U.Va. saa 2,14 miljoonan dollarin apurahan vähentääkseen työuupumusta terveydenhuollossa ja ensiapuhenkilöstössä – The Cavalier Daily

Yliopisto on saanut 2,14 miljoonan dollarin liittovaltion apurahan tukeakseen uupuneita terveydenhuollon työntekijöitä ja ensiapuhenkilöitä Charlottesvillen alueella. Amerikkalainen pelastussuunnitelma ja Lorna Breenin laki.

Tämä apuraha myönnettiin yliopistolle US Health Research and Services Administrationin kautta – liittovaltion viraston kautta, joka myöntää apurahoitusta kansanterveysjärjestöille – osana laajempaa aloitetta, jolla pyritään vahvistamaan terveydenhuoltoa maan alipalveltuilla ja aliedustetuilla alueilla. Se laajentaa yliopiston Viisaus ja hyvinvointi -ohjelmaa, jossa käytetään mm vertaistukimalli tarjota sosiaalista tukea stressaantuneille terveydenhuollon työntekijöille.

Tämän apurahan ansiosta monet yliopiston terveystiimin jäsenet saavat käyttöönsä resursseja ja koulutusta, joita heillä ei muuten välttämättä ole mahdollisuutta hyödyntää. Nämä resurssit ja koulutus voivat auttaa työntekijöitä ja torjumaan työuupumusta, jota monet alituetut terveydenhuollon tarjoajat ovat kokeneet COVID-19-pandemian aikana.

Burnout on yleisesti käytetty sana kuvaamaan stressiin liittyvien haasteiden kanssa työskentelyn vaikutuksia korkean stressin ympäristössä. Terveydenhuollon työntekijöille burnout on osa paljon laajempaa stressivamman käsitettä, joka kattaa neljä pääluokkaa – traumat, menetys, moraalinen ahdistus ja väsymys. Stressivamma voi tapahtua missä tahansa työpaikalla tai vapaa-ajan ympäristössä ja voi johtaa sykliseen loppuunuutumisen tunteeseen.

Uupumiseen johtavien stressivammojen kierre vähenee yleensä rentouttavan loman tai viikonlopputauon jälkeen. Tämä tauko on kuitenkin vain väliaikainen, koska työpaikan stressitekijät ovat usein pysyviä ja muuttumattomia, mikä johtaa stressivamman kierteeseen, loppuunuuttumiseen, helpotukseen, joka sitten toistuu.

Ensimmäisen vuoden College-opiskelija Nikitha Yemisetty, joka on lääkäreiden valmistuksessa, työskenteli vapaaehtoisena sairaaloissa Pohjois-Virginiassa ennen pandemiaa. Yemistyn kiinnostus lääketieteeseen ja oma kokemus terveydenhuollon työntekijöiden väsymyksestä on hänen mieleensä. Korkea emotionaalinen ja fyysinen stressi, jonka hän on nähnyt vapaaehtoistyön aikana, oli terveydenhuoltoalan piilokerros, josta hän uskoo, että monet ihmiset eivät ole tietoisia.

“Terveydenhuollon työntekijät ovat ylityöllistettyjä ja aliarvostettuja”, Yemisetty sanoi sähköpostissa The Cavalier Dailylle. “Ja yhteiskunta katsoo usein heidän kohtaamansa trauman.”

Terveydenhuollon ja ensiaputoimialojen työpaikkojen henkilökohtainen verotus on syvä. Työn jokapäiväisessä toiminnassa on lukuisia stressitekijöitä, ja pandemia on pahentanut niitä.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi hoitotyön prof. Richard Westphal ja lääketieteen prof. Margaret Plews-Ogan perusti Wisdom and Wellbeing Peer Support Training -ohjelman yliopistoon.

WWP on toiminnan tukipilari, joka rahoitetaan liittovaltion apurahalla jatkaakseen ensiaputoimien ja terveydenhuollon työntekijöiden avaintaitojen hyödyntämistä ja niiden käyttöä stressitekijöiden lievittämisessä.

“Olen tehnyt tätä työtä 30 vuotta”, Westphal sanoi. “Ja viimeisten 24 kuukauden aikana maailma on havainnut sen [healthcare worker burnout] on asia.”

WWP toimii ottamalla käyttöön tukitaidot, joita terveydenhuollon työntekijät ja ensiaputyöntekijät koulutetaan tarjoamaan, ja siirtämällä heidät yhteisölliseen ajattelutapaan. Näin terveydenhuollon työntekijät ja ensiapuhenkilöt voivat auttaa opastamaan toisiaan henkilökohtaisen ja työelämän stressitekijöiden läpi. Pätevän henkilöstön lisääntynyt tuki luo puskurin työuupumusta vastaan.

“Käytämme 2,1 miljoonaa dollaria kouluttamiseen laajasti koko terveydenhuoltojärjestelmässä – [the medical] koulu, sairaanhoitaja ja terveydenhuollon työntekijät viiden läänin alueella – kuinka käyttää viisautta ja joustavuuskäytäntöjä toistensa tukemiseen”, Westphal sanoi.

Yksi perusongelmista, jonka WWP on tunnistanut ja jota se yrittää torjua, on ensiapuhenkilöiden ja terveydenhuollon työntekijöiden taipumus asettaa etusijalle muiden auttaminen itsensä sijaan. Tämä johtaa riittämättömiin emotionaalisiin selviytymismekanismeihin ja resursseihin käsitellä stressitekijöitä omassa elämässään. Tämä johtuu erityisesti siitä, että terveydenhuollon työpaikat ja ensiapu ovat erityisen rasittavia sekä fyysisesti että henkisesti.

“Yksi hyvä asia [the pandemic] on se, että se toi ehdottoman etupuolelle ja keskitti ne stressitekijät, joiden alla terveydenhuollon työvoima oli jo alkanut kasvaa… joten se voitiin itse asiassa käsitellä”, Plews-Ogan sanoi.

Tämän liittovaltion apurahan mahdollistaman WWP:n soveltamisalaan kuuluvat nyt Charlottesville Cityn, Virginian yliopiston lääketieteelliset keskukset ja pienemmät klinikat ja keskukset Albemarlen, Fluvannan, Greenen, Louisan ja Nelsonin piirikunnissa.

Apurahan avulla koulutusohjelma kattaa nyt enemmän asutuilla Charlottesvillen alueella ja enemmän maaseutualueita ja huonommin palvellut alueet kauempana läänissä laajentaa vertaistuki mallia näihin yhteisöihin.

“Tämä apuraha antaa meille mahdollisuuden laajentaa kattavuutta [of this training] ja tehdä [it] ihmisten ulottuvilla, joihin meillä ei vain ollut resursseja tavoittaa aiemmin”, Westphal sanoi.

Leave a Comment