Hongkongin menestys COVIDin torjunnassa palaa kummittelemaan | Terveysuutisia

Tekijät ALICE FUNG ja ANIRUDDHA GHOSAL, Associated Press

HONG KONG (AP) – Hongkong eristi onnistuneesti suurimman osan asukkaistaan ​​COVID-19:ltä kahden vuoden ajan, ja usein kuukausia ilman yhtäkään paikallisesti levinnyt tapausta. Sitten omikronin variantti ilmestyi.

Nopeasti leviävä mutaatio rikkoi Hongkongin puolustuskyvyn ja on levinnyt nopeasti yhden maailman tiheimmin asutuista paikoista, täynnä sairaaloita ja eristysosastoja ja johtanut toimenpiteisiin koko 7,4 miljoonan väestön testaamiseksi ja kuuden eristys- ja hoitokeskuksen nopeaan rakentamiseen.

Huippuhuippu osoittaa, mitä tapahtuu, kun COVID-19 iskee väestöön, jota immuniteetti ei ole suojelenut aiemmilta infektioilta, ja se on paljastanut kriisistä kärsivien iäkkäiden kansalaisten alhaisen rokotusasteen.

Vain noin 30 prosenttia yli 80-vuotiaista Hongkongin asukkaista ja noin 58 prosenttia 70-vuotiaista on täysin rokotettuja, mikä on huomattavasti jäljessä nuoremmasta väestöstä. Tämä huolimatta siitä, että rokotteet ovat olleet laajalti saatavilla Hongkongissa vuoden 2021 alusta lähtien.

Poliittiset sarjakuvat

Kaupunki on raportoinut noin 150 kuolemantapauksesta viimeisen kolmen päivän aikana, joista monet ovat rokottamattomien vanhusten joukossa.

Terveysviranomaiset sanoivat, että vanhusten rokotteiden vastahakoisuus on valitettava sivuvaikutus Hongkongin menestykselle torjua virusta kuukausien ajan.

Monet ihmiset ajattelivat, että riski saada COVID-19 oli käytännössä olematon, koska tapauksia ei ollut, ja eläkeläiset uskoivat, että rokotuksen riski on suurempi kuin rokottamatta jättäminen, sanoi yliopiston kansanterveysasiantuntija Karen Grépin. Hongkongista.

Satoja miljoonia pistoja on annettu ihmisille ympäri maailmaa, ja tiiviin turvallisuusvalvonnan jälkeen on havaittu vain muutamia vakavia riskejä. Mutta varhaiset raportit muutamista rokotteen haittavaikutuksista Hongkongissa loivat väärän käsityksen siitä, että ihmisten on oltava täysin terveitä voidakseen saada rokotuksen.

“Hongkong on maailman marsu omikronin suhteen”, sanoi Grépin.

Hongkongin kokemus voi myös sisältää oppitunteja Manner-Kiinalle ja sen päätökselle avata rajansa uudelleen ja poistaa kahdesta kolmeen viikon karanteenivaatimus kaikilta maahan tulevilta. Vain pieni osa väestöstä on saanut tartunnan kommunistisen puolueen tiukan nolla-COVID-lähestymistavan, joukkotestien ja sulkemisten ansiosta.

Hongkongin hallituksen vastaus on ollut nolla-COVID-lähestymistapa, joka on samanlainen kuin mantereella. Kiinan viranomaiset ovat kehottaneet Hongkongia pitämään kiinni lähestymistavasta huolimatta asukkaiden nurinasta, ja jopa johtaja Xi Jinping on ottanut kantaa varmistaakseen, että viesti meni perille.

Nolla COVID-19 -politiikan mukaan kaikki, joiden testi on positiivinen Hongkongissa, on eristettävä. Vaikka tämä toimi aiemmin, Hongkongissa, toisin kuin mantereella, ei ole sänkyjä eristää niin monia ihmisiä suuressa epidemiassa.

Manner-Euroopan rakennusryhmät ryntäsivät rakentamaan kahta pysyvää ja neljä tilapäistä eristys- ja hoitokeskusta yli 20 000 potilaan hoitoa varten pyrkimyksissä, jotka muistuttavat viruksen alkuajoista, kun Kiina hajotti kaksi väliaikaista sairaalaa Wuhanin kaupunkiin. päivistä.

