Venäjä: Sotšin Grand Prix on AXED Formula 1 -kalenterista

Venäjän GP ei ole osa Formula 1 -kautta tänä vuonna sen jälkeen, kun urheilun pomot päättivät poistaa sen kalenteristaan ​​Venäjän hyökkäyksen jälkeen Ukrainaan.

Nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel sanoi boikotoivansa Sotšin GP:tä ja kehotti F1-päälliköitä poistamaan sen vuoden 2022 kalenterista, sillä hänestä tuli ensimmäinen kuljettaja, joka puhui Venäjää vastaan ​​torstaina.

Aluksi jumittuaan päätökseen sanomalla, että he seurasivat tilannetta “erittäin tarkasti”, F1-virkailijat päättivät vetää tulpan kisaan, joka oli määrä pitää 25. syyskuuta tänään.

Perjantai-iltapäivän julkilausumassa luki: “FIA:n Formula 1 -maailmanmestaruuskilpailut vierailevat maissa kaikkialla maailmassa, joilla on positiivinen visio yhdistää ihmisiä ja tuoda kansat yhteen.

“Seuraamme Ukrainan kehitystä surullisena ja järkyttyneenä ja toivomme nopeaa ja rauhanomaista ratkaisua nykyiseen tilanteeseen.

“Torstai-iltana Formula 1, FIA ja joukkueet keskustelivat urheilulajimme asemasta, ja johtopäätös on, mukaan lukien kaikkien asiaankuuluvien sidosryhmien näkemys, että Venäjän GP:n järjestäminen on mahdotonta nykyisissä olosuhteissa.”

Grand Prix hävisi vain tunteja sen jälkeen, kun UEFA luovutti Pariisin Mestarien liigan finaalin jalkapallokauden lopussa, kun urheilu jatkoi Venäjää vastaan.

F1 Aston Martinin kuljettaja Vettel, 34, sanoi torstaina: ”Henkilökohtaisen mielipiteeni mukaan heräsin jälleen tämän aamun uutisten jälkeen järkyttyneenä.

Venäjän GP Sotshissa on keskittynyt tämän kauden Formula 1 -kampanjaan

Uutiset tulivat, kun ukrainalaiset sotilaat muodostivat valtatien toiselle puolelle Kiovassa valmistautuessaan puolustamaan kaupunkia venäläisiltä hyökkääjiltä, ​​ja pääkaupungista kuului tulitusta ja räjähdyksiä.

Uutiset tulivat, kun ukrainalaiset sotilaat muodostivat valtatien toiselle puolelle Kiovassa valmistautuessaan puolustamaan kaupunkia venäläisiltä hyökkääjiltä, ​​ja pääkaupungista kuului tulitusta ja räjähdyksiä.

– Minusta on kauheaa nähdä, mitä tapahtuu. Ilmeisesti, jos katsot kalenteria, meillä on kilpailu Venäjällä.

– Itselleni oma mielipiteeni on, että minun ei pitäisi mennä, en mene. Mielestäni on väärin kilpailla siinä maassa. Olen pahoillani ihmisten puolesta, viattomien ihmisten puolesta, jotka menettävät henkensä ja joutuvat tapetuiksi typeristä syistä hyvin oudon ja hullun johdon alaisena.

“Olen varma, että puhumme siitä, mutta kuten GDPA:na (Grand Drivers’ Prix Association) sanoin, emme ole vielä kokoontuneet.”

Sebastian Vettel sanoi boikotoivansa Sotšin GP:tä Venäjän hyökkäyksen jälkeen

Sebastian Vettel sanoi boikotoivansa Sotšin GP:tä Venäjän hyökkäyksen jälkeen

Ohjaava maailmanmestari Max Verstappen ei tuomitsi Venäjää, mutta katsoi myös, että kilpailu pitäisi lopettaa. Hän lisäsi: “Kun maa on sodassa, siellä ei ole oikein kilpailla.”

F1 toimi sen jälkeen, kun toimitusjohtaja Stefano Domenicali johti kriisihuippukokousta sen hallintoelimen, FIA:n ja urheilun joukkuepomojen kanssa torstai-iltana.

Tässä vaiheessa on epäselvää, korvataanko kilpailu, mutta Turkin Istanbul Park on asetettu kilpailijaksi täyttämään kalenterissa nyt vapaana oleva paikka.

Liberaalidemokraattien kansanedustaja Jamie Stone kirjoitti Domenicalille vaatien kierroksen poistamista kalenterista.

Stone kirjoitti: ”On elintärkeää, että muu maailma tuomitsee yhtenäisesti Putinin toimet, mukaan lukien kansainväliset urheilujärjestöt, kuten Formula 1. Venäjän ei saa antaa isännöidä arvostettuja urheilutapahtumia, joten Venäjän GP:tä ei pitäisi järjestää tänä vuonna.

