Rikkominen: Pormestari kumoaa Mauin piirikunnan kansanterveyshätäsäännöt, voimassa 1. maaliskuuta 2022

Mauin kaupunginjohtajan Michael Victorinon tänä iltapäivänä antaman ilmoituksen mukaan kaikki Mauin piirikunnan kansanterveyshätäsäännöt kumotaan 1. maaliskuuta 2022 alkaen.

Tämä vaikuttaa vain Mauin piirikunnan sääntöihin, ei osavaltion hätäjulistukseen. “Voimme tehdä tämän vain, koska uusien tapausten määrä on erittäin alhainen, sairaalahoitomäärämme on pysynyt alhaisena, ja mikä tärkeintä, nousumme on laantunut huomattavasti”, pormestari Victorino sanoi lehdistötilaisuudessa.

Mauin piirikunnassa uusien päivittäisten tapausten seitsemän päivän keskiarvo putosi 27:ään tänään. Tätä verrataan kuukautta aiemmin, jolloin Maui oli hieman yli 600 päivässä, pormestari Victorinon mukaan.

“Olen ylpeä voidessani sanoa, että Mauin piirikunnan ihmiset ovat viimeisen kahden vuoden aikana työskennelleet todella lujasti noudattaakseen toimeksiantoamme tai odotuksiamme – jos haluatte käyttää tätä termiä – pitääkseen itsensä terveinä ja turvassa”, sanoi pormestari Victorino. . “Me täällä Countyssa työskentelimme kovasti varmistaaksemme, että antamamme säännöt ovat sinun hyvinvointiasi, emme siksi, että se olisi mielestämme hyvä idea.”

Kumoaminen tarkoittaa myös sitä, että Mauin piirikunnan leirintäalueet voivat alkaa avautua. Näitä ovat One Aliʻi Park Kaunakakaissa, Pāpōhaku Park Molokaʻin länsipäässä ja Papalaua Wayside Park West Mauissa.

ARTIKKELI JATKUU mainoksen ALALLA

Varaukset aukeavat 1.3.2022 alkaen pieniin yhteisötaloihin, useimmissa tiloissa, joissa on tilaa enintään 300 hengelle. Tämä sisältää kaupunginjohtajan mukaan Pāʻian ja Haʻikun yhteisökeskukset.

ARTIKKELI JATKUU mainoksen ALALLA

Suuremmat yhteisökeskukset, kuten Wailuku, Kīhei ja Lahaina, avataan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. “Kīheissä tehdään joitain kunnostustöitä, ja ilmastointijärjestelmä ei ole toiminnassa”, sanoi pormestari Victorino ja huomautti, että hän halusi myös seurata BA.2-varianttia, jota on kutsuttu stealth omicroniksi.

”Poistamme kaikki muut rajoitukset, joten nyt voit nauttia perheestäsi, mutta ole turvassa. Suosittelen todellakin, että käytät edelleen naamioita, varsinkin kun olet ryhmissä ihmisten kanssa, joita et tunne ja joiden kanssa et ole tekemisissä joka päivä kotitaloudesi ulkopuolella”, pormestari Victorino sanoi.

Aiemmin tällä viikolla, helmikuussa. 21. päivänä Mauin pitkäaikainen sääntö, joka koski todisteita rokotusstatuksen osoittamisesta ravintoloissa syömistä tai muissa “suuren riskin” yrityksissä, kuten baareissa ja kuntosaleissa, vierailemista varten, kumottiin.

ARTIKKELI JATKUU mainoksen ALALLA

Tämä johtuu siitä, että sairauksien valvonta- ja ehkäisykeskukset julkaisivat päivitetyt maskausohjeet tänään ja julkistivat uuden COVID-19-yhteisötason työkalun, joka auttaa yhteisöjä päättämään, mihin ehkäisytoimiin ryhdytään uusimpien tietojen perusteella.

Pormestari Victorino sanoi tarkastelevansa CDC:n ohjeita ja “seuraa niin hyvin kuin mahdollista tapausmäärämme ja ympärillämme tapahtuvan, tehdäkseen mitä CDC suosittelee”.

Mauin kumoaminen ei estä kuvernöörin osavaltion mandaattia, joka vaikuttaa turvalliseen matkustamiseen, ja sisänaamarimandaattiin. Molemmat säännöt pysyvät voimassa. Valtion asiakirjan on määrä vanhentua 25. maaliskuuta, mutta on epäselvää, kuinka kuvernööri jatkaa.

“Kun uudet COVID-19-tapaukset ja sairaalahoidot jatkavat dramaattista laskuaan, asukkaidemme on aika palata nauttimaansa toimintaan – telttailemaan ystävien ja perheen kanssa sekä osallistumaan syntymäpäiväjuhliin, baby lūʻau ja muihin tapahtumiin yhteisökeskuksissa”, pormestari. Victorino sanoi tiedotustilaisuuden jälkeen annetussa lehdistötiedotteessa. “Nyt voimme saada takaisin saarielämäntyylimme ja jättää COVID-19-rajoitukset taaksemme.”

“Jos asiat muuttuvat, teemme tarvittavat muutokset tarpeen mukaan”, sanoi pormestari Victorino.

VC: Mauin kreivikunta/Akaku (2.25.22)

.

Leave a Comment