Black Nurses Association pyrkii lisäämään Keski-Illinoisin sairaanhoitajien monimuotoisuutta | Terveys

BLOOMINGTON – Kun hän näki luokan uusien sairaanhoitajien saavan valkoiset takkinsa tänä talvena, Juanita Smith sanoi olevansa hämmästynyt siitä, kuinka harvat ihmiset olivat värikkäitä.

”Olisin voinut jättää väliin, mutta en nähnyt yhtä värillistä sairaanhoitajaa. Ei yksikään”, sanoi Smith, Black Nurses Association of Central Illinois Inc:n jäsen. “Miksi he eivät lähde hoitotyön pariin? Kenttä on auki ja sairaanhoitajista on niin pulaa, että mietin vain, voisimmeko tehdä jotain?

Kesken jäsenkampanjan paikallisosaston johto pyrkii lisäämään monimuotoisuutta hoitotyön alalla.

“Yhdysvalloissa monimuotoisuus lisääntyy nopeasti, eikä terveydenhuollon monimuotoisuus kasva vastaamaan näihin vaatimuksiin”, sanoi Bloomingtonissa sijaitsevan Central Illinoisin BNA:n presidentti Elaine Hardy, joka on eteläisen osavaltion ainoa osasto. Chicagon alueelta.

Hän huomautti, että toisinaan monimuotoisempi lääketieteen ammattilaisten joukko voi auttaa potilaita tuntemaan olonsa mukavammaksi hakeessaan lääketieteellistä apua ja olemaan rehellisiä siitä, mikä heitä vaivaa.

“Jos tunnet olosi mukavaksi puhua minulle tai tulla luokseni, voin ainakin tehdä enemmän puolestasi – auttaa sinua, ohjata sinua, mitä tahansa”, hän sanoi ja lisäsi, että kollegoiden keskuudessa osa edistystä on puhua toisilleen murtaakseen. alas esteitä.

Osana ryhmän pyrkimyksiä rohkaista useampia värikkäitä opiskelijoita opiskelemaan hoitotyötä, Smith sanoi aikovansa ottaa yhteyttä paikallisiin koulupiireihin ja katsoa, ​​voivatko he puhua alaa kohtaan kiinnostuneille opiskelijoille ja ohjata niitä.

Hän sanoi, että kaikkien rotujen ihmisten näkeminen lääketieteen alalla voi auttaa lapsia näkemään enemmän mahdollisuuksia tulevaisuudelleen.

“Luulen vain, että meidän on voitava nähdä joku, joka näyttää meiltä, ​​joka on tehnyt työtä päästäkseen sinne, missä he ovat, ja kertoa muille, että he voivat myös tehdä sen”, Smith sanoi.

Vuoden 2020 Illinois Nursing Workforce Center Registered Nurse Survey -tutkimuksen mukaan alle 45-vuotiaiden Illinois RN:ien joukossa havaittiin lievää lisääntymistä rodullisessa, etnisessä ja sukupuolisessa monimuotoisuudessa.

Tiedot osoittavat, että 10 % vastanneista RN:istä Illinoisissa oli aasialaisia; 9 % oli mustia; 6 % oli latinalaisamerikkalaisia ​​tai latinalaisia; 2 % oli monirotuisia. Muiden havaijilaisten tai Tyynenmeren saarten alkuperäiskansojen ja Amerikan intiaanien tai alaskan syntyperäisten henkilöiden osuus oli alle 2 % yhteensä.

Hardy sanoi, että hänen varttuessaan kukaan ei koskaan käskenyt häntä harkitsemaan sairaanhoitajan uraa, ja ehkä muutkaan opiskelijat eivät ole kuulleet sitä.

“Luulen, että opiskelijoilla on elämässään joku, joka uskoo heihin, ja uskon, että siinä meidän mentoroimme (tulee mukaan), hän sanoi.

Hardy sanoi havainnoissaan, että mustat sairaanhoitajaopiskelijat opiskelevat ahkerasti mutta yksin. Mentoroinnin lisäksi BNA:n tavoitteena on olla sairaanhoitajien yhteisön lähde alalle astuessaan ja koko uransa ajan.

“Haluaisin suuremman yhteisön”, Hardy sanoi ja huomautti, että kumppanuuksien rakentaminen paikallisten lääketieteellisten laitosten kanssa voi olla este. ”Jos se ei ole kutsuva ympäristö, en aio jäädä. Joten jos katsot ympärillesi ja huomaat kuinka monta mustaa sairaanhoitajaa ei ole töissä näissä laitoksissa, kysymyksen pitäisi olla, missä he ovat ja miksi eivät.

BNA toimii myös eri puolilla aluetta kirkkojen kanssa ja koulunkäynnin tapahtumissa ja tukee yhteisöille suunnattuja terveysaloitteita.

“Me menemme sinne, missä he ovat”, Smith sanoi. “Teemme parhaamme mennäksemme heidän luokseen ja tehdäksemme parhaamme auttaaksemme heitä ja yhteisöämme tekemään asioita, jotka on tehtävä tavoittaaksemme yhä enemmän ihmisiä.”

Viime vuosina enemmän korkeakouluopiskelijoita Bloomington-Normalissa ja opiskelijoita eri puolilta osavaltiota on liittynyt paikalliseen BNA:han, ja Hardy sanoi olevansa innoissaan nähdessään heidät niin kihloihin.

”Yritän saada ihmiset motivoitumaan; Yritän saada ihmiset innostumaan ja saada ihmiset sitoutumaan”, hän sanoi.

Ota yhteyttä Kelsey Watznaueriin numerossa (309) 820-3254. Seuraa häntä Twitterissä: @kwatznauer.

.

Leave a Comment