Ukrainan FM arvostelee “ihmiskunnan pettureita” Venäjältä jättämisen vuoksi SWIFT-porsaanreikistä: “Raha on veressämme imeytynyt”

Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba tuomitsi sunnuntaina länsimaiden toimenpiteen sallia Venäjän energiatransaktioiden jatkuminen kansainvälisessä SWIFT-pankkijärjestelmässä, vaikka ne asettivat ankaria pakotteita muille transaktioille.

“En ole diplomaattinen. Jotkut maat yrittävät jättää porsaanreikiä, sulkea pois useita pankkeja, jotta ne voivat soveltaa joitakin toimenpiteitä vasemmalla kädellä ja jatkaa kauppaa Venäjän kanssa oikealla kädellä”, Kuleba sanoi.

“Lopeta tämän tekeminen nyt. Lopeta kaupankäynti ukrainalaisten miesten, naisten ja lasten verellä. Tämä ei ole metafora, vaan tekemäsi todellisuus”, Kuleba jatkoi. “Historia tuomitsee teidät ja nimesi pysyvät ikuisesti historiankirjoissa ihmiskunnan pettureiden niminä. 1900-luvulla on esimerkkejä tällaisista nimistä. Olen varma, ettet halua lisätä nimiäsi.”

IHMISOIKEUSRYHMÄ TOTEAA, että tuhansia VENÄLÄISIÄ pidätettiin mielenosoittamisesta PUTININ UKRAINA-SODAA vastaanS

Kommentit seurasivat Yhdysvaltojen ja eurooppalaisten liittolaisten lauantaina tekemää päätöstä sulkea suuri osa Venäjän pankkijärjestelmästä, mukaan lukien sen keskuspankki, SWIFT-pankkijärjestelmän ulkopuolelle. Erään Yhdysvaltain hallinnon vanhemman virkamiehen mukaan tämä teki Venäjästä “maailmanlaajuisen talous- ja rahoitusparia”.

Pakotteet kohdistuivat myös Venäjän presidentti Vladimir Putiniin ja Venäjän oligarkeihin henkilökohtaisesti.

Mutta pakotteet rajasivat erityisesti energian ostot, kuten öljyn ja maakaasun – Venäjältä peräisin olevat tuotteet, joista jotkut Euroopan maat ovat voimakkaasti riippuvaisia.

Eräs hallinnon korkea virkamies sanoi lauantaina, että amerikkalaiset ja eurooppalaiset virkamiehet menevät “laitos laitokselta” yrittäessään selvittää, mitkä liiketoimet ovat energiakäyttöisiä, ja vapauttaa nämä tietyt liiketoimet. Jos ei ole mahdollista merkitä tiettyjä tapahtumia, virkamies sanoi, kansainväliset sääntelyviranomaiset voivat yksinkertaisesti vapauttaa pankkilaitokset, jotka käsittelevät voimakkaasti energiatapahtumia, ja estää pankkeja, jotka eivät käsittele suurta määrää näistä ostoista SWIFT:ltä.

SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) -logo puhelimen näytöllä ja kolikot näkyvät tässä kuvassa, joka on otettu Krakovassa, Puolassa tammikuussa. 23. 2022. (Jakub Porzycki / NurPhoto Getty Imagesin / Getty Imagesin kautta)

Virkamies sanoi, että tavoitteena on “erittäin huolellisesti maksimoida vaikutukset Venäjään ja minimoida heijastusvaikutukset Eurooppaan… ja maailmantalouteen”. Virkamies sanoi, että instituutiokohtainen lähestymistapa on samanlainen kuin se, miten Yhdysvallat käsitteli Iranin vastaisia ​​pakotteita, ja sanoi, että lopullisen luettelon viimeistelevät Euroopan unionin sääntelyviranomaiset. Valkoisen talon virkamies sanoi, että jos pakotteet nostavat energian hintaa, se voi auttaa Putinia.

Myös Valkoisen talon lehdistösihteeri Jen Psaki sanoi sunnuntaina ABC-kanavalla, että energiapakotteet ovat pöydällä. Mutta Kuleba sanoi sunnuntaina, että se ei riitä.

UKRAINA TAISTELEE VENÄJÄN JOUKKOJA: LIVE-PÄIVITYKSET

“On äärimmäisen tärkeää, että Venäjä katkaistaan ​​SWIFT:stä mahdollisimman laajasti. Kaikki mahdolliset pankit. Älkää pelaako poliittisia pelejä ja lopettako veressämme kastelevan rahan ansaitseminen”, hän sanoi.

Kuleba vaati myös kansainvälistä yhteisöä kieltämään kaikki öljyn ja kaasun ostot.

“Nämä öljy ja kaasu sisältävät nyt myös ukrainalaista verta. Jokaisen, joka ostaa sitä, täytyy hävetä tehdä niin”, hän sanoi.

ZELENSKYY HAKU VAPAAEHTOJA, KUtsuu “KANSAINVÄLISTÄ” TIIMIÄ TAISTELEMAAN VENÄJÄTÄ vastaan

Kuleba kiitti myös liittolaisia ​​aseiden toimittamisesta, pyysi lisää tappavaa apua ja pyysi Ukrainassa taistelemisesta kiinnostuneita kansainvälisiä henkilöitä vierailemaan maansa Ukrainan suurlähetystössä saadakseen tietoa siitä, miten se tehdään. Hän mainitsi edelleen Ukrainan vastarinnan vahvuutta venäläisiä hyökkääjiä vastaan.

Kuleba väitti, että Ukraina oli tuhonnut kymmeniä venäläisiä sotalentokoneita ja helikoptereita, yli 100 panssarivaunua ja satoja panssaroituja ajoneuvoja. Fox News ei voi itsenäisesti vahvistaa näitä väitteitä.

SAATA FOX-LIIKETOIMINTA KÄYTÖSSÄ KLIKKAAMALLA TÄSTÄ

Ulkoministeri kutsui Venäjän sopimusta diplomaattisten neuvottelujen tapaamisesta Ukrainan kanssa “jo voittona Ukrainalle”, kun Venäjä aiemmin kieltäytyi tapaamisesta ja täyttäisi sitten vain ennakkoehdot. Ei ole kuitenkaan selvää, että neuvotteluista voi tulla mitään olennaista, ja asiantuntijat odottavat, että Venäjä ei neuvottele hyvässä uskossa.

Vaikka Yhdysvallat ja muut länsimaat sanovat, että Venäjä etenee Ukrainaa vastaan ​​paljon hitaammin kuin Putin ja hänen joukkonsa odottivat, on silti todennäköistä, että Venäjä pystyy lopulta ottamaan Ukrainan haltuunsa ylivoimaisen armeijansa ansiosta, asiantuntijat sanovat.

FOX Businessin Edward Lawrence osallistui tähän raporttiin.

Leave a Comment