Selitetty | Mikä on suolakurkkupallo, urheilu, joka on valloittanut Yhdysvallat?

Tarina tähän mennessä: Yhdysvalloissa on 4,8 miljoonaa pelaajaa, joten suolapallo on nyt maan nopeimmin kasvava urheilulaji. US Pickleball Associationin mukaan laji on kasvanut 39,3 prosenttia viimeisen kahden vuoden aikana.

Mikä on suolakurkkupallo?

Pickleball yhdistää tenniksen, pöytätennisen ja sulkapallon komponentit yhdeksi. Sitä voidaan pelata sekä sisällä että ulkona, vakiokentällä, joka on sama kuin sulkapallokenttä tai muunneltu tenniskenttä.

Peliä pelataan yleensä kaksin- tai nelinpelinä meloilla ja reikäisellä muovipallolla.

US Sports and Fitness Industry Association raportoi 1 193 000 korkeakoulututkinnon suorittaneen pickleballin osallistujaa vuonna 2020. Laji kasvoi 21,3 % vuodesta 2019 vuoteen 2020.

Katso: 2021 US Open Pickleball miesten kaksinpelin kohokohdat

Tällä hetkellä Yhdysvalloissa on noin 10 000 paikkaa, joissa voi pelata urheilua. Myös hotelliketjut, kuten Marriott, ovat alkaneet tarjota kiinteistöilleen suolapallon pelaamista.

Amatööritapahtumista laji on nyt siirtymässä myös hyvin jäsenneltyihin ammattilaisliigoihin. Vuoden 2022 kansalliset mestaruuskilpailut järjestetään 5.11.-13.11.2022 Holy Hillissä, Floridassa.

Mikä on urheilun historia?

Huolimatta viimeaikaisesta suosiosta, suolakurkkupallo ei ole uusi laji. Sen keksivät vuonna 1965 Joel Pritchard, Bill Bell ja Barney McCallum. Nämä Washingtonin osavaltion Bainbridge Islandin asukkaat keksivät lajin viihdyttääkseen lapsiaan, jotka olivat kyllästyneitä tavallisiin kesäaktiviteetteihinsa.

Ensimmäinen pysyvä pickleball-kenttä perustettiin vuonna 1967, ja vuoteen 1990 mennessä lajia pelattiin kaikissa 50 Yhdysvaltain osavaltiossa. US Pickleball Association perustettiin vuonna 2005.

Miten laji sai nimensä?

Joan Pritchardin, Joel Pritchardin vaimon, tunnustetaan siitä, että hän keksi lajin nimen suolakurkkuveneen jälkeen – soutumiehistö, joka on koottu käytettävissä olevista soutujoista – koska urheilulaji oli sekoitus sääntöjä, jotka on “heitetty yhteen”.

Muutamat huhut ovat myös väittäneet, että laji on nimetty Pritchardien perheen koiran Picklesin mukaan. Tämä osoittautui kuitenkin vääräksi, koska koira syntyi vuonna 1968, kolme vuotta lajin keksimisen jälkeen.

Mitkä ovat suuret nimet, jotka rakastavat urheilua?

4,8 miljoonan amerikkalaisen joukossa, jotka harrastavat lajia, ovat näyttelijät George Clooney ja Leonardo DiCaprio, seuralainen Kim Kardashian sekä hyväntekijät Bill Gates ja Melinda French Gates.

Onko suolakurkkua Intiassa?

Pickleball on melko uusi Intiassa, ja Sunil Valavalkarin uskotaan olevan ensimmäinen henkilö, joka esittelee lajin maassa. Valavalkar pelasi suolakurkkua ensimmäisen kerran Kanadassa vuonna 1999 ja sitten uudelleen vuonna 2006, kun hän toi takaisin melat ja pallot Intiaan. Hän alkoi pitää mielenosoituksia Mumbaissa ja huomasi sen kiinnostavan yleisöä.

Pickleballia pelataan nyt 16 osavaltiossa maassa, ja All-India Pickleball Association johtaa asioita. Intiassa on noin 3 000 rekisteröityä pickleball-pelaajaa.

Leave a Comment