NASCAR palaa Fontanaan innostuneena ja epävarmana

FONTANA, Kalifornia (AP) – Auto Club Speedwayn kauniisti kulunut asfaltti on vanhempi kuin Austin Cindric.

Seuraavan sukupolven auto

Tämä kalifornialainen yhdistelmä vanhasta ja uudesta, tutusta ja tuntemattomasta voisi tehdä kiehtovan kilpailun sunnuntaina Auto Club Speedwayllä, kun NASCARin länsirannikon swing alkaa.

“Seuraavien neljän kuukauden ajan… kyse on siitä, kuka on parhaat oppijat”, Cindric sanoi.

Kaikki näyttää arvaamattomalta NASCARissa tänä vuonna, mistä on osoituksena 23-vuotiaan aloittelijan epätodennäköinen alkukauden ylivoima, joka kiipesi uransa ensimmäiseen paaluun viikko ensimmäisen voittonsa jälkeen.

“On niin paljon oppimista ja niin paljon meneillään, ja kaikki tapahtuu todella nopeasti”, Cindric sanoi. ”Kuljettajana et voi häiritä kolarit tai virheet tai lyhyt aika (käytännössä). Minulla oli kaikki tiedot, joita tarvitsin tänään oppiakseni, mitä minun piti tehdä, ja ottaakseni niitä käyttöön. On hauskaa päästä tekemään sitä.”

NASCAR-kauden toinen kilpailu on myös sekä jonkin suuren alku että jonkin rakastetun mahdollinen loppu.

Joukkueet aloittavat kauden mittaisen haasteen tutustua uusiin varusteisiinsa vieraissa ympäristöissä. Heille annettiin vain 15 minuuttia harjoittelua lauantaina valmistautuakseen ensimmäiseen kilpailuunsa 2 mailin radalla upouudella autolla, mikä johti osittain karsintaistuntoon, jossa oli lähes tusinaa hylkyä ja pyöräytystä.

Se on suotuisa kehitys faneille ja tv-katsojille, mutta pitkä yö alkaa joukkueille, jotka pyrkivät saamaan autonsa ajoissa kisaan sunnuntaina.

He kilpailevat myös rakastetulla, viisileveällä Fontana-asfaltilla, joka saattaa olla poissa, kun NASCAR palaa ensi vuonna. Auto Club Speedwayn yritys aikoo repiä tämän kauden, historiallisen radan muuttaa se puolen mailin lyhyeksi radaksi heijastelee urheilun kehitystä kohti toisenlaista kilpailua, mutta kuljettajat, kuten Kyle Larson ja Kyle Busch, rakastavat Fontanan luonnetta ja puhdasta nopeutta.

“Kaipaisin sitä”, sanoi Larson, puolustava Cupin mestari. ”Rakastan tätä rataa ja tapaa, jolla pinta on kulunut. Mutta vaikka rakastankin näitä keskitason kappaleita – ja näimme sen Clashissa – lyhyet radat tekevät tästä lajista minulle jännittävän.”

Next Gen -auto viihtyy lyhyemmillä teillä, koska se käsittelee paljon paremmin ja myös navigoi likaisessa ilmassa tehokkaammin. Uusi kokoonpano tekee kilpailusta paremman maantieradoilla ja tiukoilla lyhyen radan neljänneksillä – ja yleinen yksimielisyys on, että nämä tilanteet ovat faneille paljon viihdyttävämpiä kuin staattisempi kilpa-ajo äärimmäisillä nopeuksilla NASCARin suurilla soikeilla, kuten Fontana.

“Pidän enemmän lyhytkappaleita”, Larson lisäsi. ”He eivät seuraa minua kovin hyvin, mutta olen silti sitä mieltä, että urheilun parantamiseksi tarvitsemme heitä lisää. Haluaisin nähdä sen. Uskon, että se saisi monet ihmiset vieläkin innostumaan tästä tapahtumasta.

TAKAISIN LÄNSI

Fontana-kilpailu on jälleen käynnissä vuoden tauon jälkeen. Kun Alex Bowman voitti vuonna 2020, NASCAR ei kilpaillut täällä viime vuonna ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun rata avattiin vuonna 1997 pandemian vuoksi.

EI IHAN VIELÄ

Useimmat kuljettajat toivovat, että soikea on täällä ainakin ensi vuonna. Suunnitelmat lyhyen radan rakentamisesta ovat pysähdyksissä useiden tekijöiden yhdistelmän vuoksi, mukaan lukien pandemia, nousevat rakennuskustannukset ja kehittyvät yleissuunnitelmat koko kiinteistölle, joka sijaitsee noin tunnin päässä Los Angelesin keskustasta itään.

“Me kuljettajat nautimme tästä paikasta ja pidämme siitä sellaisena kuin se on”, Busch sanoi. “Pidimme Atlantasta sellaisena kuin se oli, mutta aika muutokselle, aika uudelle. Olemme kaikki tavallaan oppineet. Näimme, että uusi voi toimia (Clash at the) Coliseumin kanssa. Myyn sinulle 99-prosenttisesti, että tämä paikka saa pilkottu.”

PARAS RANNIKKOALU

Fontana on ensimmäinen kolmesta peräkkäisestä pysähdyksestä NASCARin vuotuisella alkukauden matkalla länteen, jota seuraavat Las Vegas ja Phoenix. Swing oli viimeinen asia, joka tapahtui vuonna 2020 ennen NASCARin kahden kuukauden taukoa koronaviruspandemian vuoksi, ja se sisälsi myös Larsonin muutamat viimeiset tapahtumat Chip Ganassi Racingin kanssa ennen hänen pelikieltoaan.

PENSKE-OSIA

Cindricin sauva oli toinen lippusaavutus tiimin omistajalle Roger Penskelle, joka rakensi Auto Club Speedwayn neljännesvuosisata sitten. Penske-autot voittivat kauden avauskilpailun Clashin ja Daytona 500:n, kun taas Scott McLaughlin ja Will Power istuvat eturivissä tänä viikonloppuna IndyCarin kauden avauskilpailussa Pietarissa, Floridassa.

SEKALAISIA ASIOITA

FanDuel kiinnittää Sacramenton alueen syntyperäisen Larsonin 4-1-suosikkiksi toiselle voitolle Etelä-Kaliforniassa. Kyle Buschilla, joka kilpailee noin kolmen tunnin päässä kotipaikastaan ​​Las Vegasista, on 8 1/2-1 yhdessä aina suositun Chase Elliottin kanssa.

___

Lisää AP-autokilpailuja: https://apnews.com/hub/auto-racing ja https://twitter.com/AP_Sports
Leave a Comment