MLB:n työsulku: komissaari Rob Manfred tapaa MLBPA:n pomo Tony Clarkin; kevään pelit työnnettiin taas taaksepäin

Perjantai oli viides peräkkäinen neuvottelupäivä Major League Baseballin ja MLB Players’ Associationin välillä. Osapuolet tapaavat joka päivä tällä viikolla Jupiterissa Floridassa yrittääkseen päästä sopimukseen, joka päättää omistajan aloittaman työsulun. MLB sanoo, että avauspäivä viivästyy ja runkosarjan pelit perutaan, jos sopimusta ei saada maanantaihin helmikuussa. 28.

Liiga toisti kantansa torstai-iltana ja sanoi samalla, että jos tätä määräaikaa ei noudateta, runkosarjan pelit perutaan, niitä ei korjata eikä pelaajille makseta väliin jääneistä peleistä.

Kevään harjoitusten osalta liiga ilmoitti aiemmin noin viikon peruutuksista. Kevään näyttelypelien oli alun perin tarkoitus alkaa helmikuussa. 26. Sen jälkeen niitä lykättiin aikaisintaan 5. maaliskuuta. Perjantaina Liiga ilmoitti kolmen päivän peruutuksista, mikä tarkoittaa, että aikaisintaan kevään harjoituspeli voi alkaa 8. maaliskuuta.

Perjantaina ensimmäistä kertaa MLB:n komissaari Rob Manfred esiintyi osassa keskusteluja. Jokaisen paikan päällä olevan toimittajan mukaan Manfred ei kuitenkaan osallistunut neuvotteluihin. Sen sijaan hän tapasi henkilökohtaisesti MLBPA:n pääjohtajan Tony Clarkin kanssa ensimmäistä kertaa vuosiin.

Kahden ryhmän (MLB ja MLBPA) tapaamiset perjantaina kestivät iltaan pidempään kuin mikään muu päivä tähän asti, ja siinä oli useita taukoja, jolloin osapuolet erosivat keskustelemaan asioista keskenään ennen kuin kokoontuivat uudelleen toisen puolen kanssa.

Yhdessä kohdassa edistyttiin merkittävästi, ja se on tilausluonnos. MLB ja MLBPA ovat tarpeeksi lähellä asiassa, jotta ne ovat valmiita “sulkemaan sen”. kirjoittanut Chelsea Janes Washington Postista.

Tässä yhteenveto siitä, mitä tällä hetkellä pöydällä on:

  • MLBPA haluaa lisätä 10 000 dollaria aiempaan vähimmäispalkkaehdotukseensa. MLB tarjoaa nyt 640 000 dollaria vuonna 2022 ja 10 000 dollarin korotuksia joka vuosi. MLBPA hakee 775 000 dollaria vuonna 2022 ja 30 000 dollarin korotuksia joka vuosi. Vähimmäispalkka oli 570 500 dollaria vuonna 2021.
  • MLBPA haluaisi nostaa välimiesmenettelyä edeltäville pelaajille ehdotetun bonuspoolin (uusi konsepti) 20 miljoonaan dollariin. MLB tarjosi aiemmin 15 miljoonaa dollaria 30 parhaalle pelaajalle. MLBPA hakee nyt 115 miljoonan dollarin bonuspottia jakaakseen 150 parhaan pelaajan kesken.
  • MLBPA haluaa luonnosarpajaisen seitsemän parhaan valinnan kesken. MLB tarjosi aiemmin lottoa vain kolmelle parhaalle. Ammattiliitto halusi aiemmin, että kahdeksan parasta valintaa ratkaistaan ​​arpajaisin, mutta vähensi sen sitten seitsemän parhaan valinnan joukkoon. Torstaina raporttien mukaan saattaa olla olemassa jokin mekanismi, jolla voidaan rankaista suurempien markkinoiden joukkueita, jotka sijoittuvat selvästi alle 0,500 peräkkäisten kausien aikana. Emme ole vielä varmoja yksityiskohdista, mutta kuten edellä mainittiin, tämä asia näyttää olevan melko hyvin päätetty.

Kumpikaan osapuoli ei ole tehnyt uutta kilpailukykyistä tasapainoveroa (eli luksusveroa) koskevaa ehdotusta tällä viikolla. MLB tarjoaa vain 2 miljoonan dollarin korotuksen kynnykseen ja lisää rankaisevia seuraamuksia (korkeampi veroaste ja enemmän luonnosvalintarangaistuksia). MLBPA pyrkii nostamaan kynnyksen 245 miljoonaan dollariin vuonna 2022. Ylellisyysveron kynnys oli 210 miljoonaa dollaria vuonna 2022. Siitä lisää täällä.

Liitto on ilmoittanut, että he eivät suostu laajennettuun kauden jälkeiseen muotoon vuodelle 2022, jos he eivät pelaa 162 ottelun pituista kautta. Laajennetun kauden kerrotaan tuovan MLB:lle noin 100 miljoonaa dollaria lisätuloja. MLBPA ehdotti 12 joukkueen jatkokautta aiemmin tällä välikaudella. MLB hakee 14 joukkueen muotoa.

Kuten todettiin, MLB-puolue sanoo, että olemme hyvin lähellä pelien peruuttamista emmekä niiden uudelleenjärjestelyä, mikä näyttäisi poistavan 14 joukkueen pudotuspelit.

Muista, että MLB voi poistaa työsulun milloin tahansa, jolloin pesäpallo voi palata ja kausi pelata. Valtakunnallinen työsuhdelaki edellyttäisi molempien osapuolten toimivan edellisen työehtosopimuksen ehtojen mukaisesti jatkaen samalla hyvässä uskossa käytäviä neuvotteluja. MLB ei ole ilmoittanut olevansa halukas poistamaan työsulun näillä ehdoilla.

86 päivällä tämä on baseball-historian toiseksi pisin työseisokki vain vuosien 1994–1995 pelaajien lakon jälkeen (232 päivää). Kevätharjoittelut lyhennettiin noin kolmeen viikkoon ja Avajaispäivää siirrettiin viikolla eteenpäin lakon jälkeen.

Leave a Comment