Denverin kansanterveysviranomaiset sanovat, että Superfund-pöly ei päässyt ilmaan, kun I-70:n maasilta putosi

Vuonna 2018 Denverites valmistautui paljon rakentamiseen. I-70:n laajennus ja 39th Avenue Greenway -projekti olivat alkamassa, ja Globeville Landingin kunnostus oli jo käynnissä. Kaikki nämä hankkeet nousivat likaa alueilla, jotka olivat kerrallaan maaperän saastumisen tasossa, ja istuivat EPA:n Superfund-kohteiksi määrittämillä alueilla tai niiden lähellä.

Tuolloin näiden hankkeiden lähellä asuneet ihmiset pelkäsivät, että kaivaminen voisi vapauttaa raskasmetalleja, kuten lyijyä ja arseenia, ilmaan ja sataa myrkyllisiä aineita koteihinsa.

Gregg Thomas, Denverin kansanterveys- ja ympäristöministeriön ympäristönlaatuosaston johtaja, sanoi, että hän ja hänen kollegansa tiesivät, että tämä mahdollisuus oli levoton, joten he päättivät seurata ilmaa saadakseen selville, mitä todella tapahtuisi.

“Se näyttää loppujen lopuksi hyvältä, mutta tuohon pisteeseen pääseminen voi tietysti aiheuttaa ahdistusta ihmisille, jotka elävät projektin mukana”, hän kertoi meille. ”Se on todellakin tämän työn tarkoitus. Olemme kuulleet nämä huolet.”

DDPHE:n työ osoitti, että raskasmetalleja ei valunut ulos näiltä rakennustyömailta.

Thomas ja hänen tiiminsä rakensivat matalan teknologian laitteita kolmen projektin ympärille, jotka keräsivät rakennuspölyä kuitusuodattimiin. He keräsivät säännöllisesti suodattimet ja lähettivät ne laboratorioon, jossa materiaali analysoitiin saadakseen selville, mitä nämä hiukkaset sisältävät.

Lyijy ja arseeni ovat suurimmat huolenaiheet näillä paikoilla, mikä johtuu Elyria Swansean sulatoista, jotka toimivat 1800-luvun lopulta aina vuoteen 1993 asti. Laitokset sylkevät näitä metalleja ilmaan ja alas naapurustoon, mikä lopulta laukaisi EPA Superfund -nimityksen. Vaikka useimpien alueen asuntojen ympärillä oleva maaperä puhdistettiin, monet muut kuin asuinalueet eivät. Se on suuri syy siihen, miksi ihmiset olivat huolissaan näiden rakennusprojektien alkaessa.

Mutta Thomas sanoi, että DDPHE:n hiukkasanalyysi rakentamisen aikana osoitti, että arseeni nousi harvoin riittävän korkealle havaittavaksi, ja että lyijy oli “suuruusluokkaa” alhaisempi kuin turvalliset terveysstandardit.

EPA:n standardit ilmakemikaaleista, mukaan lukien lyijystä, perustuvat keskimääräisiin altistustasoihin pitkän ajanjakson aikana. Rakennushankkeita pidetään lyhytaikaisina ilmavaikutuksissa, eivätkä ne kuulu EPA:n rajoitusten piiriin. Silti Thomas sanoi haluavansa käyttää EPA:n standardeja vertailuarvoina osoittaakseen, olivatko hänen analyysinsa löytämät tasot korkeita vai eivät.

Vaikka Thomas sanoi, että asukkaat olivat poissa myrkyllisistä aineista, hän sanoi ymmärtävänsä, miksi ihmiset olivat huolissaan.

“Meillä on edelleen tuhoalueita, meillä on edelleen Superfund-kohteita Denverin kaupungissa”, hän sanoi. “Voit kuvitella huolen siitä, mitä pölyssä on.”

Analyysi osoitti, että I-70-sillan purku keräsi runsaasti tavallista pölyä.

Suodatinmonitoreidensa lisäksi Thomasin tiimi luotti myös kourallisen reaaliaikaisten antureiden tietoihin, jotka oli asennettu lähellä valtatietä. Kaiken kaikkiaan luvut osoittivat, että CDOT ja sen urakoitsija Kiewit aiheuttivat pölyä.

