rikokset ihmisyyttä vastaan

Maailmankuulu tutkija, kirjailija ja aktivisti Noam Chomsky totesi videoviestissään webinaarille, jonka Washingtonissa toimiva järjestö nimeltä Indian American Muslim Council (Intian American Muslim Council) järjesti: “Islamofobian patologia kasvaa kaikkialla lännessä, mutta se on alkamassa. tappavin muoto Intiassa.” Hän lisäsi, että pääministeri Narendra Modin oikeistolainen hindujen nationalistinen hallinto on eskaloinut jyrkästi rikoksia miehitetyssä Kashmirissa. “Kashmirin rikoksilla on pitkä historia, ja osavaltio on nyt raa’asti miehitetty alue ja sen sotilaallinen hallinta Intian joukkojen toimesta on jollain tapaa samanlainen kuin miehitetty Palestiina”, hän sanoi.

Ei olisi voinut olla realistisempaa kuvaa Intian muslimien vastaisesta politiikasta ja vainon hallinnasta, joka päästi irti Kashmirin kansan. Modin johtama BJP-hallinto toteuttaa RSS:n “hindutva”-ideologiaa, joka vaatii vähemmistöyhteisöjen sulkemista pois ja väittää, että Intia on vain hinduja varten.

Ranskalainen politologi Christophe Jaffrelot, joka on erikoistunut Etelä-Aasian asioihin, erityisesti Intiaan ja Pakistaniin, huomauttaa, että RSS:n ja muiden hindujen nationalististen liikkeiden, kuten Arya Samajin ja Hindu Mahasabhan ideologia, piti muslimeja, kristittyjä ja brittejä “vieraat ruumiit”, jotka istutettiin hindujen kansaan, jotka pystyivät hyödyntämään hindujen välistä erimielisyyttä ja rohkeuden puutetta alistaakseen heidät.

Suurin osa tutkijoista uskoo kuitenkin, että RSS on itse asiassa perustettu taistelemaan Intian muslimeja vastaan. Tämä väite on osunut oikein Modin hallituksen toimiin. Kansallisen kansalaisrekisterin täytäntöönpano Assamissa, joka teki 1,9 muslimista kansalaisuudettomaksi, ja kansalaisuusmuutoslain (CAA) voimaantulo puhuvat paljon muslimeja kohtaan tunnetusta vihasta.

Kansainväliset tiedotusvälineet kritisoivat Modin hallitusta kansalaisuusmuutoslain julkaisemisesta. Jopa YK:n oikeuksien päällikkö Michelle Bachelet siirsi Intian SC:n CAA:n yli ja ilmoitti Intian hallitukselle, että se olisi kolmas osapuoli entisen virkamiehen vetoomuksessa. Tämä kehitys tapahtui Delhin yhteisöllisten mellakoiden seurauksena, joissa yli 50 muslimia tapettiin. Tämän sekasorron tuomitseminen ei rajoittunut kansainväliseen yhteisöön, vaan jopa Intiassa oli suurta kaunaa BJP-hallinnon tiestä. Intian entinen pääministeri Manmohan Singh sanoi, että Intia “on liukunut liberaalisesta demokratiasta enemmistövaltioksi. Lähes 50 intialaista menetettiin “ilman syytä”.

“Yhteiskuntajännitteitä ruokkivat yhteiskuntamme kurittomat osat, mukaan lukien poliittinen luokka. Lain ja järjestyksen instituutiot ovat hylänneet dharmansa suojellakseen kansalaisia. Myös oikeuslaitokset ja demokratian neljäs pilari, tiedotusvälineet, ovat epäonnistuneet. Ympäri maata leviävä sosiaalisten jännitteiden tuli voi uhata hiilyttää kansakunnan sielun.”

BJP:n innokkaiden toistuvat hyökkäykset muslimeja vastaan ​​ja äskettäinen tilanne Intian Karnatakan osavaltiossa, jossa muslimityttöjä ahdisteltiin hijabin käyttämisen vuoksi, ovat kiistattomia todisteita vaarallisesta tiestä, jonka Intian hallinto on valinnut itselleen.

