Puola ja Ruotsi kieltäytyvät pelaamasta Venäjää vastaan ​​MM-pudotuspeleissä

Puolan kieltäytyminen pelaamasta MM-karsintaotteluaan Venäjää vastaan ​​ensi kuussa vastauksena Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan sai laajemman kannatuksen, kun Ruotsi seurasi omia suunnitelmiaan protestoida FIFA:lle lauantaina.

Puolan jalkapalloliiton puheenjohtaja Cezary Kulesza ilmoitti Puolan päätöksestä ja sanoi, että se neuvottelee muiden liittojen kanssa yhtenäisen kannan esittämisestä FIFA:lle, joka vastaa 24. maaliskuuta Moskovassa järjestettävästä ottelusta.

“Ei enää sanoja, aika toimia!” Kulesza kirjoitti Twitterissä ja lisäsi, että siirto johtui “aggression kärjistymisestä”.

Puolan kapteeni Robert Lewandowski ja maalivahti Wojciech Szczesny kannattivat päätöstä.

Ruotsi, Venäjän mahdollinen vastustaja ensi kuun pudotuspeleissä, liittyi myöhemmin Puolan kanssa ja ilmoitti, ettei sen maajoukkue pelaa venäläisiä vastaan ​​riippumatta siitä, missä se pelataan.

“Laiton ja syvästi epäoikeudenmukainen hyökkäys Ukrainaan tekee tällä hetkellä mahdottomaksi kaikki jalkapallon ottelut Venäjän kanssa”, sanoi Karl-Erik Nilsson, Ruotsin liiton puheenjohtaja. “Siksi kehotamme FIFAa päättämään, että maaliskuun pudotuspelit, joihin Venäjä osallistuu, perutaan.”

Puola–Venäjä-ottelun voittaja on määrä isännöivän Ruotsin tai Tšekin tasavallan kanssa 29. maaliskuuta paikasta Qatarissa 21. marraskuuta – joulukuussa pelattavaan MM-kisoihin. 18.

“Meidän on vaikea uskoa”, Nilsson lisäsi, “että FIFA ei seuraa kutsuamme. Venäjä ei voi liittyä niin kauan kuin tämä hulluus jatkuu.”

Nilsson on myös ensimmäinen varapresidentti UEFA:ssa, joka on evännyt Venäjältä Mestarien liigan finaalin isännöinnin Pietarissa toukokuussa. UEFA päätti perjantaina siirtää ottelun Pariisiin.

“Emme voi teeskennellä, että mitään ei tapahdu”

Lewandowski, Puolan kaikkien aikojen paras maalintekijä ja FIFA:n parhaan pelaajan palkinnon voittaja kahden viime vuoden aikana, tuki Kuleszan ilmoitusta.

“En voi kuvitella pelaavani ottelua Venäjän maajoukkueen kanssa tilanteessa, jossa aseellinen hyökkäys Ukrainassa jatkuu”, Bayern Münchenin hyökkääjä sanoi Twitterissä. “Venäläiset jalkapalloilijat ja fanit eivät ole vastuussa tästä, mutta emme voi teeskennellä, että mitään ei tapahdu.”

FIFA ei ole vielä ottanut selvää kantaa Venäjän isännöintiin tai edes pelaamiseen Puolaa vastaan.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA sanoi perjantaina, että sen kilpailuissa kaikkien Venäjän ja Ukrainan joukkueiden on nyt siirrettävä kotiottelunsa muihin maihin.

Mahdollinen ennakkotapaus toimille on vuodelta 1992. Sekä FIFA että UEFA poistivat Jugoslavian kilpailuistaan ​​Yhdistyneiden Kansakuntien sodan syttyessä määräämien pakotteiden seurauksena.

