Alabaman huipputerveysviranomainen puhuu pandemian poistumisstrategiasta, rajoitusten päättymisestä

Omikronin nousun loppuminen on johtanut suuriin muutoksiin osavaltioiden ja liittovaltion politiikoissa kaikkialla maassa. Vaikka Alabaman osavaltion laajuinen maskin mandaatti päättyi 9. huhtikuuta 2021, vaatimukset ovat edelleen kourallinen kouluja. Opiskelijoihin ja työntekijöihin voidaan edelleen soveltaa Yhdysvaltain tautien valvonta- ja ehkäisykeskuksen (CDC) antamia karanteeniohjeita.

Al.com istui Alabaman osavaltion terveysvirkailijan tohtori Scott Harrisin kanssa selvittääkseen, mitkä säännöt pysyvät voimassa ja milloin ne voidaan poistaa. Tätä keskustelua on muokattu pitkäksi.

K: Onko nyt hyvä aika alkaa puhua COVID-19-pandemiavaiheesta poistumisesta?

Tohtori Scott Harris: Osa siitä tiivistyy siihen, mitä tarkoitamme määritelmillä ja mikä on pandemia ja mikä on epidemia. Ja pandemia jatkuu niin kauan kuin pandemia jatkuu. Kun sinulla on toistuvia nousuja, jotka ylittävät terveydenhuollon kapasiteettisi ja niitä tapahtuu useissa paikoissa ympäri maailmaa, olemme pandemiassa, muutimmepa käyttäytymistämme tai emme.

Mitä tulee vastaukseemme, luulen, että sanoisin, että lähes kaikilla tavoilla ihmiset ovat palanneet normaaliksi, ainakin suurimmaksi osaksi. Ilmeisesti joitain muutoksia on tehty. Mutta valtio ei ole asettanut kenellekään mitään rajoituksia tässä vaiheessa ja ihmiset ovat tavallaan vapaita käyttäytymään miten haluavat ja suurin osa ihmisistä tekee juuri niin.

K: Onko valtion tasolla jäljellä rajoituksia?

SH: Kuten minkä tahansa ilmoitettavan taudin kohdalla, kun joku tarttuu muihin ihmisiin, hänen odotetaan jäävän kotiin. Emme ole koskaan yrittäneet valvoa sitä millään rankaisevalla tavalla. Kerromme ihmisille, mitä heidän tulee tehdä.

Niin kauan kuin tämä on ilmoitettava tauti, joka on tarttuva, kuten tuberkuloosi tai tuhkarokko, karanteenilakeja pidetään voimassa.

K: Entä koulukaranteenit?

SH: Tuhkarokko tai vesirokko, ne vaativat jonkinlaista lääketieteellistä koordinaatiota saadakseen lapsesi takaisin kouluun, olipa kyseessä sitten lääkärin tai koulun sairaanhoitajan allekirjoitus, joten en usko, että se eroaa muista ilmoitettavista sairauksista.

Jotkut sairaudet ovat vain tärkeämpiä siinä mielessä, että haluamme ihmisten jäävän kotiin, kunnes olemme varmoja, etteivät he levitä sitä muille ihmisille. Ja COVID on yksi niistä, aivan kuten hinkuyskä tai vesirokko.

K: Onko suunnitelmia muuttaa tätä ohjetta?

SH: Tämä ohje tulee CDC:ltä, ja ohjeet ovat muuttuneet useita kertoja viimeisen kahden vuoden aikana. On muitakin tekijöitä, kuten jos sinulla olisi todella hyvin rokotettu kouluväestö, se voisi mielestäni muuttua. Mutta ohjeemme perustuvat CDC:hen, ja tarkastelemme niitä ennen kuin muutamme niitä.

K: Viimeisten kahden vuoden aikana meillä on ollut aaltoja kesällä ja talvella. Onko sinulla ennusteita, mitä tämä vuosi tuo tullessaan?

SH: Ollakseni täysin rehellinen, vastaus on ei. Alamme jo nähdä tämän omicronin muunnelman, joka on BA.2, joka kiertää monissa osissa maailmaa. Se on jo alkanut korvata tavallista omicron-varianttia. Meillä on ollut joitain tapauksia täällä Alabamassa. Ei paljon, mitä olemme dokumentoineet tähän mennessä.

Mutta se näyttää olevan paljon paremmin tarttuva, joten ei ole vaikea kuvitella, että sinulla voisi olla toinen muunnelma, joka voisi aiheuttaa aaltoaallon.

Olimme erittäin onnekkaita, että omikroni oli kaiken kaikkiaan hieman vähemmän vakava kuin se, mitä näimme alfalla tai deltalla, mutta omikronien suuret luvut olivat sellaisia, että sairaalamme olivat edelleen samassa tilanteessa. Joten emme vain tiedä tässä vaiheessa. Mielestäni meidän on valmistauduttava. Luulen, että kaikki haluavat palata normaaliksi, mutta emme vain voi teeskennellä, ettei meidän tarvitse enää koskaan kohdata tätä. Hyvin todennäköisesti teemme.

K: Luuletko, että voisi koskaan olla kohta, jolloin mandaatit palaavat?

SH: En näe tällä hetkellä yhtään tilannetta, jossa näin kävisi. Amerikka näyttää pääosin siirtyneen tästä eteenpäin, yleisön suvaitsevaisuus sitä kohtaan on heikentynyt.

Sairaalahoidot:

K: Miltä näyttäisi, että COVID on endeeminen Alabamassa ja mistä tiedämme, kun olemme päässeet siihen pisteeseen?

SH: Endeeminen on sana, jolla on todella tarkka määritelmä, ja endeeminen tarkoittaa vain, että se on normaali osa olemassaoloa alueella ja meillä on paljon ennustettavuutta sen suhteen, mitä se tekee. Kotoperäiset sairaudet voivat silti olla todella pahoja sairauksia. Malaria on endeeminen monissa osissa maailmaa, ja teillä on satoja tuhansia lapsia, jotka kuolevat siihen joka vuosi. Se on todellinen kansanterveyskriisi, ja silti se on endeeminen sairaus.

Se ei ole aivan yksiselitteinen binääritilanne, jossa joudut pandemiaan jonakin päivänä ja siirryt sitten endeemiseen ikuisesti. Se ei ole lineaarista etenemistä. Jos meillä on tilanne, jossa päätämme, että se on enemmän endeeminen sairaus, se johtuu siitä, että meillä on ennustettavissa olevia lukuja, jotka ovat jotenkin hallittavissa terveydenhuoltojärjestelmämme rajoitusten puitteissa.

K: Miten rokotussuositukset voisivat mielestäsi kehittyä tulevaisuudessa? Tuleeko siitä vuotuinen COVID-rokotus?

SH: Jopa omicronilla, joka oli helpottunut todettaessa, että se on ollut hieman lievempi kuin mitä olemme nähneet aiemmin, olemme silti nähneet melko merkittävää sairastuvuutta ja kuolleisuutta erityisesti rokottamattomien ihmisten keskuudessa. Luvumme ovat tavallaan alustavia, mutta voin vain kertoa, että yleisesti ottaen täysin rokotetut ja tehostetut ihmiset kuolevat noin 30 kertaa vähemmän kuin täysin rokottamattomat ihmiset.

Uskon ehdottomasti, että tästä lähtien on tulossa suosituksia COVID-rokotuksista. Se voi olla tarkoitettu laitoshenkilöille, kuten ammattitaitoisille hoitolaitoksille. Tai se voi olla vain vanhuksille tai kroonisista sairauksista kärsiville. Mutta se voi olla yleistä väestöä varten. Luulen vain, että emme ole vielä varmoja siitä.

K: Alabamassa on yksi maan alhaisimmista rokotusasteista. Miten voit käsitellä asiaa?

SH: Meillä on tällä hetkellä yli 2,8 miljoonaa rokotettua ihmistä, mutta vain noin 2,3 miljoonaa on suorittanut sarjansa. Joten siellä on paljon ihmisiä, jotka eivät näytä olevan tiukasti antivaxxerejä, jotka eivät vain ole tulleet takaisin saamaan toista rokotetta. Ja ne ihmiset, jotka minusta tuntuu, että meillä on mahdollisuus tavoittaa.

Ei ole epäilystäkään siitä, että jotkut ihmiset ovat juuri tehneet ideologisia päätöksiä, että he aikovat pysyä rokottamattomina, ja se on vaikea tilanne. Emme tiedä kuinka tavoittaa nämä ihmiset onnistuneesti. Mutta en usko, että se on suurin osa ihmisistä. Luulen, että jotkut ihmiset tarvitsevat vain vakuuttamista, keskustelua oman terveydenhuollon tarjoajan kanssa vastatakseen joihinkin kysymyksiin, ja ehkä meillä on mahdollisuus tavoittaa heidät.

K: Mikä on ollut pandemian suurin yllätys sinulle?

SH: Olimme kaikki kaikkialla maassa yllättyneitä tapahtumien laajuudesta. Kaikilla kansanterveysvirastoilla on pelastussuunnitelmat, joita harjoitamme, sekä epidemiasuunnitelmat ja jopa pandemiasuunnitelmat. Mutta he eivät koskaan todellakaan ajatelleet, että kaikki paikat koko maassa osuisivat kaikkiin kerralla.

