Bostonin kansanterveyskomission hallitus, pitkä hiljaisuus, suunnittelee tiistaikokousta koronavirusrajoituksista

Bostonin kansanterveyskomissio kokoontuu tiistaina keskustelemaan maskien mandaateista ja pandemiaan liittyvistä mittareista – ei päivääkään liian aikaisin, kriitikot sanovat johtokunnasta, joka kokoontuu harvoin ja jolla on ollut vähän tekemistä Wun hallinnon viimeaikaisten koronaviruspäätösten kanssa.

Wu sanoi yli viikon ajan, että Bostonin kansanterveyskomission johtokunta kokoontuu päättämään, mitä tehdä kaupungin sisänaamarimandaatille, joka on ollut voimassa viime kesästä lyhyen tauon jälkeen.

Virtuaalinen terveyslautakunnan kokous pidetään klo 16.30, ja se kestää tunnin ja jossa 45 minuuttia on omistettu “COVID-19:n kansanterveysalan hätäpäivityksille ja -keskustelulle”. Pormestari on sanonut keskittyvänsä maskivaltuutukseen ja muihin rajoituksiin liittyviin mittareihin.

Siitä tulee varmasti paljon julkisuutta saava kokous – harvinaisuus terveyslautakunnalle jopa keskellä maailmanlaajuista pandemiaa ja äskettäin omikronimuunnoksiin perustuvaa nousua, kun valta on sen sijaan keskitetty kaupungintaloon lakisääteisen hallituksen sijaan. sisältää tunnettuja lääketieteen ammattilaisia.

Itse asiassa hallitus kokoontui viimeksi tammikuussa. 12, ja esityslistalla oli vain 15 minuuttia “COVID-19-päivityksille”, vaikka se oli aivan omikronin nousun puolivälissä ja vain pari viikkoa sen jälkeen, kun pormestari oli antanut joukon toimeksiantoja, mukaan lukien rokotteiden vaatiminen kaupungille. työntekijöitä ja että monet julkiset yritykset, kuten ravintolat, edellyttävät asiakkailta todistetta rokotuksesta.

Hallitus kokoontuu normaalisti kahden kuukauden välein, mutta se voi kutsua kokouksen koolle 48 tunnin varoitusajalla. Se ei ole vaihdellut juurikaan pandemian aikana: hätäkokous on pidetty maaliskuussa 2020 normaalin kokouksen lisäksi tuossa kuussa, ja sitten se kokoontui viisi kertaa COVID-hallinnan loppuvuoden aikana ja kuusi kertaa vuonna 2021. Tammikuu Kokous on ainoa, joka on järjestetty tänä vuonna, eli se on kokoontunut 13 kertaa maaliskuun 2020 alun jälkeen, jolloin pandemian ensimmäinen aalto pakotti laajalle levinneisiin rajoituksiin ja ylikuormituksen sairaaloita.

BPHC julisti tuossa kuussa kansanterveydellisen hätätilan, mikä antoi kaupungin ylimmille terveysviranomaisille enemmän lupaa toimia. Tämä julistus pysyy voimassa – todellisuus, joka sai viime viikolla koettelevan kaupunginvaltuuston kuulemistilaisuuden, jossa useat valtuutetut kyseenalaistivat, kuinka kauan se jatkuu.

Kaupunginvaltuutettu Michael Flaherty, joka oli yksi kuulemistilaisuuden kaupunginvaltuutetuista, jotka tähtäävät Wun hallinnon ja terveyslautakunnan väliseen dynamiikkaan, kertoi Heraldille, että kaupungin on “korjattava hallitus kokonaan”.

“Hallitus luopui vastuustaan ​​kansanterveyskriisin aikana, jollaista emme ole koskaan nähneet”, Flaherty sanoi. “En luota heihin – heidän olisi pitänyt tavata viikoittain, ellei päivittäin.”

Kuulemisen jälkeen BPHC:n virkamies PJ McCann kertoi valtuutetuille, että hallituksen kokousten ajoittaminen voi olla “haastetta”, koska osa jäsenistä, jotka ovat suurelta osin pormestarin nimittämiä, ovat terveydenhuollon johtajia.