KATSO l Jalkapallomaailma vastaa Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan:

UEFA, Schalke 04 ja jalkapalloliitot vastaavat Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan

Maailmanlaajuinen urheiluprofessori Simon Chadwick liittyy CBC Sportsin Jacqueline Dooreyn kanssa murtaakseen urheilumaailman vastauksen Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan, erityisesti hallintoelinten yhteyksiä valtion omistamiin yrityksiin, kuten Gazpromiin. 6:14

Aiemmin Puola oli vain ilmoittanut, ettei se halua pelata karsintaottelun pudotuspelien välierissä Moskovassa.

Muissa lajeissa Norjan hiihtoliitto sanoi lauantaina, että venäläiset hiihtäjät eivät ole tervetulleita kilpailemaan Pohjoismaassa, koska Venäjä “rikkoo kansainvälistä oikeutta ja hyökkää Ukrainan kansaa vastaan”.

Norjan kutsu on suoraan ristiriidassa Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n myöhään perjantaina julkistetun politiikan kanssa, ja se tulee päiviä sen jälkeen, kun talviurheiluvoima nousi Pekingin olympialaisten mitalitaulukon kärkeen ennätyksellisillä 16 kullalla.

Venäjän sotilaallinen hyökkäys Ukrainaan torstaista lähtien vaatii “kansainvälistä tuomiota ja pakotteita”, Norjan liitto sanoi.

FIS veti perjantaina tämän kauden jäljellä olevat maailmancup-tapahtumansa Venäjältä, mutta antoi myöhemmin venäläisille mahdollisuuden jatkaa kilpailua.

Lauantaina antamassaan lausunnossa Kansainvälinen voimisteluliitto sanoi: “Kaikki FIG:n hyväksymät tapahtumat, jotka on suunniteltu tapahtuvaksi Venäjällä ja Valko-Venäjällä, on poistettu FIG-kalenterista, eikä FIG enää tunnista niitä. Venäjällä ja Valko-Venäjällä ei järjestetä muita tapahtumia. FIG seuraa sitä toistaiseksi.”

FIG:n presidentti Morinari Watanabe sanoi: “Ajatuksemme ovat Ukrainan voimisteluyhteisön jäsenillä. Urheilu on ystävyyttä ja solidaarisuutta. Meidän on osoitettava solidaarisuutta perheemme jäsenille, jotka ovat epätoivoissa ja tarjottava heille auttava käsi varmistaakseen heidän tulevaisuutensa. .”

Madridissa Venäjän lippu ja hymni puuttuivat ennen Venäjän naisten rugbyjoukkueen ja Espanjan välistä ottelua. Isännät voittivat Rugbyn Euroopan mestaruuden 27-0. Se tapahtui päivää sen jälkeen, kun Rugby Europe keskeytti kaikki tapahtumat Venäjällä.

Venäjä veti joukkueensa ampumahiihdon MM-sarjasta lauantaina protestina uusia rajoituksia vastaan. Kansainvälinen ampumahiihtoliitto oli määrännyt Venäjän ja Valko-Venäjän joukkueet kilpailemaan “neutraaleina urheilijoina” ilman maansa lippua ja hymniä, jotta maiden tunnukset eivät olisi esillä.

Kiovan asukkaat valmistautuivat lauantaina uuteen yösuojaan maan alle, kun venäläiset joukot sulkivat Ukrainan pääkaupungin ja laitamilla raportoitiin yhteenotoista. Ukrainan johtaja väitti, että Ukrainan joukot olivat torjuneet hyökkäyksen, ja vannoi jatkavansa taistelua. “Me voitamme”, presidentti Volodymyr Zelenskyy sanoi.

KATSO | Venäläinen tennistähti Andrei Rublev vetoaa Ukrainan sodan lopettamiseen:

Venäläinen tennistähti kirjoittaa “No War Please” kameraan ottelun jälkeen

Voittettuaan Dubain tenniksen mestaruuskilpailujen finaaliin, maailman 7. sijalla oleva venäläinen Andrei Rublev kirjoitti lähetyskameran linssiin “No War Please”. 0:36

Leave a Comment