Tiede on tehnyt hienoa työtä täällä ja kansanterveys yleensä on ollut voittaja. Vuodessa saimme rokotteen, joka suojaa useimpien ihmisten elämää taudilta, jonka olemassaolosta emme aiemmin edes tienneet. Ja nyt meillä on kaikki nämä terapiat saatavilla. Mutta toteutus on paikka, jossa emme aina tehneet hyvää työtä. Meitä pyydettiin tekemään asioita, joihin kansanterveys ei kuulu. Meitä pyydettiin jakamaan miljoonia rokotteita suunnitelmassa, jossa meidän piti samaan aikaan annostella, kuka saa mitä ja missä näiden uskomattomien varastoinnin ja käsittelyn logististen ongelmien kanssa.

Ja PPE, tarjosimme muita osavaltioita ja oman osavaltiomme terveydenhuoltolaitoksia vastaan ​​yrittäessämme ylittää toisiamme samasta rajoitetusta tarjonnasta. Nämä ovat asioita, joiden käsittelystä meillä ei yleensä ole asiantuntemusta, mutta ne kaikki osuivat meihin.

En usko, että emme aavistaneet, missä määrin meidän pitäisi olla vastuussa näiden asioiden, jotka eivät tyypillisesti kuulu kansanterveyteen, toimeenpanosta.

K: Kun katsot taaksepäin, mitä olisit tehnyt toisin?

SH: Luulen, että meidän täytyi vain tehdä parhaat mahdolliset päätökset sen tiedon perusteella, mitä meillä oli, ja meillä ei suoraan sanottuna ollut paljon tietoa. Sanoisin, että toinen asia, jota ajattelemme aina ja toivomme aina tehneemme toisin, oli tapa, jolla välitimme tietoa yleisölle. Ja silti kilpailemme ihmisten kanssa, jotka viettävät tunteja päivässä sosiaalisen median sivustolla, joka on täynnä väärää tietoa, ja yritämme saada muutaman päivän välein lehdistötiedotteen, joka selittää todelliset tosiasiat ja melusta on vaikea päästä läpi. .

K: Vaikuttiko politiikka osavaltion pandemiareaktioon? Ja oliko se hyvä vai huono kansanterveydelle?

SH: Politiikka on osa elämää, ja olemme valtion virasto, joka käyttää verodollaria ongelman ratkaisemiseen, joten sillä on selvästi poliittinen ulottuvuus, enkä usko, että se oli hyvä tai huono. Se, että niin paljon tehtiin, jätettiin yksittäisille valtioille, tarkoitti, että näet suuria eroja tuloksissa ja monenlaisissa vastauksissa. Alabamassa meillä oli kotona oleskelutilaus, mutta se oli yksi maan lyhyimmistä. Ja sanoisin yleisesti ottaen, että sitä Alabaman ihmiset halusivat, vaikkakaan ei yksinomaan.

K: Mitä sanoisit ihmisille, joilla on immuunipuutos tai jotka ovat huolissaan COVID-viruksesta maailmassa, jossa ei ole lievennyksiä?

SH: Toivottavasti ihmiset ymmärtävät edelleen, että teemme parhaamme pitääksemme kaikkien turvassa ja terveinä. Viime kädessä ihmiset velvoitetaan tekemään kaikkensa suojellakseen itseään. Ja se on paljon helpompaa nuorille terveille ihmisille ja paljon vaikeampaa joillekin muille ihmisille. Rokotus ja tehosterokotus ovat edelleen paras yksittäinen toimenpide, jota voimme suositella ihmisille, ja mielestäni on silti järkevää käyttää joitain yleisiä varotoimia, vaikka osavaltiossa havaitaan edelleen 1 000 tapausta päivässä.

K: Onko jotain muuta?

SH: Mielestäni toinen asia, joka on muistettava, on, että pandemia ei ehkä ole ohi vain siksi, että ihmiset sanovat, että pandemia on ohi. Tulemme vielä pitkään käsittelemään COVIDin aiheuttamia komplikaatioita, vaikka ne eivät olisikaan suoraan COVIDin aiheuttamia. Tämä käsite on nyt selvästi olemassa, ja alamme ymmärtää paremman termin puuttuessa, terveydenhuoltovelka. Kun ihmiset lykkäävät kahdella vuodella interventioita ja käyntejä, rokotuksia ja seulontatestejä, siitä on maksettava hinta, ja terveydenhuoltojärjestelmämme kantaa siitä suurimman osan, koska näemme sydänsairauksia ja diagnosoimatonta syöpää tai rokotteita. ehkäistävissä olevat sairaudet, jotka ilmaantuvat uudelleen.

On selvää, että sillä on mielenterveysvaikutuksia, ja kuten se ilmenee, puhutpa sitten itsemurhasta tai päihteiden väärinkäytöstä, erityisesti opioideista. Kaikkiin näihin asioihin vaikuttaa se, mitä ihmiset ovat olleet siellä. On vain monia asioita, joista aiomme puhua monta vuotta, vaikka COVID katoaisikin, jotka ovat seurausta pandemiasta.

Leave a Comment