“Ihmiskunnan eduksi”, senaatin on hylättävä “hirvittävä” aborttilaki

Michael Warsaw: “Ihmiskunnan hyväksi” senaatin on hylättävä “hirvittävä” aborttilaki

.

US Capitol Building, Washington, D.C. / Shutterstock

Washington, DC:n uutishuone, 26. helmikuuta 2022, klo 8.22 (CNA).

Yhdysvaltain senaatin on määrä äänestää maanantaina lakiehdotuksesta, joka mitätöiisi valtion abortin rajoitukset ja sallisi syntymättömän lapsen tappamisen jopa heidän syntymähetkellään mistä tahansa syystä.

Women’s Health Protection Act (WHPA) -niminen toimenpide muuttaisi radikaalisti Yhdysvaltojen aborttilain, riippumatta siitä, kumoaako korkein oikeus myöhemmin tänä vuonna merkittävät päätökset, jotka käytännössä laillistivat tilausabortit valtakunnallisesti lähes 50 vuotta sitten. .

“Tämä on äärimmäisin aborttilaki, joka on koskaan saanut äänestyksen Yhdysvaltain senaatissa”, sanoo Michael Warsaw, EWTN Global Catholic Networkin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja kirjoittaessaan National Catholic Registeriin, jossa hän on. kustantaja.

“Tämä lakiesitys mitätöisi jokaisen valtion aborttia säätelevän lain. Se sisältää osavaltioiden lait, jotka rajoittavat tuskallisia myöhään tapahtuvia abortteja, ja lait, jotka kieltävät abortin tekemisen lapsen rodun, sukupuolen tai tilan vuoksi. Se jopa lopettaisi tietoon perustuvan suostumuksen peruslait, jotka varmistavat, että äideillä on kaikki asiaankuuluvat tiedot ennen abortin valitsemista”, Varsova kirjoittaa.

Michael Warsaw, EWTN:n toimitusjohtaja ja puheenjohtaja.  .  EWTN
Michael Warsaw, EWTN:n toimitusjohtaja ja puheenjohtaja. . EWTN

Senaatin äänestys tapahtuu, kun korkein oikeus valmistautuu antamaan tuomion myöhemmin tänä vuonna asiassa Dobbs v. Jackson Women’s Health Organization, tapaus, joka haastaa suoraan Roe v. Wade, vuoden 1973 päätös, joka laillisti abortin valtakunnallisesti. Dobbsin tapaus, joka koskee vuoden 2018 Mississippi-lakia, keskittyy kysymykseen siitä, ovatko kaikki elinkelpoisuutta edeltävät kiellot valinnaisia ​​abortteja perustuslain vastaisia ​​vai voivatko osavaltiot kieltää abortin ennen kuin sikiö voi selviytyä kohdun ulkopuolella, minkä tuomioistuin päätti aiemmin olla 24-28 raskausviikkoa.

Jos korkein oikeus ei tue Roeta, kun se päättää Dobbsista, abortti voidaan jättää yksittäisten osavaltioiden päätettäväksi. WHPA uhkaa näitä osavaltion lakeja.

Edustajainhuone hyväksyi lain syyskuussa. Vaikka presidentti Joe Biden, katolilainen, tukee voimakkaasti toimenpidettä, hänen ei odoteta läpäisevän senaattia, kun hän tulee äänestämään.

Siitä huolimatta Varsova kehottaa katolilaisia ​​ja elämänmyönteisiä amerikkalaisia ​​tunnustamaan lakiesityksen vakavan uhan syntymättömälle lapselle ja ihmiselämän arvokkuudelle. Hän mainitsee katolisen kirkon selkeän opetuksen, joka kutsuu aborttia “vakavaksi rikokseksi” ja tuomitsee lainsäädännölliset toimet sen rahoittamiseksi ja edistämiseksi. Mutta vastustus tällaisten vääryyksien suhteen ei riitä, Varsova sanoo; kirkon ja elämää edistävän liikkeen on jatkettava politiikan muutosten painostamista, jotka tarjoavat todellista apua äideille ja heidän vauvoilleen.

“Aborttilobbauksen ytimenä ei ole vain jokaisen ihmiselämän arvon totaalinen devalvaatio, se on äitien vastakkainasettelua lastensa kanssa – perustavanlaatuisimman ihmissuhteen ymmärtämisen kääntäminen päälaelleen”, hän kirjoittaa.

“On täysin valheellista väittää, että lapset estävät naisten kukoistamisen, että ainoa ratkaisu odottamattomaan raskauteen on abortti ja että “ei-toivottujen” vauvojen on parempi kuolla. Katolisten ja elämänmyönteisten on yhdistyttävä näiden myytien väkisin kumoamiseksi”, hän jatkaa.

”Olemme kriittisessä käännekohdassa taistelussamme suojella elämää. Emme voi horjua. Emme voi antaa kaiken edistymisemme pyyhkiä pois”, Varsova kirjoittaa. “Tämä lainsäädäntö on hylättävä – ihmiskunnan eduksi.”

Voit lukea Varsovan kommentin koko tekstin täältä.

Leave a Comment