Fannie Lou Hamerin Amerikka tutkii hänen inhimillisyyttään ja aktivismin perintöään

Valokuva: (Alkuperäinen kuvateksti) 25.8.1964-Atlantic City, NJ- Convention Hall. Rouva. Fannie Hamer, Mississippi Freedom Democratic Party -puolueen jäsen, oli yksi kansallisen demokraattisen konventin jännittävistä kohokohdista. Täällä hän kävelee lujasti kohti kongressisalin sisäänkäyntiä, jonne hänet ja muut ryhmänsä jäsenet vihdoin pääsivät sisään.

Fannie Lou Hamerin Amerikka on uusi dokumentti elokuvaohjaajalta Joy Davenportilta ja tuottajilta Monica Landilta, Fannie Lou Hamerin ja Selena Lautererilta. Harvinaisten arkistotallenteiden, materiaalien ja valokuvien avulla Fannie Lou Hamerin Amerikka tuo yleisölle tarinan ihmisoikeusikonista omilla sanoillaan ja äänellään. Lauluillaan, puheillaan ja haastatteluillaan Hamer itse toimii kertojana tarinassaan ja tuo katsojia nuoruudestaan ​​Mississippin osakasviljelijöiden tyttärenä hänen historialliseen työhönsä tuoda mustille amerikkalaisille enemmän äänioikeutta kansallisella näyttämöllä.

Rouva. Fannie Lou Hamer Rulevillestä, MS:stä, puhuu Mississippi Freedom Democratic Party -puolueen kannattajille Capitolin ulkopuolella Washingtonissa 17. syyskuuta 1965 sen jälkeen, kun edustajainhuone hylkäsi haastajan vuoden 1964 viiden Mississippin edustajan vaaleihin. Rouva. Hamer ja kaksi muuta afroamerikkalaista naista istuivat talon lattialla haastetta käsiteltäessä. Hän sanoi: “Palaamme vuosi toisensa jälkeen, kunnes meille myönnetään oikeutemme kansalaisina.” Haastajat väittivät, että afroamerikkalaiset suljettiin pois Mississippin vaaliprosessista (AP Photo/William J. Smith)

Aikana, jolloin ryhdytään ennennäkemättömiin toimiin äänioikeuksien poistamiseksi miljoonilta amerikkalaisilta eri puolilla kansakuntaa ja rehellisen keskustelun rotuista Amerikassa, Hamerin tarina ja perintö ovat tärkeämpiä kuin koskaan uudelle ihmissukupolvelle. Edelläkävijä taistelussa äänioikeudesta kaikille ja taistelussa systeemisen köyhyyden lopettamiseksi Amerikassa, Hamerin työ on edelleen ajankohtainen, sillä miljoonat amerikkalaiset ovat edelleen samassa taistelussa.

Vangitsevassa muotokuvassa yhdestä kansalaisoikeusaikakauden merkittävimmistä ikoneista omien puheiden, haastattelujen ja laulujen kautta, Fannie Lou Hamerin Amerikka seuraa Fannie Lou Hamerin elämää Mississippin puuvillapelloilta kongressisaleihin. Harvinaisten materiaalien ja tallenteiden kautta Hamer kertoo tarinansa ja Amerikan tarinansa yli neljä vuosikymmentä kuolemansa jälkeen. Davenportin ohjaajadebyytti ja Monica Landin aivotuote, elokuva tarjoaa valokuvia, asiakirjoja, esityksiä ja lähteitä, joista osa on löydetty perheenjäseniltä, ​​uuden sukupolven yleisölle, joka on kutsuttu ottamaan vastaan ​​amerikkalaisen demokratian säilyttämisen vaippa.

Huolimatta hänen monista panoksestaan ​​kansalaisoikeusliikkeessä, Hamerin tarina on edelleen monille tuntematon. Yksi suurimmista esteistä, joita elokuvatiimi kohtasi dokumentin tekemisen aikana, oli arkistojen ja materiaalien tunnistaminen, joissa Hamer oli kuvattu, koska arkistoissa ei ollut hänen nimeään, vaan ne oli merkitty pikemminkin kuvauksilla, kuten “Musta nainen puhumassa”. Elokuva esitetään aikana, jolloin mustat naiset saavat tunnustusta heidän työstään äänioikeustaistelun eturintamassa ennennäkemättömien äänestysten tukahduttamispyrkimysten keskellä, jotka kohdistuvat värikkäisiin kansalaisiin Hamerin kuuluisan lainauksen “Kukaan ei ole vapaa, ennen kuin kaikki ovat vapaat” hengessä.

Chicago Defender puhui äskettäin Fannie Lou Hamerin veljentytär Monica Landin kanssa dokumentista ja hänen isotätinsä perinnöstä.

chicagon puolustaja: Tämä dokumentti maalaa todella kolmiulotteisen näkemyksen Fannie Lou Hamerista naisena, vaimona ja aktivistina. Oliko se tahallista?

Monica Land: Idea sai alkunsa monista dokumenteista, joita näin Fannie Lousta. Yksi elementeistä, jotka aina puuttuivat, oli perheelementti. Ajattelin, että olisi niin siistiä nähdä se puoli hänen elämästään. Se oli ensimmäinen huomioni. Halusin näyttää sen yksityisen ja henkilökohtaisen puolen. Fannie Lou Hamerin Amerikka kertoo tarinansa hänen äänellään. Olimme tiukasti siinä, ettemme halunneet puhuvia päitä. Emme halunneet mitään selostusta. Emme todellakaan halunneet mitään muuta ääntä, kuin hänen, kertovan tarinansa.

Fannie Lou Hamerin America Chicago Defender
Kahden lapsen sijaisäiti Fannie Lou Hammer on kuvattu leikkimässä seitsemän kuukauden ikäisen Lenora Arethan kanssa. (G. Marshall Wilson/EBONY Collection)

Chicago Defender: Miltä tuntuu tehdä tämä dokumentti ja kantaa mukanasi hänen veljentytärtään?

Monica Land: Minulle oli tärkeää tehdä tämä elokuva. Halusin hänen saavan ansaitsemansa kunnian. Hän teki niin paljon ja kärsi niin paljon. Hänen elämänsä oli täynnä tuskaa, anteeksiantoa ja uhrauksia. Monet ihmiset eivät tiedä kuka hän on tai mihin hän osallistui. Halusin säilyttää sen muiston.

Se ei myöskään ole pelkästään tämän dokumentin kautta, vaan loimme verkkosivuston, paikan, jonne kuka tahansa voi mennä etsimään tietoa tästä historiallisesta henkilöstä. Fannie Lou Hamer ansaitsee paikan. Hänen kokonsa historiallinen henkilö tarvitsee paikan.

Fannie Lou Hamerin Amerikka on myös saatavilla suoratoistoon helmikuun 22. päivästä alkaen. Yleisö voi suoratoistaa elokuvan worldchannel.org-sivustolla, WORLD YouTube -kanavalla ja kaikilla asemabrändätyillä PBS-alustoilla, mukaan lukien PBS.org ja PBS Video -sovellus, joka on saatavilla iOS:lle, Androidille, Roku-suoratoistolaitteet, Apple TV, Android TV, Amazon Fire TV, Samsung Smart TV, Chromecast ja VIZIO.

Lisätietoja Fannie Lou Hamerista on heidän verkkosivuillaan osoitteessa https://www.fannielouhamersamerica.com/.

Leave a Comment