Applen terveystutkimus yhdistää munasarjojen monirakkulatautien muihin terveysongelmiin

Omena

Apple jatkaa terveysominaisuuksien lisäämistä AppleWatch ja iPhonemukaan lukien käyttäjille mahdollisuus osallistua tutkimustutkimuksiin, jos he lataavat Apple Research -sovellus. Apple jakoi maanantaina naisten terveystutkimuksensa alustavat tulokset, jotka sisältävät vahvemman yhteyden munasarjojen monirakkulatauti-oireyhtymän (PCOS) ja muiden terveystilojen välillä.

Tutkimus yhteistyössä Harvard TH Chan School of Public Healthin ja National Institute of Environmental Health Sciences -instituutin kanssa vahvisti, että PCOS-diagnoosin saaneilla käyttäjillä (noin 12 % tutkimukseen osallistuneista ihmisistä) oli paljon todennäköisemmin epäsäännöllisiä kuukautisia. Lähes puolet PCOS-potilaista ei ole koskaan kokenut säännöllisiä kuukautisia (harvinaisia ​​tai 24–38 päivän ulkopuolella) käyttämättä hormoneja (kuten yhdistelmäehkäisypillereitä) kuukautisten säätelyyn, kun taas vain 22 prosentilla käyttäjistä, joilla ei ole PCOS-diagnoosia .

Tiedot ovat peräisin 30 000 ihmiseltä, jotka suorittivat lisääntymisterveystutkimuksen, joka sisälsi kuukautiskiertoa koskevia kysymyksiä.

PCOS on yleinen sairaus ja johtava hedelmättömyyden syy. Jos ihmiset pystyvät paremmin jäljittämään ja havaitsemaan kuukautiskierron epäsäännöllisyyksiä, he saattavat myös pystyä pysymään muiden mahdollisten terveysongelmien päällä.

Applen tutkimuksessa havaittiin, että PCOS-diagnoosilla käyttäjillä oli noin kolme kertaa todennäköisemmin tyypin 2 diabetes ja noin neljä kertaa todennäköisemmin sairastua. prediabetes ja lähes kaksi kertaa todennäköisemmin korkea verenpaine kultainen korkea kolesteroli. Heillä saattaa myös olla todennäköisemmin epäsäännöllinen sydämenlyönti.

Tutkimus terävöittää painopistettä naisten lisääntymisterveyteen liittyen kliiniseen tutkimukseen ja yleiseen hyvinvointiin.

“Huolimatta PCOS:n ja sydämeen liittyvien sairauksien välisestä yhteydestä, sydämen terveyttä koskevat tutkimukset eivät historiallisesti ole sisältäneet tietoa kuukautiskierrosta”, tohtori Shruthi Mahalingaiah, yksi tutkijoista ja ympäristö-, lisääntymis- ja naisten terveyden apulaisprofessori. Harvardin Chan School of Public Health, sanoi lausunnossaan.

“Laajemmin katsottuna kuukautisten terveys on myös merkittävästi aliedustettuna tutkimusalueella”, hän sanoi.

Lue lisää: Apple Watch 8 -huhut: Saammeko uusia terveysominaisuuksia ja suuremman suunnittelun?

Tämän artikkelin sisältämät tiedot on tarkoitettu vain koulutus- ja tiedotustarkoituksiin, eikä niitä ole tarkoitettu terveys- tai lääketieteellisiksi neuvoiksi. Neuvottele aina lääkärin tai muun pätevän terveydenhuollon tarjoajan kanssa kaikissa kysymyksissäsi, jotka koskevat lääketieteellistä tilaa tai terveydellisiä tavoitteita.

Leave a Comment