Alaskan loppuun kulunut terveydenhoitajaohjelma kehittyy kroonisten avoimien työpaikkojen ja työuupumusten keskellä

Osavaltion virkamiehet etsivät uusia tapoja käyttää Alaskan vuosikymmeniä vanhaa kansanterveyshuolto-ohjelmaa, kun he kamppailevat täyttääkseen tuhansia tyhjiä työpaikkoja kahden vuoden pandemian aikana.

He sanovat, että vuonna 1943 perustetun ohjelman on kehitettävä emotionaalista väsymystä ja uupumusta sekä vastata paremmin julkisten terveyskeskusten palvelemien yhteisöjen tarpeisiin.

Muutos herättää kuitenkin huolta joidenkin entisten terveysvirkailijoiden keskuudessa ja puolusti sitä, että se voisi johtaa siihen, että sairaanhoitajia työllistyisi vähemmän vuosia kestäneiden budjettileikkausten jälkeen, jotka jo heikensivät Alaskan vastausta korkeisiin itsemurhiin, päihteiden väärinkäyttöön ja tautien puhkeamiseen.

Alaskan terveydenhoitajat työskentelevät 16 paikkakunnallisessa terveyskeskuksessa ja vierailevat lähes 300 pienessä yhteisössä ja kylässä. He hoitavat kaiken päihteiden väärinkäytöstä ja perheväkivallasta tuberkuloosiin ja sukupuolitautiin.

He ovat olleet avainroolissa osavaltion COVID-19-vastauksessa, antaneet testejä ja järjestäneet suuria rokoteklinikoita.

Mutta tässä kuussa lähes kolmasosa noin 160 osavaltion laajuisesta sairaanhoitajien paikasta oli tyhjiä – melko tasainen avoimien työpaikkojen määrä, joka on jättänyt julkisiin terveyskeskuksiin alihenkilöstön Bethelissä, Craigissa, Fairbanksissa, Homerissa, Juneaussa, Kenaissa, Ketchikanissa, Kodiakissa ja Nomessa. ja Wasilla.

Ja vaikka valtio pyrkii parantamaan sairaanhoitajien rekrytointia, virkamiehet aikovat muuttaa ainakin kolme olemassa olevaa sairaanhoitajan virkaa muihin tehtäviin, kun he työskentelevät täyttääkseen lähes 50 avointa paikkaa.

Viime vuonna Alaskasta lähteneen entisen apulaissairaanhoitajan Sean Armstrongin mukaan osastolla oli jo vaikeuksia torjua tuberkuloosin ja klamyidian kaltaisia ​​sairauksia ennen COVID-19:n iskemistä.

Pandemian aikana osasto palkkasi reilusti yli 50 ihmistä työskentelemään kiireisessä puhelinkeskuksessa, hoitamaan kontaktien jäljittämistä ja muita tehtäviä, Armstrong sanoi tällä viikolla.

Paljon vaikeampaa oli palkata pitkäaikaisiin vakituisiin tehtäviin, ja sitä vaikeutti valtion vaikea työnhakuprosessi ja sisäiset viivästykset työnkuvauksissa tai muissa asioissa.

“Voimme palkata. Voimme saada ihmiset kentällä tekemään työtä ja teimme sen pandemian aikana”, hän sanoi. “Mutta vakituisiin tehtäviin rekrytointi on aina ollut meille haaste, ja viime aikoina jopa näiden paikkojen lähettäminen on haaste.”

Vaihda yläreunassa

Osavaltion korkeat terveysviranomaiset sanovat tekevänsä muutoksia tukeakseen kansanterveyssairaanhoitajaosastoa ja siellä työskenteleviä ihmisiä.

“Olemme pyytäneet heitä tekemään enemmän lyhyemmässä ajassa. He tietävät, kuinka arvokkaita he ovat, osavaltion kansanterveysjaoston johtaja Heidi Hedberg sanoi ohjaamastansa sairaanhoitajaosastosta. ”Olemme oppineet paljon viimeisen kahden vuoden aikana. Miten otamme opiksemme ja miten parannamme työtämme?”

