Liberty tukahduttaa Brookfieldin 52-39 saadakseen ensimmäisen piirin tittelin | Uutiset, Urheilu, Työpaikat

Henkilökunnan kuva / Neel Madhavan. Libertyn Aaliyah Foster (vasemmalla) ja Cianna Smith halaavat voitettuaan piirin tittelin lauantai-iltana Struthers High Schoolissa.

STRUTHERS – Voitettuaan 13 ensimmäistä otteluaan Liberty alkoi haaveilla kaikesta, mitä se voisi saavuttaa tällä kaudella.

Leopardsilla oli yksi sähköistävämmistä maalintekijätrioista Mahoning Valleyssa, joka pystyi tekemään maalin kenelle tahansa pitkällä, urheilullisella puolustuksella. Niinpä konferenssin voiton lisäksi piirin tittelistä tuli joukkueen ensisijainen tavoite.

Liberty tarkisti ensimmäisen laatikon helmikuun alussa. Sitten vihdoin kuittasivat toisen laatikon lauantai-iltana, kun Leopards kosti kauden ainoan tappionsa kukistamalla Brookfieldin 52-39 ja voittaen Division III Struthers -alueen mestaruuden, joka oli myös ensimmäinen ohjelman historiassa.

“Vain helpotus ja riemu – en ole varma, olemmeko tällä hetkellä helpottuneempia vai innostuneempia.” sanoi Libertyn päävalmentaja Deidre Watson. “Luulen, että ensimmäisenä vuotenani voitimme seitsemän peliä, sitten voitimme kolme peliä ja sen jälkeen meillä oli vahva jälleenrakennusvuosi. Muistan sen joukkueen – he ovat nyt poissa, mutta keskustelimme Libertyn koripallon uudelleenrakentamisesta ja meistä uudelleen merkityksellisyydestä. Tämä voitto on enemmän kuin tämä Leopards-joukkue – se on kaikki menneisyyden Leopardit. Se on voitto jokaiselle Leopardille, joka on koskaan pelannut tätä peliä.”

Avausvihjeestä lähtien Libertyn puolustussuunnitelma oli yksinkertainen – hidasta Brookfieldin johtavaa maalintekijää Sophia Hookia.

Juniori teki Warriorsille keskimäärin 15,2 pistettä ottelua kohden. Yhdistelmä useista puolustajista ja Watsonin nimistä “timantti ja yksi” vyöhykepuolustus piti Hookin vain kahdessa pisteessä laukauksessa 1/10.

“Jos hidastat sydämen, tapat ruumiin” Watson sanoi. “Koukku on heidän rikoksensa sydän. Hatun nosto Kylee Thomasille – en tiedä, tekikö hän yhtään pistettä – mutta hän piti hänet alhaalla puolustuksessa. Sanoin Kyleelle: “En välitä, jos sinulla on yksi piste, en välitä, jos sinulla on 20 siirtoa, tarvitsen sinun puolustavan Hookilla” ja hän teloitti.”

Kun Hook poistettiin pelistä, Brookfieldin piti löytää pisteitä muualta. Audrey Reardon ja Anna Reichart olivat Warriorsin pisteytysvaihtoehdot, kun he kukin sijoittuivat kaksinumeroisina johtaen Brookfieldiä. Reardon heitti 12 pistettä neljällä kolmipisteellä, kun taas Reichart keräsi 10 pistettä.

Kaiken kaikkiaan Libertyn puolustus piti Brookfieldin vain 26,2 prosentin laukauksensa lattialta.

“Emme voineet lyödä laukauksia ja se on pelin avain” Brookfieldin päävalmentaja Ken Forsythe sanoi. “Emme osuneet yhtään laukausta tänä iltana.”

Liberty hallitsi ensimmäistä puoliskoa puolustuksellaan ja onnistui nostamaan johtonsa 16:een kolmannella neljänneksellä, mutta Brookfield oli sitkeä ja leikkasi Leopardsin johdon yksinumeroiseksi neljännelle neljännekselle.

Kun Leopardit tarvitsivat hyökkäystä pitääkseen Warriorsin käsivarren päässä, Demi Watson meni töihin.

“He eivät olleet lopettaneet taistelua” Puolet sanoi. “He jatkoivat taistelua, joten meidän piti saada enemmän pisteitä, joten minun täytyi tehdä se, mitä minun piti tehdä.”

Aina kun Brookfield teki maalin, Demillä oli yleensä vastaus. Hän teki 11 pisteestään 17 neljännellä neljänneksellä, ajoi kaistalle ja viimeisteli tai teki virheitä. Hän iski myös tikarikolmiosoitinta myöhään avaimen yläosasta työntääkseen Libertyn johdon takaisin kaksinumeroinen ja laittaa pelin jäälle. Aaliyah Foster keräsi myös Libertylle 20 pistettä.

“Soitin aikakatkaisun ja hän oli tavallaan masentunut” Deidre sanoi. – Sanoin hänelle vain: ‘En välitä siitä, kuinka monta pistettä sinulla on, enkä välitä kuinka monta siirtoa sinulla on – sinun täytyy tulla ulos puolustamaan ja antamaan loppupelisi seurata. Luulen, että kun hän tiesi, etten ollut suuttunut häneen loukkaavasti, hän jotenkin rentoutui ja tuli sisään ja ilmestyi.

Brookfield päättää kautensa kokonaisennätyksellä 18-7 toisen peräkkäisen matkan jälkeen piirin finaaliin.

“Olen ylpeä heistä” Forsythe sanoi. ”Se, että olemme mukana tässä pelissä kaksi vuotta peräkkäin, on valtava saavutus. Mutta kaiken tämän jälkeen se on elämän oppitunti.”

Nyt Liberty etenee alueellisiin semifinaaleihin Cuyahoga Fallsissa 2. maaliskuuta klo 18.00, missä se kohtaa Apple Creek Waynedalen, joka voitti Woosterin alueen voittamalla Garfield Heights Trinityn 52-40.

nmadhavan@tribtoday.com

Tämän päivän tuoreimmat uutiset ja paljon muuta postilaatikossasi

.

Leave a Comment