Helmikuu on sydämen terveyden kuukausi

Nell J Redfield Memorial Hospital ja muut Oneida Countyn terveydenhuollon työntekijät liittyivät yhteen tunnustaakseen ja edistääkseen kansallista sydänterveyskuukautta helmikuussa. Miehistö kokoontui sairaalan portaille Heart Health -paidoissaan “muistuttamaan ihmisiä sydämen terveestä elämästä”, Kathy Hubbard sanoi.

Helmikuu on kuukausi, joka liittyy värikkäisiin sydänkuviin. Vaaleanpunaisista evästeistä, korteista ja bannereista kaikkialla esiintyviin mainostaustoihin, tuttu muoto on eräänlainen kuukauden ikoni. Mutta se on myös täydellinen aika muistuttaa ihmisiä sydän- ja verisuoniterveydestä. CDC:n ja National Institute for Healthin mukaan 800 000 amerikkalaista kärsii sydänkohtauksista vuosittain, ja 600 000 heistä tulee kuolemaan. Kaikkien kansallisten kuolinsyiden osalta tämä on yksi neljästä kuolemasta, mikä tekee siitä suurimman yksittäisen kuolinsyyn Yhdysvalloissa ja maailmanlaajuisesti. Sepelvaltimotauti (CAD) on ensisijainen sydänkohtauksiin johtava sairaus.

Ihmisen sydän painaa keskimäärin 8-12 unssia. Suhteellisen pienestä koostaan ​​huolimatta sillä on tarpeeksi voimaa pumpata verta kehon läpi nopeudella 60-80 kertaa minuutissa, jolloin syntyy verenkierto, joka tarjoaa soluille happea ja ravinteita sekä poistaa myrkkyjä ja kuona-aineita. Sydänsairaus johtuu siitä, että valtimot johtavat sydämen tukkeutumiseen. Muut sydänsairaudet voivat johtua useista sairauksista, huumeiden käytöstä ja ympäristömyrkkyistä. Tupakointi, alkoholi, stressi, diabetes, passiivisuus ja huono ravitsemus mainitaan yleensä yleisimpinä sydänkohtauksen tekijöinä. Terveysviranomaiset ehdottavat myös, että COVID-19:n on osoitettu olevan kohtalokkaampi henkilöille, jotka kärsivät erilaisista sydänsairauksista.

Itse sydänkohtausten voimakkuus vaihtelee. AHA:n raportti ehdottaa, että “yksi viidestä sydänkohtauksesta tapahtuu ilman, että henkilö edes tietää saaneensa sellaisen”. Monissa tapauksissa ihmiset hylkäävät sydänkohtauksen oireet – joihin voi kuulua käsivarsi- ja niskakipu, pahoinvointi, väsymys, hengenahdistus ja oksentelu – joinakin vähemmän merkittävinä. Tämä koskee erityisesti alle 50-vuotiaita naisia, jotka ovat kaksi kertaa todennäköisemmin kuolla sydänkohtauksiin kuin miehet samassa väestöryhmässä.

Vaikka ei ole olemassa yhtä menetelmää sydämen terveyden varmistamiseksi, on joitain yleisiä ohjeita, joiden on todistettu auttavan sydämen terveyttä:

• Liikunta – Useimmat lääketieteelliset yhdistykset, mukaan lukien American Heart Association ja National Institute for Health, ovat yhtä mieltä siitä, että tehokkain ja merkittävin sydämen terveyteen vaikuttava tekijä on aktiivisena pysyminen ja harjoittelu. Vaikka kaikki aerobiset toiminnot voivat parantaa sydämen terveyttä dramaattisesti, kävelyn on osoitettu olevan yhtä tehokas kuin useimmat korkean intensiteetin harjoitukset, ja sitä on helppo harjoitella. Askellaskurit ja älykellot voivat olla hyödyllisiä johdonmukaisen kävelyohjelman luomisessa ja edistymisen seurannassa, mutta mikä tahansa kävely on positiivista sydämen vahvistamisen kannalta.

• Ravitsemus – Monet terveysviranomaiset pitävät sanaa “ruokavalio” ongelmallisena, koska se tarkoittaa yleensä keskittymistä painonpudotuksen visuaalisiin tuloksiin tai nopeisiin “kikkaisiin” suunnitelmiin nopeaa painonpudotusta varten. Ravitsemus puolestaan ​​korostaa nautittujen ruokien ja materiaalien terveellistä tasapainoa. Tyhjät kalorit, kuten soodasta tai roskaruoasta saadut kalorit, lisäävät rasvasolujen ja kolesterolin kertymistä, mikä voi johtaa plakin kertymiseen valtimoihin ja rasittaa sydäntä enemmän. Yksinkertaiset korvaukset, kuten lasillinen vettä limsaan päivän aikana, voivat saada aikaan huomattavan muutoksen.

• Testaus – Asiantuntijat korostavat säännöllisten tarkastusten tärkeyttä mahdollisten kehittyvien tai ilmaantuvien sydämen terveyteen liittyvien ongelmien havaitsemiseksi. Kolesteroli- ja verenpainemittaukset ovat helppoja tehdä, ja ne voidaan usein tehdä kotona. Esidiabetes voidaan havaita riittävän aikaisin, jotta estetään täysimittaisen diabeteksen kehittyminen, joka voi olla tärkeä sydämen terveyteen vaikuttava tekijä.

Kuten joka vuosi, presidentti allekirjoitti julistuksen, jossa julisti helmikuun “Amerikan sydänkuukaudeksi”. Lausunnossaan hän kirjoitti: “Sydän- ja verisuonitautien torjunnan jatkaminen on ratkaisevan tärkeää kansakuntamme kansanterveyden parantamiseksi. American Heart Month -kuukauden aikana meidän on sitouduttava varmistamaan terveempi tulevaisuus kaikille amerikkalaisille.”

.

Leave a Comment