Ennen valtaan tuloa BJP oli vaaliohjelmassaan luvannut kumota Intian perustuslain pykälät 370 ja 35 A. Elokuun 5. päivänä Modi onnistui lopulta lopettamaan Kashmirin erityisaseman. Intian itsenäisyyspäivänä pitämässään puheessa kansakunnalle hän kehui tehneensä seitsemänkymmenen päivän kuluessa jotain, mitä ei voitu tehdä 70 vuodessa ja että hän oli toteuttanut Vallabhbhai Patelin unelman Yhdistyneestä Intiasta.

On aiheellista huomauttaa, että jotkut Intian tunnolliset äänet ja ne, jotka saattoivat havaita tämän holtittoman liikkeen vaarat, tuomitsivat Intian perustuslain 370 artiklan kumoamisen. Kongressi vastusti jyrkästi lakiesitystä, kun se esiteltiin Lok Sabhassa. Yksi sen vanhempi johtaja P Chidambaram totesi oikeutetusti puhuessaan Rjaya Sabhassa: ”Hetkellä saatat ajatella, että olet saavuttanut voiton… rummunlyönnit, joita kuulet kaduilla, varmasti rohkaisevat sinua uskomaan, että sinulla on korjasi niin sanotun epäoikeudenmukaisuuden, mutta historia osoittaa, että olet väärässä… ja tulevat sukupolvet ymmärtävät, kuinka vakavan virheen parlamentti tekee tänään. Tämä tulee olemaan katastrofaalinen virhe. On surullinen päivä. Tästä tulee musta päivä.” Hän vetosi Modin hallitukseen, jotta se ei “halkaisisi osavaltiota”, mikä päättäisi sen kardinaaliksi virheeksi.

Miehitetyn Kashmirin erityisaseman yksipuolinen lopettaminen, sen jakautuminen kahdeksi alueeksi ja niiden sisällyttäminen Intian unioniin, osavaltion täydellinen sulkeminen ja Intian turvallisuusjoukkojen tappamisen jatkaminen ovat todisteita ilkeistä suunnitelmista. Modin hallitukselta.

Osavaltion demografisten piirteiden muuttamiseksi Intian hallitus on myös säätänyt kotipaikkalain, joka sallii Intian kansalaisten tulla osavaltion pysyviksi asukkaiksi, mikä tekee heistä myös oikeutettuja ostamaan kiinteistöjä ja etsimään sieltä töitä. Nämä toimet rikkovat röyhkeästi YK:n päätöslauselmia, kansainvälistä oikeutta, YK:n ihmisoikeussopimuksia ja neljättä Geneven yleissopimusta.

Huolestuttavin tekijä alueen maille, erityisesti Pakistanille, on se, että Modin hallituksen harjoittama vihafilosofia vaikuttaa myös vakaviin rauhaan ja turvallisuuteen alueella. Modin hallitus on perustamisestaan ​​lähtien omaksunut aggressiivisen asenteen Pakistania kohtaan, kuten osoitti 26. helmikuuta 2019.

Maailmanyhteisön, erityisesti YK:n rauhanturvaelimenä, on kiinnitettävä välittömästi huomiota siihen, mitä Intia tekee muslimivähemmistölle ja mitä se on tehnyt Kashmirissa räikeästi uhmaten YK:n päätöslauselmaa, ennen kuin tilanne riistäytyy käsistä. Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten on myös poistettava silmälukot silmistään. YK:n epäonnistuminen ja voimavarat, jotka voivat auttaa Kashmirin kiistan ratkaisemisessa, voi johtaa katastrofaalisiin seurauksiin.

Kirjoittaja on freelance-kirjoittaja. Hänet tavoittaa osoitteesta: ashpak10@gmail.com

Leave a Comment