Ukrainan sotilaat asettuvat sillalle Kiovan kaupungin sisällä, kun venäläiset joukot etenevät pääkaupunkiin

Ukrainan sotilaat asettuvat sillalle Kiovan kaupungin sisällä, kun venäläiset joukot etenevät pääkaupunkiin

“Tiedämme, että Putin kaipaa asemaa ja tunnustusta globaalilla näyttämöllä. Olisi järkyttävää, jos maailma näkisi Putinin seisovan F1-palkintokorokkeella Sotshissa kisan jälkeen, kuten hän on tehnyt viime vuosina.

– Panen hyväksyvästi merkille entisen maailmanmestari Sebastian Vettelin sanoneen boikotoivansa kilpailua, jos se järjestetään. F1:n tulisi seurata heidän esimerkkiään ja peruuttaa tapahtuma.

Venäjän Grand Prix lisättiin F1-kalenteriin vuonna 2014, ja rata oli suunniteltu kilpailemaan Sotšin olympiapuiston ympärillä, joka isännöi kyseisen vuoden talvikisat.

Lewis Hamilton on voittanut viisi kahdeksasta osakilpailusta, mukaan lukien viime vuoden kilpailu, joka oli hänen 100. voittonsa F1:ssä. Myös muut kolme voittoa otti Mercedes, kun Nico Rosberg voitti vuonna 2016 ja Valtteri Bottas vuosina 2017 ja 2020.

Sotšin olympiapuiston kilpailu, joka lisättiin kalenteriin vuonna 2014 entisen pääjohtajan Bernie Ecclestonen solmittua kannattavan sopimuksen Putinin kanssa, on määrä siirtyä Igora Drivelle, 40 mailia Pietarista pohjoiseen, ensi vuodesta alkaen.

F1-tiimi Haas poisti venäläisen sponsorin Uralkalin merkin autostaan ​​ja käytti sitä täysin valkoisessa värissä Barcelonan viimeisenä testipäivänä perjantaina.

F1-tiimi Haas poisti venäläisen sponsorin Uralkalin merkin autostaan ​​ja käytti sitä täysin valkoisessa värissä Barcelonan viimeisenä testipäivänä perjantaina.

F1-tiimi Haas poisti venäläisen sponsorin Uralkalin merkin autostaan ​​ja käytti sitä täysin valkoisessa värissä Barcelonan viimeisenä testipäivänä perjantaina.

Haas, jonka kanssa venäläinen Nikita Mazepin (yllä) kilpailee, on venäläisen Uralkalin sponsorina.

Haas, jonka kanssa venäläinen Nikita Mazepin (yllä) kilpailee, on venäläisen Uralkalin sponsorina.

Haas on ajanut autojaan Venäjän lipuilla ja Uralkali-tarroilla viime kaudesta lähtien osana nimisponsorointisopimusta, joka on turvannut joukkueen rahoituksen ja nähnyt yrityksen omistajan ja miljardöörin Dmitri Mazepinin pojan Nikitan allekirjoittaneen kilpailuistuimen.

22-vuotias venäläinen, joka kilpailee Mick Schumacherin rinnalla ja ajoi kahden ensimmäisen testipäivän Barcelonassa, osallistui perjantain aamusessioon suunnitellusti.

Aiemmin tänään Pietari putosi Mestarien liigan finaalista Venäjän julistessa sodan Ukrainalle.

UEFA vahvisti, että eurooppalaisen seurajalkapallon näyttelytilaisuus lauantaina 28. toukokuuta siirretään Pariisiin Venäjän kaupungin Gazprom-areenalta sen jälkeen, kun sen toimeenpanevan komitean hätäkokous kutsuttiin koolle perjantaiaamuna.

Pariisin Stade de France, joka pelasi viimeksi Mestarien liigan finaalin 16 vuotta sitten, kun Barcelona voitti Arsenalin, isännöi nyt jalkapallokauden päätteeksi Euroopan näyttelyä.

