Grand Rapidsin kodittomien tukitiimi auttoi ohjaamaan kymmeniä päihteiden käyttöön, mielenterveyshoitoon vuonna 2021

GRAND RAPIDS, MI – Grand Rapidsin Homeless Outreach Team viihdytti noin 200 asunnottomuutta kokenutta ihmistä vankilasta ja ensiapuhuoneista ja ohjasi kymmeniä muita päihteiden käyttöön ja mielenterveyshoitoon vuonna 2021.

Tämän työn, joka tehtiin yhdessä Network180:n mielenterveysasiantuntijoiden ja sosiaalityöntekijöiden kanssa, kertoi viime viikolla Grand Rapidsin palokapteeni. Mike Waldron, joka valvoo Homeless Outreach Teamiä (HOT team).

Tammikuun välisenä aikana 1. ja 31.12.2021 HOT-tiimi ohjasi 130 ihmistä vankilasta ja 78 päivystyspoliklinikalle sekä 62 henkilöä päihdehäiriöiden hoitoon ja 84 mielenterveyshoitoon.

Kaiken kaikkiaan, Waldron sanoi, tiimillä oli 7 477 vuorovaikutusta ihmisten kanssa sinä vuonna.

Työssä on kyse ihmissuhteiden ja luottamuksen rakentamisesta ja voimavarana toimimisesta, esimerkiksi auttamisesta hoitojärjestelmässä.

HOT-tiimiin kuuluu neljä Grand Rapidsin poliisia, kolme palomiestä, kaksi maisteritason sosiaalityöntekijää, kolme toipumisvalmentajaa ja tammikuussa äskettäin täydennettynä yksi vertaistukiasiantuntija.

Viime vuosi oli ensimmäinen täysi työvuosi Network180-henkilökunnan kanssa. Kaupunki solmi yhteistyösopimuksen läänin mielenterveysviraston kanssa syyskuussa 2020.

Huhtikuussa 2020 auttamaan kaupungin kodittomia selviytymään pandemiasta, tiimi on sittemmin kaksinkertaistunut ja laajentanut työskentelyä muun muassa auttamalla ihmisiä, joilla ei ole kotia, pääsemään päihde- ja mielenterveyshoito-ohjelmiin alkaen kadulla tehdyistä arvioinneista.

Waldron sanoi, että hän on nähnyt yli kaksikymmentä tapausta, joissa ihmisiä on autettu toipumaan eivätkä palanneet kadulle.

“Haittapuolena on, että menetämme yhteyden niihin ihmisiin, joiden kanssa ystävystyimme, koska he eivät ole enää kadulla”, hän sanoi. “He ovat alkaneet toipua ja he ovat muuttaneet ehkä toiseen kaupunkiin tai saaneet takaisin yhteyden perheeseen, ja se on aivan mahtavaa.”

Network180:n riippuvuudesta toipuva henkilökunta työskentelee henkilökohtaisen kokemuksen perusteella, koska he ovat itse selviytyneet riippuvuudesta ja ovat edelleen toipumassa. Sama koskee uutta vertaistukiasiantuntijaa, joka auttaa muita selviytymään mielenterveysongelmista ja -kriisistä.

“Kuten totesin tuossa esityksessä, he ovat sankareitani”, Waldron sanoi. ”Meillä on maine ja taidot suhteiden rakentamiseen poliisina ja palomiehenä. Meillä on turvallisuustaidot, meillä on lääketieteelliset taidot, mutta ne tuovat kadulle tavaraa, jota ei ole aiemmin tuotu kadulle tällä tasolla.

Tiimin tehtäviin kuuluu kouluttaa kaupungin määräyksiä, ohjata ihmisiä pois vankilasta ja päivystysosastoilta, kun se on parempi vaihtoehto, yhdistää ihmiset palveluihin ja käsitellä turvallisuus- ja terveysnäkökohtia leireillä.

Niihin kuuluu myös ihmisten valmennusta päihde- ja mielenterveysongelmissa ja heidän auttaminen hoitoon sekä kaupungin virastojen, organisaatioiden ja yritysten auttaminen asunnottomuuteen liittyvissä ongelmissa.

Eräs esimerkki Waldronin mainitsemasta vankilakäytöstä oli henkilö, joka nukkui yrityksen ovella. Usein hän sanoi, että jos upseeri tai yrityksen omistaja lähestyi tätä henkilöä, he saattavat joutua vankilaan tunkeutumisesta. Se on tilanne, joka voi provosoida puolustautumiskykyä, hän sanoi.

“Jos kävelemme ja tunnemme heidät, sanomme: ‘Hei, tiedätkö mitä, Joe. Tiedän, että se on mukavaa. Tiedän, että ulkona on kylmä, mutta sääntöjen mukaan tämä on yksityistä omaisuutta. Etkö haittaa olla tässä ovessa?” Waldron sanoi. “Ja pelkästään sillä suhteella he (sanovat):” Joo, ymmärrän sen. Muutamme.’ He saattavat palata toiseen kertaan sään ja turvallisuuden perusteella, mutta siinä tapauksessa se on “Hei, rakentakaamme keskinäistä kunnioitusta.”

Mitä tulee päivystykseen, toisinaan ambulanssin lähettämisen sijaan henkilö tarvitsee vain apua turvakotiin pääsemiseen, Waldron sanoi.

Loppuvuodesta 2022 Waldron sanoi, että hän haluaa nähdä enemmän vuorovaikutusta yhteisön kanssa projekteissa, jotka hyödyttävät niitä, joilla ei ole kotia.

Äskettäin hän sanoi, että HOT-tiimin jäsenet istuivat ryhmän seurakuntien kanssa, jotka haluavat perustaa mobiilipesulan kodittomille yhteisölle.

Toisessa esimerkissä Waldron sanoi neuvottelevansa alueen hotellin kanssa, joka haluaa tarjota ihmisille paikan suihkuun, pyykinpesuun ja ilmaisen lounaan, jos he ovat töissä.

“Puhuimme ihmisten kamppailusta saada työtä vain siksi, että heidän on käytettävä samoja vaatteita tai he eivät voi pestä vaatteitaan ja ihmisarvo joutuu alas”, hän sanoi. ”Nämä ovat asioita, en edes halua kutsua niitä HOT Teamin tavoitteiksi: Haluan, että yhteisö alkaa nähdä heidän potentiaalinsa. Se on mahtavaa.”

Ihmiset voivat ottaa yhteyttä HOT-tiimiin osoitteessa grhot@grcity.us.

Tiimi tavoittaa myös numerosta 616-456-4240. Ryhmän Network180-komponentti on tavoitettavissa numerosta 616-825-5868, ja Network180:n mobiilikriisinhallintayksikkö on tavoitettavissa numerosta 616-333-1000.

HOT-tiimi on poissa kuusi päivää viikossa, maanantaista lauantaihin, klo 6-18

Lue lisää:

“Sydämeni putosi”: Grand Rapidsin ukrainalaiset seurakuntalaiset kertovat hetkestä, jolloin Ukraina joutui hyökkäyksen kohteeksi

Rokotetut michigandersit kahdessa läänissä ovat turvallisia poistaa maskit sisätiloissa CDC:n mukaan

“Lopeta tämä globaali katastrofi!” Venäjän hyökkäys herättää ukrainalaisten reaktion Michiganin yliopistossa

Leave a Comment