Viranomaiset lanseerasivat myös torstaina rokotepassin, joka edellyttää rokotusta kauppakeskuksiin ja muihin tiloihin, ja se pakottaa joitain saamaan rokotteen.

“Jos en saa rokotusta, en voi edes mennä ravintoloihin”, sanoi 73-vuotias Yu Mui asettuessaan jonoon ensimmäiselle annokselleen perjantaina. “Joten minun täytyy tulla tänne tänään, vaikka olen huolissani sivuvaikutuksista.”

Tutkijat uskovat, että omikronin variantti on miedompi kuin viruksen deltaversio. Mutta Hongkongin tilanne on lähes ainutlaatuinen. Muissa maissa, joissa omikronimuunnos levisi, ihmisillä oli immuniteetti rokotteita tai aiempia infektioita vastaan, ja tämä heikensi taudin vakavuutta.

Koska monet ihmiset ovat rokottamattomia ja haavoittuvia, Southamptonin yliopiston maailmanlaajuinen terveysasiantuntija Michal Head pelkää, että hänellä saattaa olla “huolestuttavan suuri vakava COVID-19-taakka tulevina viikkoina”.

“Jotkut ovat kuvanneet Omicronia “lieväksi”. Mutta se on varmasti silti tarpeeksi vakava, jotta kuolleisuusaste on korkea, paljon korkeampi kuin flunssa tai muut vastaavat hengitystieinfektiot”, hän varoitti.

70-vuotias Irene Leung sanoi, ettei hän tuntenut tarvetta rokottamiseen aikaisemmin, koska pandemia oli hallinnassa Hongkongissa. Perjantaina hän asettui ensimmäiselle annokselleen.

“Mutta nyt se pahenee, ja siksi päätin tulla rokottamaan”, hän sanoi. “Se suojaa paitsi itseäni, myös perheenjäseniäni.”

Ja Hongkong on ilmoittanut testaavansa kaikkia kaupungin asukkaita ensi kuussa ja ottaa toisen sivun mantereen pelikirjasta. Kiina on lähettänyt asiantuntijoita ja muita tilapäisiä laboratorioita käsittelemään testien määrää.

Mutta Benjamin Cowling, joka opiskelee epidemioita Hongkongin yliopistossa, neuvoi olemaan tekemättä massatestausta maaliskuussa, koska olisi vaikea käsitellä sitä valtavaa määrää vahvistettuja tapauksia, joita tämä lähestymistapa aiheuttaisi. Sen sijaan hän ehdottaa ketterämpien pikatestien käyttöä varoittaakseen ihmisiä eristäytymään kotona, jos he ovat saaneet tartunnan ja heillä on lieviä oireita.

Omikronin muunnelman erittäin tarttuva luonne tarkoittaa, että ellei sinulla ole uskomattoman tiukkoja sulkemistoimenpiteitä, maskin käyttöä ja sosiaalisen etäisyyden pitämisen normeja, et estä leviämistä, sanoi tohtori Jimmy Whitworth, Lontoon tartuntatautiasiantuntija. Hygienian ja trooppisen lääketieteen koulu.

Jopa Kiina taistelee useita epidemioita vastaan, vaikka ne ovat paljon pienempiä kuin Hongkongissa. Kiina ilmoitti lauantaina 249 uudesta tapauksesta mantereella, joista 156 oli ulkomailta saapuneiden ihmisten joukossa.

Vertailun vuoksi Hongkong ilmoitti yli 17 000 uudesta tapauksesta viimeisen 24 tunnin aikana ja 66 kuolemasta.

Whitworth sanoi, että Hongkongin ensisijaisena tavoitteena pitäisi nyt olla rokotusten kannustaminen. ”Se on ylivoimaisesti tärkein viesti. Ja erityisesti vanhuksille suunnattu.”

Ghosal raportoi New Delhistä. Associated Press -kirjoittaja Ken Moritsugu Pekingissä ja uutisassistentti Janice Lo Hongkongissa osallistuivat.

Associated Pressin terveys- ja tiedeosasto saa tukea Howard Hughes Medical Instituten tiedekasvatuksen osastolta. AP on yksin vastuussa kaikesta sisällöstä.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment