Pääkirjoitus — Päätös: valtio lykkää terveydenhuoltoalan työntekijöiden tehosterokotusten määräaikaa | Pääkirjoitukset

Osavaltion viranomaiset vastustivat viime viikolla annettua direktiiviä, jonka mukaan terveydenhuollon työntekijöiden piti saada tehosterokotus suojellakseen heitä COVID-19:n vaikutuksilta.

New York oli aiemmin määrännyt terveydenhuollon työntekijöitä pysymään ajan tasalla kaikista uusista koronavirusrokotuksista. Yhdysvaltain korkein oikeus hyväksyi 13. joulukuuta osavaltion säännön, jonka mukaan terveydenhuollon työntekijät on rokotettava.

Tämä käytäntö kieltää uskonnolliset poikkeukset, mutta sallii suppean poikkeuksen niille, jotka ovat kokeneet vakavan allergisen reaktion rokotteisiin. Joten valtiolla oli valtuudet edetä tämän toimeksiannon toteuttamisessa.

New York kuitenkin osoitti hyvää harkintaa keventäessään tätä viimeisintä asetusta. Viranomaisten mukaan liian monet terveydenhuollon työntekijät eivät olisi voineet saada tehosterokotteita ajoissa määräaikaan mennessä.

Ja monet sairaalat olivat jo kärsineet vakavasta henkilöstöpulasta, joten muiden työntekijöiden pakottaminen pois työvoimasta loisi vielä lisää kaaosta. Govt. Kathleen C. Hochul antoi syyskuussa lääkintähenkilöstölle luvan osavaltion ulkopuolelta työskennellä New Yorkissa, mikä lisäsi henkilöstöä terveydenhuoltolaitoksiin. Joulukuussa hän lähetti kymmeniä kansalliskaartin lääkintäryhmiä auttamaan hoitokoteja.

Valtion päätös perääntyä tästä mandaatista on toinen merkki siitä, mihin olemme matkalla turvallisuusprotokollien kanssa. Melkein kolme viikkoa sitten Hochul ilmoitti, että yritysten maskisääntö päättyy. Ja joskus tällä viikolla viranomaisten odotetaan keskustelevan siitä, tarvitseeko koulut edelleen vaatia oppilaita käyttämään maskeja.

Ei ole epäilystäkään siitä, että ihmisten tulisi jatkaa kansanterveysjärjestöjen ohjeiden noudattamista. Asianmukaisten maskien käyttö ja sosiaalinen etäisyys ovat edelleen hyviä tapoja vähentää viruksen leviämisen todennäköisyyttä. Täysimmunisointi on osoittautunut tehokkaimmaksi menetelmäksi estää vakavan sairauden, sairaalahoidon ja kuoleman COVID-19:n seurauksena.

Mutta tämän pandemian muuttuva luonne on tehnyt hallituksen toimeksiannoista vähemmän tarpeellisia.

Rokotukset olivat uskomattoman tehokkaita ihmisiä vastaan, jotka ovat saaneet koronaviruksen sen varhaisilla muunnelmilla. Rokote, joka suojeli sinua tartunnan saamiselta, esti sinua välittämästä sitä muille.

Uudemmat versiot ovat kuitenkin helpompia lähettää. Ja läpimurtoinfektiot – ne, joihin liittyy täysin rokotettuja ihmisiä – ovat paljon yleisempiä.

Terveydenhuollon työntekijöiden rokottaminen oli järkevää viime vuonna. Toimenpiteiden toteuttaminen tartunnan estämiseksi oli paras tapa varmistaa, että he eivät siirrä virusta potilailleen, joista monet ovat immuunivajautuneita.

Täysin rokottamisesta on kuitenkin tullut vähemmän suoja tartunnan saamista ja sen leviämistä muille. Painopiste on nyt saatava maksimiin COVID-19:n haitallisimpien vaikutusten torjumiseksi. Tämän kehityksen vuoksi terveydenhuollon työntekijöiden pakottaminen rokottautumaan ei auta nyt niin paljon estämään viruksen leviämistä kuin viime vuonna.

Todisteet osoittavat edelleen, että täysin rokotetuilla ihmisillä on edelleen pienempi todennäköisyys saada tartuntaa kuin rokottamattomilla. Joten kaikkien suositeltujen otosten saamisen on oltava kaikkien kelvollisten etusijalla.

Koronavirustilastot ovat kuitenkin parantuneet New Yorkissa. Terveydenhuoltoalan henkilöstömäärän rajoittaminen entisestään vahingoittaisi organisaatioita, jotka on suunniteltu auttamaan meitä tästä kriisistä. Joten valtio teki hyvän päätöksen helpottaa tätä sääntöä.

Amazon Associate -jäsenenä ansaitsen vaatimukset täyttävistä ostoksista.

.

Leave a Comment