Päivittäiset toiminnot voivat parantaa ikääntyneiden naisten sydämen terveyttä, tutkimus toteaa

Uusi tutkimus osoittaa, että rutiinitoimintojen, kuten kotityön, puutarhanhoidon ja ruoanlaiton, suorittaminen voi parantaa merkittävästi ikääntyneiden naisten sydän- ja verisuoniterveyttä. Terveysviranomaiset sanoivat, että sydänsairaus on yhdysvaltalaisten naisten yleisin kuolinsyy.

Kalifornian yliopiston San Deigossa tutkijat sanoivat, että naisilla, jotka liikkuvat päivittäin vähintään neljä tuntia, oli 43 prosenttia pienempi riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin, 43 prosenttia pienempi riski sairastua sepelvaltimotautiin, 30 prosenttia pienempi aivohalvauksen riski ja erityisesti 62 % pienempi riski kuolla sydän- ja verisuonitauteihin. Tämä on verrattuna naisiin, jotka liikkuvat alle kaksi tuntia päivässä.

Tulokset julkaistiin Journal of the American Heart Association -lehdessä.

AIHEUTTAA: Lemmikin omistaminen voi auttaa hidastamaan kognitiivista heikkenemistä vanhemmilla aikuisilla, tutkimus toteaa

Tutkimukseen osallistui tutkijoita, jotka mittasivat yli 5 400 amerikkalaisen 63–97-vuotiaan naisen fyysistä aktiivisuutta, joilla ei ollut sydänsairautta tutkimuksen alussa. Osallistujat käyttivät tutkimustason kiihtyvyysmittaria jopa seitsemän päivän ajan vuonna 2014 nähdäkseen, kuinka paljon aikaa he viettivät liikkumiseen, mukaan lukien arkielämän käyttäytyminen.

Yli kuusi vuotta myöhemmin tutkijat sanoivat, että 616 naisella diagnosoitiin sydän- ja verisuonisairaus, 268:lla sepelvaltimotauti, 253:lla oli aivohalvaus ja 331 kuoli sydän- ja verisuonisairauksiin.

“Tutkimus osoittaa, että kaikki liike on sairauksien ehkäisyssä”, tutkimuksen kirjoittaja Steve Nguyen sanoi lausunnossaan. “Kun vietämme enemmän aikaa jokapäiväiseen liikkumiseen, johon kuuluu monenlaisia ​​toimintoja, joita me kaikki teemme ollessamme jaloillamme ja tuoliltamme, pienensi sydän- ja verisuonitautien riskiä.”

“Jokapäiväisen liikkumisen etujen ymmärtäminen ja sen lisääminen fyysisen aktiivisuuden ohjeisiin voi kannustaa liikkumaan enemmän”, tutkija Andrea LaCroix sanoi.

Miehet eivät olleet mukana tutkimuksessa. Tutkijoiden mukaan tutkimus oli osa 1990-luvulla alkanutta Women’s Health Initiative -ohjelmaa.

“On tärkeää toistaa nämä havainnot jokapäiväisestä liikkumisesta myös miesten ja nuorten keskuudessa, kuten toteamme lehdessä”, tutkimuksen kirjoittaja Steve Nguyen sanoi lausunnossaan FOX Television Stationsille. “Teemme tutkimuksia ja autamme muita tekemään tutkimuksia, joissa on mukana sekä miehiä että naisia ​​laajemmalta ikäryhmältä.”

AIHEUTTAA: Kuinka elinluovutus voi muuttaa ja pelastaa ihmishenkiä

US Center for Disease Control and Prevention -keskuksen mukaan sydänsairaudet ovat naisten yleisin kuolinsyy, joka tappaa lähes 300 000 naista vuonna 2017 – eli noin yhden viidestä naisen kuolemasta. CDC sanoi myös, että sydänsairaus on afroamerikkalaisten ja valkoisten naisten johtava kuolinsyy.

Muita sydänsairauksien muutosta vähentäviä riskitekijöitä ovat tupakoimattomuus, alhaisempi verenpaine, alempi alkoholin nauttiminen ja stressin vähentäminen, CDC:n mukaan.

Tämä tarina uutisoitiin Los Angelesista.

.

Leave a Comment