Mahdolliset muutokset otetaan käyttöön siten, että huipulla on uusi johtaja: kansanterveyden hoitotyöosaston päällikkö Tim Struna erosi tehtävästään tässä kuussa 4. maaliskuuta.

Struna ei ollut saatavilla kommentoitavaksi. Ei ole selvää, mikä rooli jaoston uusista toimintatavoista keskustelulla oli hänen päätöksessään.

Struna vietti 18 vuotta kansanterveysjaoston palveluksessa, viimeiset neljä kansanterveyssairaanhoidon päällikkönä Alaskan terveys- ja sosiaalipalveluiden osaston tiedottajan Clinton Bennettin mukaan. Struna jättää valtion palveluksen “hyvässä asemassa” ja ohjelman johtajat työskentelevät siirtymäsuunnitelman parissa, Bennett sanoi.

Struna mainitsi perhevelvoitteet syynä lähtemiseensa henkilöstölleen antamassaan ilmoituksessa ja sanoi, että “on ollut todellinen kunnia työskennellä teidän jokaisen kanssa.”

“Estä ihmisiä joutumasta sairaalaan”

Glory Dollerhide aloitti terveydenhoitajan työt vuonna 2020, juuri ennen pandemian alkamista työskenneltyään useita vuosia sairaalasairaanhoitajana.

Dollerhide, 39-vuotias sairaanhoitaja Wasillasta, joka työskentelee Mat-Sun kansanterveyskeskuksessa, sanoi, että kansanterveyshoitajien työ pitääkseen alaskalaiset terveinä vetosi häneen.

“Se oli ehkäisevän hoidon näkökohta – kun voit estää ihmisiä joutumasta sairaalaan”, hän sanoi.

Kuitenkin Bethelissä ja sen ympäristössä kuvattu osavaltion sairaanhoitajan rekrytointivideo tekee selväksi: kansanterveyssairaanhoito Alaskan maaseudulla on uskomattoman palkitsevaa, mutta ei kaikille.

Se on “paljon enemmän kuin pistosten antamista klinikalla”, kuten yksi hoitotyön opiskelija huomauttaa. Uusille tulokkaille annetaan selviytymispakkauksia pienten lentokoneonnettomuuksien varalta, kun he matkustavat syrjäisiin kyliin. Työ voi olla intensiivistä. Appelsiinimehu maksaa 18,85 dollaria.

Colleen Osterhaus vierailee Venäjän lähetystössä – hänen lentonsa viivästyi sään takia – jossa hän vierailee asukkaiden kanssa kukkivan tuliruohon, ohitse kiertelevien nelipyöräisten ja savustamojen hyllyillä kuivuvien lohiliuskojen keskellä.

Yhteisön johtajat jakavat kylän alkoholin ja huumeiden maksun.

Päihteiden väärinkäytön, itsemurhien ehkäisyn, rokotusten ja väkivallan käsitteleminen vaatii yhteisön osallistumista ja vahvaa johtajuutta, Osterhaus kertoo kameralle, kun lapsi ajaa ohi pyörällä.

“Kyse ei ole vain siitä, että yksi ainoa terveydenhoitaja tulee paikalle ja muuttaa maailmaa, koska ihmisten ei tarvitse muuttua”, hän sanoo. “He tarvitsevat vain tukea.”

Hajoaminen ja hyväksikäyttö

Nyt sairaanhoitajat tarvitsevat tukea.

Valtakunnallisesti osavaltion ja paikalliset terveysosastot menettivät 15 prosenttia välttämättömästä henkilöstöstään viimeisen 10 vuoden aikana, mikä rajoittaa heidän kykyään “suunnitella hätätilanteita, kuten COVID-19-pandemian, ja vastata niihin sekä vastata yhteisöjensä päivittäisiin tarpeisiin”. lokakuussa, raportoi Kansallisen terveydenhuollon innovaatiokeskus.

Joulukuussa julkaistussa Centers for Disease Control -raportissa todettiin, että pandemia painaa kansanterveysalan työntekijöitä syvästi henkisesti masennuksen, ahdistuneisuuden, posttraumaattisen stressihäiriön ja itsemurha-ajatusten muodossa – puhumattakaan altistumisesta COVID-19:lle. .

