Ihmiskunta kohtaa ilmastonmuutoksen “vakavaa ja kasvavaa uhkaa” – ellemme toimi, IPCC:n raportti paljastaa

Ruokaturvasta fyysiseen ja henkiseen terveyteemme ilmastonmuutos vaikuttaa ihmisiin ympäri maailmaa, ja ikkuna sulkeutuu nopeasti, jotta voimme estää katastrofaaliset ja peruuttamattomat seuraukset, sanoo uusi raportti Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), joka arvioi ilmastotieteitä YK:lle.

Tämä IPCC:n kuudennen arviointiraportin osa, jonka on kirjoittanut 270 tiedemiestä 67 maasta, on toinen kolmesta osasta. ensimmäinen raportti julkaistiin elokuussa 2021 ja kolmannen odotetaan huhtikuussa. Uusi arvio julkaistiin maanantaina (28. helmikuuta), ja IPCC:n edustajat esittivät sen virtuaalisessa lehdistötilaisuudessa kuinka ilmastonmuutos iskee miljardeihin ihmisiin asuinalueellamme.

Leave a Comment