Lemmikkieläimet voivat parantaa aivovoimaasi, National Institute of Health sanoo

Pitkäaikainen lemmikkikumppani voi viivyttää muistin menetystä ja muunlaista kognitiivista heikkenemistä, uusi tutkimus on todennut. Esitutkimuksen mukaan lemmikin omistamisesta oli erityisen hyötyä toimivalle verbaaliselle muistille, kuten sanalistojen ulkoa oppimiselle.

“Tietojemme mukaan tutkimuksemme on ensimmäinen, joka pohtii lemmikin omistamisen keston vaikutusta kognitiiviseen terveyteen”, ensimmäinen kirjoittaja Jennifer Applebaum, sosiologian tohtorikandidaatti ja National Institute of Health esitohtori Floridan yliopistossa, kertoi CNN:lle sähköpostissa. .

Eivätkä vain kissat ja koirat voi tehostaa aivoja. Tutkimuksessa mukana olleet ihmiset välittivät myös kaneja, hamstereita, lintuja, kaloja ja matelijoita, Applebaum sanoi, vaikka “koirat olivat yleisimpiä ja niitä seurasivat kissat”.

LUE MYÖS | Ehdotettu osavaltiolaki luo “koiran ja kissan oikeuksien Bill of Rights”

Lemmikkieläinten omistaminen vähintään viisi vuotta tuotti eniten hyötyä, mikä viivästytti kognitiivista heikkenemistä 1,2 prosenttiyksikköä kuuden vuoden aikana, kun tutkimus kesti, verrattuna ihmisten määrän vähenemiseen ilman lemmikkejä, sanoi kliininen neuroimmunologi tohtori Tiffany Braley, apulaisprofessori. neurologia Michiganin yliopistossa sähköpostitse.

“Nämä havainnot tarjoavat varhaisia ​​todisteita siitä, että pitkäaikainen lemmikin omistaminen voisi olla suojaa kognitiiviselta heikkenemiseltä”, sanoi Braley, vanhempi kirjoittaja tutkimuksesta, joka esitellään huhtikuussa American Academy of Neurologyn 74. vuosikokouksessa.

Miksi lemmikkien pitämisellä yli viiden vuoden ajan oli positiivisin vaikutus? Tutkimus, joka pystyi osoittamaan vain yhteyden, ei suoraa syytä ja seurausta lemmikin omistamisen ja kognition välillä, ei kyennyt vastaamaan tähän kysymykseen.

Aiemmat tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet stressin kielteisiä vaikutuksia aivojen terveyteen, erityisesti krooniseen stressiin, Braley sanoi.

“Aiemmat tutkimukset ovat myös tunnistaneet yhteyksiä seuraeläinten kanssa tapahtuvien vuorovaikutusten ja stressin vähentämiseen liittyvien fysiologisten mittareiden välillä, mukaan lukien kortisolitason ja verenpaineen lasku, mikä voi pitkällä aikavälillä vaikuttaa kognitiiviseen terveyteen”, hän sanoi.

Asiantuntijat sanovat, että lemmikin omistamisesta voi olla myös monia muita aivohyötyjä, kuten sosiaalinen kumppanuus ja velvollisuudentunto ja tarkoituksenmukaisuus.

“Lemmikkieläimen tai useiden lemmikkien omistaminen yhdistää monia aivojen terveellisen elämäntavan ydinkomponentteja”, sanoi tohtori Richard Isaacson, Florida Atlantic Universityn Schmidt College of Medicine -keskuksen aivoterveyskeskuksen Alzheimerin ehkäisyklinikan johtaja.

“Kognitiivinen sitoutuminen, sosialisointi, fyysinen aktiivisuus ja tarkoituksentunto voivat erikseen tai vielä enemmän yhdessä käsitellä keskeisiä muunnettavissa olevia kognitiivisen heikkenemisen ja Alzheimerin taudin dementian riskitekijöitä”, sanoi Isaacson, joka ei ollut mukana tutkimuksessa.

Työmuisti

Tutkimuksessa analysoitiin kognitiivisia tietoja yli 1 300 aikuisesta, jotka osallistuivat Health and Retirement Study -tutkimukseen, joka on kansallisesti edustava tutkimus, joka seuraa 50-vuotiaiden ja sitä vanhempien amerikkalaisten elämää.

Kaikki, joilla oli tutkimuksen alussa kognitiivinen heikkeneminen, suljettiin pois analyysistä. Lopullisessa otoksessa yli 53 % omisti lemmikkejä. Lemmikkieläinten omistajilla oli yleensä korkeampi sosioekonominen asema, mikä voi olla myös syy hyötyihin: Asiantuntijoiden mukaan ihmiset, joilla on enemmän tuloja, käyvät todennäköisemmin lääkäreillä ja huolehtivat terveydestään.

Kaikki yli viiden vuoden ajan lemmikkien omistamiseen liittyvät aivovahvistukset olivat “huomaavampia mustille aikuisille, korkeakoulututkinnon suorittaneille aikuisille ja miehille”, tutkimuksessa todettiin.

“Lisää tutkimusta tarvitaan näiden havaintojen selittämiseksi”, Applebaum sanoi. Koska aiemmat tutkimukset ovat olleet enimmäkseen puolueellisia näytteitä, jotka koostuivat pääasiassa valkoisista naisista, “meiltä puuttuu riittävästi tietoa miehistä (ja muista sukupuolista) JA värillisistä ihmisistä, erityisesti mustista lemmikkieläinten omistajista”, hän sanoi.

Tarkoittaako tämä, että sinun pitäisi juosta heti ulos ja hankkia lemmikki, jos olet vanhempi aikuinen, joka on kiinnostunut aivosi säilyttämisestä? Ei välttämättä, asiantuntijat sanovat. Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että lemmikin omistajat voivat olla yksinäisiä, masentuneita ja heillä on kroonisia sairauksia, jotka voivat tehdä lemmikin omistamisesta negatiivisen.

“Emme suosittele lemmikkieläinten omistamista terapeuttiseksi interventioksi”, Applebaum sanoi. “Suosittelemme kuitenkin, että lemmikkejä omistavia ihmisiä tuetaan niiden pitämisessä yleisen politiikan ja yhteisön kumppanuuksien kautta.”

Vuokra-asuntojen lemmikkimaksujen poistaminen ja ilmaisten tai edullisien eläinlääkäripalvelujen tarjoaminen auttaisivat pitkälle lemmikkieläinten omistajia pitämään lemmikkiään “erityisesti pienituloisissa ja värikkäissä yhteisöissä”, Applebaum sanoi.

Muita ideoita ovat sijais- tai lennolle pääsytuen tarjoaminen ihmisille, jotka eivät yllättäen ole valmiita hoitamaan lemmikkiään terveyskriisin vuoksi.

“Ei-toivottu erottaminen lemmikistä voi olla tuhoisaa sitoutuneelle omistajalle, ja syrjäytyneet populaatiot ovat suurimmassa vaarassa näille ei-toivotuille seurauksille”, hän sanoi.

CNN-johto
& 2022 Cable News Network, Inc., WarnerMedia-yhtiö. Kaikki oikeudet pidätetään.

.

Leave a Comment