan kaikkiin tämän kolumnin lukijoihin osallistumaan vaikuttamiseen. Ota yhteyttä lainsäätäjiisi ja pyydä heitä tukemaan PROTECT-lakia. Kerro lainsäätäjillesi, että tämä on sinulle uskon ja oikeudenmukaisuuden kysymys. Tässä on kyse vangittujen inhimillisyydestä ja hyvinvoinnista. Kyse on rangaistushenkilökunnan inhimillisyydestä ja hyvinvoinnista. Ja se koskee myös meidän kaikkien inhimillisyyttä. Kun osavaltiomme, meidän nimissämme ja verodollareillamme, kohdistaa ihmisiä kidutuksen kohteeksi, olemme kaikki osallisia. Uskon asiana, puhukaamme ääneen ja vaatikaamme, kuten kveekarit ennen meitä, lopettamaan pitkittyneen eristäytymisen. Ihmisyytemme riippuu tästä.

Rev. Allie Perry on palvontakoordinaattori Shalom UCC:ssä, New Havenissa, ja Stop Solitary CT:n ohjauskomiteassa. Hänen sähköpostiosoitteensa on allie.perry@gmail.com.

Leave a Comment