Venäjän panssari etenee nyt Kiovaan pohjoisesta ja idästä, ja Yhdysvaltain tiedustelupalvelun mukaan suunnitelma on piirittää kaupunki, valloittaa lentokenttä ja lennättää laskuvarjojoukkoja, jotka hyökkäävät pääkaupunkiin. Tavoitteena olisi saada hallitus vangiksi ja pakottaa heidät allekirjoittamaan rauhansopimus, joka luovuttaa maan hallinnan takaisin Venäjälle tai venäläisen nukke

Venäjän panssari etenee nyt Kiovaan pohjoisesta ja idästä, ja Yhdysvaltain tiedustelupalvelun mukaan suunnitelma on piirittää kaupunki, valloittaa lentokenttä ja lennättää laskuvarjojoukkoja, jotka hyökkäävät pääkaupunkiin. Tavoitteena olisi saada hallitus vangiksi ja pakottaa heidät allekirjoittamaan rauhansopimus, joka luovuttaa maan hallinnan takaisin Venäjälle tai venäläisen nukke

UKRAINAN SOTA: VIIMEISIN

 • Venäjä sanoi, ettei se ole halukas neuvottelemaan Ukrainan hallituksen kanssa ennen kuin sotilaallinen operaatio on ohi
 • Tuli sen jälkeen, kun Zelensky vaati neuvotteluja taistelujen lopettamiseksi
 • Ukrainan mukaan Venäjä on pommittanut 33 siviilikohdetta Kiovassa viimeisen 24 tunnin aikana
 • Kahden lapsen on kerrottu kuolleen Kiovan pommi-iskussa yöllä
 • Ukraina on kieltänyt 18–60-vuotiaita miehiä poistumasta maasta kutsuakseen heidät asevoimiin
 • Venäjä lähettää laskuvarjojoukkoja Tšernobyliin valloitettuaan sen eilen, Moskova sanoi
 • Ukraina ilmoitti laitoksen “poikkeavista” säteilytasoista, koska pelättiin ydinvaraston rikkoutumista taisteluissa, mutta Moskovan mukaan lukemat ovat normaaleja.
 • Venäjä väittää tuhonneensa 118 Ukrainan sotilaskohdetta 30 tunnin taistelun aikana
 • Pääministeri Boris Johnson lupasi lisää tukea Ukrainalle lähipäivinä
 • Johnson jakoi puhelun Zelenskyn kanssa perjantaiaamuna

Urheilumaailman uutiset tulivat, kun Ukrainan joukot astuivat tänään Kiovan kaduille kansalliskaartin joukkojen ollessa kuvassa rivissä puolustusasemia moottoritien varrella vähän ennen kuin tulituksen ja räjähdyksen ääniä kuului, kun he taistelivat Venäjän joukkoja vastaan ​​pääkaupungin hallinnasta. .

Putinin miesten uskotaan nyt olevan kaupungissa, vaikka heidän tarkka sijaintinsa ja lukumääränsä on epäselvä. Taisteluista kerrottiin Obolonissa, kaupungin laitamilla, varhain, kun puolustusministeriö kehotti asukkaita valmistamaan Molotov-cocktaileja “miehittäjien torjumiseksi”. Venäjän joukkoja havaittiin myös Vorzelin, Buchan ja Irpenin alueilla.

Venäläisten joukkojen uskotaan saapuneen koillisesta työntäessään alas myöhään eilen vallannetusta Tšernobylista. Lisää venäläisiä joukkoja ja panssareita etenee pääkaupunkiin Konotopista idässä ohitettuaan Tšernihivin kaupungin, jossa he joutuivat ankaraan ukrainalaisten vastarintaan.

Ukrainan sisäministerin neuvonantaja Anton Herashtshenko sanoi, että tänään tulee olemaan sodan “vaikein päivä”.

Kun Kiova on piiritetty, Yhdysvaltain tiedustelupalvelu uskoo, että suunnitelmana on, että venäläiset erikoisjoukot siirtyvät alueelle ja kuusitoista lentokentälle – todennäköisesti Sikorsky tai Boryspil – jota sitten käytettäisiin lentämään paljon suurempia, jopa 10 000 laskuvarjovarjomiehen joukkoja, jotka hyökkäävät iso alkukirjain.

Laskuvarjosotilaiden tehtävänä olisi päästä kaupunkiin, löytää Zelenski, hänen ministerinsä ja parlamentaarikot, ennen kuin heidät pakotetaan allekirjoittamaan rauhansopimus, joka luovuttaa maan hallinnan takaisin Venäjälle tai Moskovan tukemalle nukkehallinnolle – mikä käytännössä lopettaisi sodan ilman Putinin maajoukkojen on saatava päätökseen vaikea ja verinen tehtävä, valloittaa ja miehittää koko maa.

Näyttää siltä, ​​että venäläiset melkein vetäytyivät suunnitelmasta hyökkäyksen ensimmäisenä päivänä, kun 20 hyökkäyshelikopteria laskeutui joukkojen haltuun Antonovin lentokentälle, 15 mailia pohjoiseen Kiovasta. Mutta Ukrainan kansalliskaartiyksiköt onnistuivat valloittamaan maihinnousun yön aikana kovien taistelujen jälkeen ja hajottamaan elossa olevat venäläiset hyökkääjät ympäröivälle maaseudulle.

.

Leave a Comment