Yli 26 100 osavaltion, heimojen, paikallisen ja alueellisen terveydenhuollon työntekijän joukossa tutkimuksen osana, hieman yli puolet ilmoitti oireita vähintään yhdestä mielenterveysongelmasta viimeisen kahden viikon aikana. He tunsivat itsensä ylikuormituiksi työtaakan tai perheen ja työn välisen tasapainon vuoksi, he saivat työhön liittyviä uhkauksia ja tunsivat itsensä kiusatuksi, uhatuiksi tai häirityiksi.

[As COVID persists, nurses are leaving staff jobs – and tripling their salaries as travelers]

Alaska on vuosia kamppaillut palkatakseen terveydenhoitajia kilpailussa muiden osavaltion ja koko maan työnantajien kanssa.

Eduskunnan tällä viikolla esittämä budjettimuutos. Liz Snyder, D-Anchorage, lisäisi 520 000 dollaria sairaanhoitajaosaston rekrytointi- ja säilyttämispyrkimyksiin, mukaan lukien 5 000 dollarin kirjautumisbonus ja 5 000 dollarin muuttotuki jokaiselle noin 50:lle avoimelle terveydenhuollon sairaanhoitajan työpaikalle, käyttämällä tehtäviin varattuja, mutta käyttämättömiä varoja. viime tilikaudella.

Sairaanhoitajia on yleensä “vain todella vaikea palkata” ympäri maata nyt, sanoi Alaskan ylilääkäri, tohtori Anne Zink.

Uupunut ja pandemiasta väsynyt terveydenhoitajatyövoima on jättänyt Alaskan vähemmän valmistautuneen kuin koskaan, Zink sanoi.

“Ja siksi mietimme hyvin paljon, kuinka rakennamme järjestelmän, jotta se ei vaadi ihmisiä tekemään enemmän”, hän sanoi. “Meidän on pohdittava, kuinka parantaa järjestelmää, jotta voit tehdä työsi tehokkaammin ja saada tarvitsemaasi tukea etkä ota koko maailmaa harteillesi.”

“Kuunteluvaihe”

Muutokset hoitotyöohjelmaan ovat edelleen kesken.

Zink ja Hedberg sanovat, että ainakin osa entisten työntekijöiden ja pitkäaikaisten työntekijöiden kuulemista huolenaiheista johtuu viime vuosien budjettileikkauksista aiheutuneista “traumaista”.

He sanovat, että tällä istunnolla ei ole julkisen terveydenhoitajan henkilöstöleikkauksia osana valtion budjettiprosessia.

Hedbergin mukaan terveysviranomaiset arvioivat kuitenkin 12 avointa virkaa uudelleen ja luokittelevat kolme sairaanhoitajan virkaa tutkimusanalyytikoiksi lisätietojen keräämistä pyytäneiden yhteisöjen panosten perusteella. Loput ovat sairaanhoitajia ja ohjelman henkilökuntaa, jotka ovat siirtymässä toiseen työluokkaan, mutta eivät hoitotyön ulkopuolelle, hän sanoi ja huomautti, että paikat ovat juoksevia ja heijastavat yhteisön tarpeita.

Hoitoosaston jäljellä olevista 40 vapaasta paikasta neljä on hiljattain palkattu, 10 on hakuvaiheessa, 12 on julkaistu valtion työpaikkasivustolla, kolmen odotetaan julkaistavan pian ja 11:een liittyy työpaikkailmoitus, joka päättyi ei hakijoita helmikuussa päivitetyn osavaltiokaavion mukaan. 24.

Laajemmin ajatuksia sairaanhoitajaosaston uudistamisesta syntyi sarja tapaamisia heimojen ja yhteisön johtajien kanssa sekä “kuunteluistuntoja” kansanterveyskeskuksissa ympäri osavaltiota, viranomaiset kertovat. Äskettäin he tiedottivat koko osastolle ja pyysivät palautetta.

“Ei ole yleissuunnitelmaa”, Hedberg sanoi. “Olemme kirjaimellisesti kuunteluvaiheessa.”

