Mielenosoittajien mukaan Utahin transsukupuolisten urheilulaki on lakisääteinen “väkivalta”

Lainsäädäntö vaatisi transsukupuolisten opiskelijoiden saavan komission hyväksynnän ennen kuin he voivat harrastaa sukupuoli-identiteettinsä mukaista urheilua.

(Rick Egan | The Salt Lake Tribune) Yli 200 ihmistä kokoontuu Capitolin portaille mielenosoitukseen, joka puhuu Rep. Kera Birkelandin transsukupuolisten urheilulaki perjantaina 2. 25, 2022.

Järjestäjä Mina Sadoon esitti yleisölle kysymyksen megafoniin puhuessaan.

“Mitä teemme, kun translapset ovat hyökkäyksen kohteena?”

Vastauksena yli 120 ääntä huusi yhteen ääneen: “Nouse ylös. Taistelu!”

Melkoinen väkijoukko kokoontui Utahin pääkaupungin ulkopuolelle perjantaina protestoimaan osavaltion lainsäätäjän HB11- ja HB127-lakeja vastaan.

HB11, sponsoroi Rep. Kera Birkeland, R-Morgan, pakottaisi transsukupuoliset opiskelijat, jotka haluavat harrastaa kouluurheilua sukupuoli-identiteettinsä mukaisesti, hankkimaan ensin luvan toimintakomissiolta. Paneeli arvioi opiskelijoiden fyysisiä ominaisuuksia – kuten pituutta, painoa, joustavuutta, siipien kärkiväliä ja lantion ja polven välistä suhdetta – kelpoisuuden määrittämiseksi.

Toinen lakiesitys, jota sponsoroi Rep. Rex Shipp kieltäisi kirurgeja suorittamasta transsukupuolisia toimenpiteitä alaikäisille.

Yli tunnin kestäneessä mielenosoituksessa puhui vuorotellen yli tusina ihmistä huonosta säästä huolimatta.

Puhujien mukaan molemmilla säädöksillä olisi dramaattisesti kielteisiä – ja jopa traagisia – vaikutuksia Utahin LGBTQ-yhteisöön. He sanovat, että lainsäätäjän jäsenet ovat esittäneet lakiehdotukset keinona suojella ihmisiä ja säilyttää oikeudenmukaisuus, samalla kun ne ovat kieltäneet transihmisiltä molemmat.

(Rick Egan | The Salt Lake Tribune) Ash Meservy liittyy yli 200 ihmisen kanssa Capitolin portailla puhuakseen Rep. Kera Birkelandin transsukupuolisten urheilulaki perjantaina 2. 25, 2022.

Lukiessaan ystävänsä Chloe Tinneyn kirjoittamaa käsikirjoitusta Sadoon sanoi:[Utah’s legislators] ovat asettaneet oman tahallisen tietämättömyytensä ja kiihkoilunsa oikeuttavat perusihmisoikeuksiemme loukkaukset. … He eivät millään tavalla välitä meistä.”

Monet puhujien kommentit kohdistuivat HB11:een, joka on paljon pidemmällä lainsäädäntöprosessissa kuin sen vastine. Lakiesitys hyväksyttiin parlamentissa ja senaatin valiokunnassa torstaina. Sitä käsitellään nyt senaatin kerroksessa, sen viimeinen este ennen matkaa kuvernöörin pöydälle.

Toimenpide on herättänyt vastustusta sekä konservatiivisten ryhmien että LGBTQ-puolueiden keskuudessa, kun ensimmäiset puolustivat transsukupuolisten tyttöjen täydellistä kieltämistä naiskoulun yleisurheilussa ja jälkimmäiset väittävät, että lakiesityksen prosessointiprosessi olisi transsukupuolisten lasten aliarvostava ja emotionaalisesti arpeuttava.

“Tämä on jotain niin vihamielistä ja kauheaa, että se voi varmasti aiheuttaa – no, tiedän, että se tulee aiheuttamaan – masennuksen ja itsemurhien kasvun transyhteisössä, erityisesti lapsissa”, Sadoon kertoi The Salt Lake Tribune -lehdelle. protesti.

Senaatin presidentti Stuart Adams on kuitenkin sanonut kannattavansa lainsäädäntöä.

“Sillä on, tiedätkö, joitain, joitain todella positiivisia ominaisuuksia. Ja yksi merkittävimmistä ominaisuuksista on se, että se käyttää provisiota”, Laytonin republikaani sanoi toimittajille torstaina.

Hän sanoi, ettei lakiehdotuksessa välttämättä tarvitse luetella niitä fyysisiä ominaisuuksia, jotka komissio ottaisi huomioon arvioidessaan opiskelijan kelpoisuutta urheilulajiin, ja lisäsi, että lainsäädäntöä “on luultavasti vielä hiottava”.

Adams lisäsi, että ehdotettu komissio välttäisi “poliittisia” tai “subjektiivisia” päätöksiä siitä, voiko transsukupuolinen urheilija osallistua urheiluun.

Vastaväityksessä Sadoon sanoi: “Translapset, joilla on mahdollisuus saada sukupuolta vahvistavaa hoitoa murrosiän aikana, eivät kehitä “biologisia etuja”, joita niin monet lakiehdotuksen kannattajat käyttävät perustellakseen äänensä.

Useat puhujat perjantaina puhuivat myös peloista, että HB11 ja HB127 avaisivat tulevaisuudessa ovia äärimmäisemmille toimenpiteille LGBTQ-yhteisöä vastaan.

“Tällaiset laskut, vaikka ne eivät ehkä näytä luonnostaan ​​väkivaltaisilta, ovat uskomattoman väkivaltaisia”, Robiniksi kutsuttu puhuja sanoi. “Tällaiset laskut avaavat ovia suoremmalle lainsäädännölliselle väkivallalle, kuten Texasissa juuri nyt.”

Monet Utahin transyhteisöstä kokevat, että heidän ääntään ei tunnisteta lainsäädäntöpöydässä, puhujien mukaan. Ja Sadoon sanoi, että torstain komitean kokouksessa monet julkiset kommentit jäivät kuulematta.

Perjantain mielenosoituksissa yksi puhuja sanoi: “Miksi [legislators] saada puhua puolestamme, kun he eivät ole koskaan puhuneet meille.”

Kun Sadoonilta kysyttiin, mitä hän haluaisi kertoa osavaltion lainsäätäjille, hän vastasi: “Kesoisin heitä puhumaan transihmisille. Kehotan heitä tutustumaan transihmisiin.”

Hän sanoi toivovansa, että lainsäädäntö pysähtyy tänä vuonna, mutta odottaa näkevänsä lakiesityksen uudelleen muotoillun version ensi yleisistunnossa.

Salt Lake Tribune -toimittajat Kim Bojórquez ja Bethany Rodgers osallistuivat tähän raporttiin.

.

Leave a Comment