“Otamme varmasti huomioon sen, että kun ajattelemme tulevia pandemioita, mitä voisimme tehdä toisin tai paremmin”, McCann sanoi ja myönsi, että jotkut ihmiset pitävät hallituksen dynamiikasta.

Wu kertoi Heraldille osana laajempaa haastattelua perjantaina ensimmäisistä 100 päivästään virassa: “Pandemian aikana Bostonissa on ollut hätätilamääräys, joka on antanut Bostonin kansanterveyskomission johtajalle valtuudet käsitellä erityisesti aalto, joka kehittyi päivä päivältä.” BPHC:n nykyinen johtaja on tohtori Bisola Ojikutu – joka Wu on edelleen korotettu kabinettitason asemaan, joten hän johtaa BPHC:tä ja toimii kaupungin terveysvaltuutettuna.

Wu sanoi, että tämä on antanut hänelle ja Ojikutulle valtuudet tehdä puheluita, kuten toimeksiantojen täytäntöönpanoa, minkä hän teki joulukuussa pidetyssä lehdistötilaisuudessa muiden kaupunkien johtajien kanssa, jotka ilmoittivat samanlaisista aikomuksista. Mutta jotkut heistä, kuten Somerville silloisen pormestari Joe Curtatonen johdolla, näkivät toimeksiantosuunnitelmansa vastustavan paikalliset terveyslautakunnat, jotka äänestivät heidät.

Painotettuaan, miksi Bostonissa kaikki oli kaupungintalon käsissä, Wu sanoi: “Se oli välttämätöntä kansanterveydellisen hätätilanteen pahimmillaan. Ja on tärkeää, että voimme toimia nopeasti noissa hätätilanteissa. Se ei ole pysyvää dynamiikkaa jokaisessa eteenpäin menevässä asiassa.”

Wu kutsui haastattelussa terveyslautakuntaa “avainkumppaniksi monissa kaupungin suurimmissa päätöksissä”.

“Ei olisi voinut käydä läpi tavanomaisia ​​irtisanomis- ja lausuntoaikoja, jotka terveyslautakunnan on lain mukaan sisällytettävä jokaiseen tehtyyn päätökseen”, hän puolusti dynamiikkaa.

osavaltion sen. Lydia Edwards, myös kaupunginvaltuutettu, joka osallistui torstain kuulemiseen, kertoi Heraldille tulevasta kokouksesta: “Terveyslautakunnan on tavattava ja näytettävä johtajuutta. Tarvitsemme selkeät standardit hätätilalle. Meidän on myös asetettava päivämäärä ja pätevyys maskin toimeksiannon päättymiselle Bostonissa.”

Boston First Responders United, ryhmä, joka kokoontui vastustamaan toimeksiantoja ja testattiin kuulemisessa, sanoi lausunnossaan: “Näyttää siltä, ​​​​että pormestari Wun interaktiivisen johtajuuden puute valuu alas. Aivan kuten hän ei ole onnistunut kommunikoimaan terveyslautakunnan kanssa, monet kaupunginvaltuutetut päättivät olla poissa torstaisin valtuuston kuulemistilaisuudesta, jossa Boston First Responders United esitteli monipuolisen paneelin asiantuntijatodistajia lääkäreistä, lakimiehistä, juutalaisuskon johtajista ja muista yhteisöistä. sidosryhmiä puhumaan Covid-19:n käsittelystä Bostonissa.”

Wu sanoi haastattelussa, että hän aikoo saada lisää valtaa siirtyäkseen takaisin terveyslautakuntaan.

“Olemme nyt siirtymässä kestävään, pitkän aikavälin näkemykseen COVID-19:n kanssa elämisestä ja siitä, miten meidän on jatkossakin lisättävä ja sitten poistettava rajoituksia tarpeen mukaan mittareiden mukaan, ja kehitämme, miten voimme tehdä sen nojaamatta. hätätilasta eteenpäin”, Wu sanoi perjantaina. “Joten terveyslautakunnan saaminen tähän kokoukseen, joka järjestetään ensi viikolla, on hyvä askel.”

Leave a Comment