Suurimmat tapahtumat tapahtuivat toukokuun 2021 ja elokuun 2021 välisenä aikana, jolloin kookas betonisilta purettiin. Thomas käytti muualta kaupungista saatuja tietoja vahvistaakseen, että nämä piikit eivät johtuneet suuremmista lähteistä, kuten kaupungin peittäneestä metsäpalon savusta.

Dia Gregg Thomasin esityksestä ilmanlaadun seurannasta I-70-sillan purkamisen varrella.  Ajat, jolloin sininen viiva kohoaa kahden muun yläpuolelle, ovat hetkiä, jolloin rakennustoiminta aiheutti piikkejä PM10-hiukkasissa, joiden halkaisija on jopa kymmenen mikronia.

Hänen analyysinsä osoitti, että PM10-hiukkasissa, joiden halkaisija on jopa kymmenen mikronia, esiintyi piikkejä rakentamisen aikana todennäköisemmin kuin PM2.5:tä, joka on pienempi ja ihmiskeholle vaarallisempi. Thomas kertoi meille, että DDPHE valvoi jatkuvia näyttöjä purkamisen aikana ja työskenteli CDOT:n kanssa piikkien aikana kastellakseen pölyä ja pitääkseen sen poissa ilmasta.

Yksi suuri johtopäätös, jonka hän teki tutkimuksesta, on se, että tällaisissa projekteissa ilmanlaatubudjetit voitaisiin käyttää paremmin henkilöstöön kuin järkeviin. Hän sanoi, että kaupungin työntekijä voisi olla paikalla ja “aina olla valppaana”, nähdä, jos jokin näyttää pieleen, ja varmistaa, että muutokset tapahtuvat nopeasti.

Dia Gregg Thomasin esityksestä ilmanlaadun seurannasta I-70-sillan purkamisen varrella.

Pölylöydöt vahvistavat sen, mitä monet naapuruston ihmiset sanovat tietävänsä jo läheisesti.

Diego Baron asuu Clayton Streetillä, aivan rakennustyömaan vieressä. Hänen kodissaan ei ole ilmastointia, joten hänen ikkunansa olivat auki suuren osan kesästä, kun maasilta oli matkalla alas. Kaikki tuo pöly pääsi hänen kotiinsa, vaikka hän sanoikin, ettei se ollut kovin vaivautunut.

“Se oli vain pieni vaiva. Hieman voi tulla ikkunoista läpi”, hän sanoi. “Se olisi todella likaista.”

Kulman takana Manuel Torres sanoi, että hän käsitteli myös likaa kotonaan.

“Näimme enemmän pölyä kaikkialla”, hän sanoi, myös keittiön pöydällään.

Diego Baron seisoo kotinsa ulkopuolella Elyria Swanseassa, joka on aivan I-70-rakennusprojektin vieressä.  helmikuuta  26, 2022.
Kevin J. Beaty/Denverite

Molemmat miehet sanoivat, että ilma on parantunut merkittävästi sen jälkeen, kun miehistö lopetti maasillan purkutyön. Vielä parempi, he molemmat sanoivat, että naapurustossa on paljon vähemmän meluisaa nyt, kun liikenne on vähentynyt alle sen paikan, jossa se kulki aiemmin I-70:tä pitkin.

Torres sanoi, että pöly oli väliaikainen ärsytys, mutta hän sanoi olevansa huolissaan pojastaan, jolla on astma. Hengityssairaus on ollut naapurustossa jo pitkään ja liittyy todennäköisesti lähiliikenteen jokeen ja alueen raskaaseen teollisuuteen.

Manuel Torres seisoo tyttärensä Sophian kanssa heidän kotinsa ulkopuolella Elyria Swanseassa.  helmikuuta  26, 2022.
Kevin J. Beaty/Denverite

Viranomaiset sanoivat vuonna 2016, että I-70:n alentaminen voisi vähentää autoihin liittyvän saastumisen määrää naapurustossa, sillä saastehiukkaset voisivat helposti leijua koteihin vanhalta, korotetulta maasiltalta. He myös sanovat, että autot saastuttavat vähemmän polttoainetehokkuuden kasvaessa ja enemmän sähköajoneuvoja tulee tielle; mutta tämä suuntaus on todennäköisesti pohjansa. Thomas sanoi, että DDPHE:n seuraava suuri projekti panee nämä ideat koetukselle: Virasto aloitti ilmanlaatutietojen keräämisen ennen moottoritien peruskorjauksen alkamista, ja he aikovat nähdä, muuttuuko mikään sen valmistumisen jälkeen.

Leave a Comment