Chernobyl Children Internationalin perustajan vetoomus “ihmiskunnan nimissä”

2006: Derryn silloinen pormestari Helen Quigley, Tšernobylin lasten, isäntäperheiden ja Chernobyl Childrens Project Internationalin Foyle- ja Inishowen-osaston jäsenten kanssa vastaanotossa Guildhallissa. (3006C23)

Chernobyl Children Internationalin perustaja ja vapaaehtoinen toimitusjohtaja Adi Roche puhui Ukrainan hyökkäyksen jälkeen tällä viikolla.

Sadat perheet eri puolilla Irlantia, mukaan lukien monet Derryssä, Tyronessa ja Donegalissa, ovat majoittaneet lapsia Tšernobylin alueelta kodeissaan Pripyatin kaupungin lähellä huhtikuussa 1986 tapahtuneen ydinvoimalan katastrofin jälkeen. Paikallisesti toimii Foyle & Inishowen Chernobyl Children’s International -konttori. .

Adi Roche sanoi: “Vetoin koko ihmiskunnan puolesta, mutta enimmäkseen Ukrainan, Valko-Venäjän ja Venäjän kansalaisten ja todellakin Euroopan kansalaisten puolesta, sotiviin armeijoihin Haagin sopimusten mukaisesti, että erittäin saastunutta aluetta Tšernobylin ydinvoimalan ympärillä, jossa on tuhansia tonneja ja galloneja erittäin radioaktiivista materiaalia, ei saa kohdistaa tai käyttää pommituksen, pommituksen ja maataistelualueena.

Kirjaudu päivittäiseen Derry Journal Today -uutiskirjeeseemme

I-uutiskirje leikkaa melun läpi

“Pahin painajaiseni tässä konfliktissa on se, että Tšernobylin katastrofin tragedia voidaan levittää uudelleen maailmaan. Pelkään, että tämä alue, pyhä alue, äärimmäisen haavoittuva ja vaarallinen alue, erityinen inhimillisen tragedian alue, voisi jälleen päästää vapauttamaan tappavaa radioaktiivista saastumista, joka leviäisi kaikkialle, kuin suuri ja hallitsematon hirviö. .

”Tshernobylin suojavyöhykkeellä on valtavia ydinjäte- ja vesisiiloita, jotka ovat erittäin vaarallisia ja haihtuvia. Yhdessä satojen matalien “ydinhautojen” kanssa, jotka ovat hajallaan eri puolilla suojavyöhykettä ja sisältävät tuhansien talojen, koneiden, linja-autojen ja kuorma-autojen sisältöä, jotka kaikki on haudattu sinne säteilyn pitämiseksi maan alla. Jos pommi, ohjus, alas ammuttu lentokone tai helikopteri törmää tälle alueelle, seuraukset voivat olla tuhoisat.

“Ihmiskunnan, lasten nimissä, lopettakaa tämä sota ja julistakaa Tšernobylin suojavyöhyke “turvalliseksi sotaattomaksi vyöhykkeeksi”.

Chernobyl Children International Foyle & Inishowen Outreach Group on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka toimii täysin vapaaehtoispohjalta.

Sen Facebook-sivulla on valtiot; “Tavoitteemme on auttaa rakentamaan uudelleen ihmisten ja lasten elämää, jotka kärsivät maailman pahimmasta ydinkatastrofista, joka tapahtui Tšernobylissä Ukrainassa vuonna 1986. Tshernobylin katastrofin jälkimainingeissa eläville ihmisille meneillään oleva kriisi pysyy sellaisena vielä monta vuotta. Olemme olemassa, jotta voimme yrittää auttaa ja lievittää Tšernobylin katastrofin aiheuttamia paineita ja antaa TOVOA lapsille ja heidän perheilleen, joihin tämä katastrofi on vaikuttanut. CCI ja sen tukiryhmät varmistavat, että Valko-Venäjän ja Ukrainan kansan ei tarvitse kohdata tämän tragedian seurauksia yksin.

“Me Foyle & Inishowen CCI:ssä keräämme hellittämättä varoja meneillään olevien ohjelmien tukemiseksi, kuten: Rest & Recuperation -ohjelma tarjoaa hengähdystaukoa köyhille lapsille Valko-Venäjän saastuneilta alueilta, joilla he asuvat; 4 viikkoa “puhtaan” ruoan syöminen, “puhtaan” veden juominen ja “puhtaan” ilman hengittäminen voi pidentää lapsen ikää 2 vuodella (“puhdas” ei ole saastunut);

Sydänohjelma tarjoaa hengenpelastusleikkauksia lapsille, joiden sydämessä on lukuisia reikiä, mikä tunnetaan nimellä “Chernobyl Heart”. Vain 1 000 euron kustannuksilla leikkausta kohden ei ole paljon pelastamassa lapsen henkeä.”

Leave a Comment