“Satunnaiset ystävälliset teot Oxfordshiressa ovat palauttaneet uskoni ihmiskuntaan” – Samantha King

Oxford on juuri kruunattu parhaaksi brittiläiseksi kaupungiksi ystävällisyydessään, yhteisöllisyydessä ja yleisessä hyvässä teossa, voittaen Belfastin ja Brightonin, jotka sijoittuivat toiseksi ja kolmanneksi.

Sen uusi ystävällinen asema saavutettiin 2 000 aikuisen kyselyn jälkeen osana Comic Relief -kampanjaa, jossa tiedusteltiin osallistujilta, kuinka moni heistä oli kokenut vieraiden avaavan heille ovia, ihmiset sanovat “hyvää huomenta” kadulla ja ottavatko naapurit vastaan ​​heidän juonet.

Vaikka hyvät uutiset ovat aina tervetulleita, Oxford kaipaa harvoin kansallisia otsikoita maailmankuulun yliopistonsa, rokotteita tuottavien tiedemiesten tähtiryhmän ja viime aikoina Timothée Chalametin havainnoista.

LUE LISÄÄ: “Kävin Hollywood-tähden rakastamassa kahvilassa, eikä se pettänyt”

Kaupunki on vain sirpale läänistä, joka halkeaa ystävällisyydestä ja epäitsekkyydestä – sen voin todistaa.

Vain viikon sisällä koin kaksi ihanaa satunnaista ystävällisyyttä, en kaupungissa, vaan pienessä Länsi-Oxfordshiren kylässä.

Se oli ensimmäinen kerta 27-vuotisen elämäni aikana, kun jouduin vastaanottamaan sattumanvaraista ystävällisyyttä täysin tuntemattomalta ihmiseltä, ja se palautti uskoni ihmiskuntaan.

Ensimmäinen, vaikkakin pieni, oli tervetullut ele edessäni olevan auton kuljettajalta, joka maksoi 5 p:n ylityksestäni Swinford Toll Bridgen yli.

Toinen ystävällisyyden teko tapahtui samalla viikolla aamumatkalla McDonald’sin läpiajopaikalle Witneyyn.Haluatko pysyä ajan tasalla viimeisimmistä Oxfordshiren uutisista?

Voit seurata OxfordshireLivea Facebookissa saadaksesi kaikki viimeisimmät uutiset piirikunnasta sekä live-videoita.

Meillä on omistettu Facebook-ryhmät liikenne- ja matkatarinoita, rikosuutisia ja jopa paikallista nostalgiaa varten, jos haluat pitää sormesi tietyn aiheen sykkeessä.

Seuraa meitä Twitterissä @OxfordshireLive päivityksiä, kun ne tulevat uusiin tarinoihin korjaustiedostostamme.

Haluatko sähköpostin? OxfordshireLive-uutiskirjeen tilaaminen tarkoittaa, että saat päivittäiset uutissähköpostimme ilmaiseksi. Se ei voisi olla yksinkertaisempaa ja se vie sekunteja – paina vain tätä, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja seuraa ohjeita.

Kun lähestyin ikkunaa maksaakseni kuumaa kaakaota, kahvia ja kaksi makkaraa ja kananmunaa (ei molempia minulle, täytyy korostaa), kassa ilmoitti minulle, että edessä ajava auto oli maksanut tilaukseni, joka oli yhteensä hieman yli 8 puntaa. .

Se johti siihen, että sekä kassa että minä nousimme ja sanoimme “kuinka ystävällistä” silmukassa, ennen kuin otin ruokaani ja yritin saada kiinni salaperäiseen McBenefactoriini, joka oli valitettavasti kauan poissa.

Teko piristi koko päivääni, enemmän kuin naapuri, joka otti paketin (niin paljon kuin arvostankin sitä, Pete, jos luet tätä), ja se jätti minut halun tehdä saman jonkun toisen puolesta. .

Vaikka Oxford on kruunattu ystävällisimmäksi brittikaupungiksi, olen pohjimmiltaan eri mieltä sen mittaamisesta.

Paketin vastaanottamisen, tervehtimisen ja ovien avaamisen pitäisi olla lähtökohtana sille, mitä olemme valmiita tekemään toisten hyväksi.

Todellakin, jos kaivaat hieman syvemmälle, huomaat Oxfordin yhteisöt tekevän paljon enemmän naapureidensa hyväksi, ja jos vertaisit ystävällisyyttä, joka meni perusasiat pidemmälle, saat tarkemman käsityksen. luokitus siitä, kuinka ystävällisiä kaupunkimme todella ovat (ja epäilemättä Oxford nousisi jälleen kärkeen).

Kaupungin ulkopuolella, Oxfordshiren kaupungeissa ja kylissä, tapahtuu joka päivä suurempaa eleitä kuin paketin ottaminen. Eunice-myrsky ja pandemia ovat vain kaksi esimerkkiä negatiivisista tapahtumista, jotka toivat esiin ihmisten parhaat puolet.

Viime viikon myrskyn jälkeen yhteisöt kokoontuivat raivaamaan roskia ja puita teiltä, ​​mukaan lukien paikalliset maanviljelijät ja maataloustyöntekijät, jotka antoivat aikaansa ilmaiseksi.Maanviljelijät ja maaseutuyritykset tulivat auttamaan kaatuneiden puiden raivaamisessa B4100-tien ajoradalta lähellä Bicesteriä
Maanviljelijät ja maaseutuyritykset auttoivat raivaamaan kaatuneita puita lähellä Bicesteriä Eunice-myrskyn jälkeen

Läänissämme tapahtuu niin paljon hyväntahtoisia tekoja, että yhden paikan valokeilan loistaminen luovutetaan meille.

Vilkaisu paikallisten yhteisön Facebook-ryhmiin Banburylle, Abingdonille, Witneylle ja muille alueille osoittaa, kuinka paljon ystävällisyyttä maakunnassamme on, aina varainkeräyskampanjoista apua tarvitseville henkilöille, jotka tarjoavat auton kuljettamista eläinlääkärille heidän ollessaan. jumissa kuljetusta varten.

Vaikka Oxford nauttii nyt ystävällisimmän kaupungin asemasta, uskon, että se on palkinto, jonka voimme laajentaa Oxfordshiren laajuiseksi.

Oletko koskaan ollut sattumanvaraisen hyväntekeväisyysteon vastaanottajana? Oletko kenties tehnyt jotain hyvää vieraan hyväksi? Haluaisimme kuulla tarinasi osoitteessa oxfordshirelive@reachplc.com

Haluatko viimeisimmät uutiset eri puolilta Oxfordshirea? Muista tilata meidän uutiskirje joten et koskaan missaa tarinaa.

.

Leave a Comment