Palautteeseen sisältyi tarve modernisoida tiedonkeruu, jotta voidaan siirtyä pois paperijärjestelmistä, parantaa sisäistä ja ulkoista yhteistyötä, nostaa viestintätasoa yleisön kanssa ja rekrytoida uusia työntekijöitä samalla kun tuetaan olemassa olevaa henkilöstöä, hän sanoi.

Joitakin mahdollisia muutoksia ovat muun muassa rekrytointi- ja säilyttämistoimenpiteet, kuten lainan takaisinmaksu- tai muuttokulut sekä uudet yhteistyöt sairaaloiden, Alaskan yliopiston ja Alaska Native Tribal Health Consortiumin kanssa. Uusi terveydenhoitajan residenssi on jo käynnissä.

[Legislative attorney finds errors in Dunleavy’s proposal to split Alaska’s health department]

Toinen mahdollinen muutos osiossa sisältää rahoitusvirtojen monipuolistamisen muiden lähteiden, kuten liittovaltion rahastojen, hyödyntämiseksi.

Juuri nyt Alaskan kansanterveyshuoltoosasto on ainutlaatuisesti riippuvainen “epävakaista” valtion yleisistä varoista, erityisesti verrattuna muihin osavaltioihin, joissa myös maakunnat hoitavat tehtävän, Zink sanoi.

“Kuinka meistä tulee sitkeämpiä, jotta voimme reagoida tähän pandemiaan ja meidän ei tarvitse käydä läpi tämän erittäin epävakaa… rahoituslähteen traumaa, jota millään muulla valtiolla ei ole?” hän sanoi.

Huoli sairaanhoitajien menettämisestä

Kansanterveyden puolestapuhujat sanovat, että he eivät vieläkään tiedä, mitä tietyt hoitotyön muutokset voivat sisältää – yksi kuvaili sitä “mysteerien peittämäksi” – mutta he ovat huolissaan siitä, että sairaanhoitajien menetys heikentää ohjelmaa.

Jayne Andreen, entinen ohjelmapäällikkö osavaltion kansanterveysosastosta, sanoi, että ylimmät terveysviranomaiset eivät tee tarpeeksi rekrytoidakseen sairaanhoitajia nyt siirtääkseen paikkoja hoitotyöstä.

On noin 107 täytettyä terveydenhoitajan virkaa osavaltiossa, jossa on noin 730 000 ihmistä – yhtä paljon kuin työskenteli vuonna 1993, jolloin Alaskan väkiluku oli hieman alle 600 000.

“He menettivät jo lähes 25 prosenttia henkilöstöstään pandemian vuoksi”, sanoi Andreen, Alaskan kansanterveysyhdistyksen entinen presidentti, joka puhui omasta puolestaan.

Yhdistyspolitiikan komitean puheenjohtajana Andreen allekirjoitti vuoden 2019 kirjeen lainsäätäjille, jossa todettiin, että lähes 6 miljoonan dollarin äskettäiset julkisen terveydenhoidon budjetin leikkaukset olivat jo johtaneet “huomattavaan palvelutason vähennykseen”, mukaan lukien terveyskeskusten poistaminen Cordovasta. Fort Yukon, Seward, Haines, Wrangell ja Galena; poistamalla 20% henkilöstöstä; rajoittamalla rokotuksia, lasten hyvinvointikokeita ja sukupuolitautien ehkäisytoimia; ja vähentää sopimuspalveluja North Slope Boroughin, Maniilaqin ja Anchoragen terveysministeriön kanssa.

Andreen sanoi olevansa huolissaan nyt siitä, että osavaltio voisi “heikentää” osuutta, jos sairaanhoitajan paikat muuttuvat ei-sairaanhoitajatöiksi.

Hänen kuulemansa ajatus kansanterveyskeskusten laajentamisesta kumppanuuteen alueellisten tai paikallisten tahojen kanssa on “fantastinen”, hän sanoi. “He eivät vain voi enää syrjäyttää kansanterveyssairaanhoitoa, koska heidän roolinsa on niin keskeinen.”

Leave a Comment