Ilmastonmuutos uhkaa yhä enemmän kansanterveyttä

Korkeimman oikeuden on vahvistettava uudelleen EPA:n rooli tämän pahenevan kriisin ratkaisemisessa.

Nainen kävelee The South Coast Cinemas -elokuvateatterin teltan ohi, kun aurinko ja taivas peittyvät Southlandin metsäpalojen tuhkalla Laguna Beachillä torstaina 10. syyskuuta 2020.

Allen J. Schaben / Los Angeles Times Getty Imagesin kautta

Aivan kuten tuoreet todisteet hallitustenväliseltä ilmastopaneelilta osoittavat ilmastonmuutoksen jo aiheuttaman suuren terveysrasituksen, Yhdysvaltain korkein oikeus harkitsee tapausta, Länsi-Virginia v. Yhdysvaltain ympäristönsuojelu Avirasto, Tällä voi olla kauaskantoisia vaikutuksia maamme vastaukseen ilmastokriisiin. On kulunut yli vuosikymmen siitä, kun tuomioistuin otti toisen tärkeän ilmastonmuutosjutun – Massachusetts v. EPA – ja päätti vuonna 2007, että Clean Air Act -laki valtuuttaa EPA:n säätelemään hiilidioksidia ja muita lämpöä sitovia kasvihuonekaasuja ilman epäpuhtauksina. Vaikka se kuulostaa melko akateemiselta, se oli kauaskantoinen, ennakoiva päätös, joka loi perustan näiden ilmastosaasteiden ja niiden perimmäisten ihmisten terveydelle aiheutuvien seurausten yhdistämiselle.

Jo vuonna 2007 tehtiin satoja tieteellisiä tutkimuksia, joissa hiilisaasteet yhdistettiin ilmastonmuutokseen ja ilmakehän ja valtamerten ilmaston lämpeneminen useisiin ympäristön muutoksiin, jotka voivat vahingoittaa ihmisten terveyttä. Viisitoista vuotta myöhemmin tuhannet tieteelliset lisätutkimukset osoittavat nämä riskit vieläkin synkemmillä yksityiskohdilla. Ilmastonmuutos nostaa nykyään usein etusivun uutisia, ja se on koettu kokemus kymmenille miljoonille ihmisille. Se ei valitettavasti ole enää vain kirjojen oppimista. Ihmiset kärsivät ilmastonmuutoksesta monin tavoin, ja haavoittuvimpien ihmisten odotetaan kärsivän paljon enemmän kuin muiden ilman oikeudenmukaisia ​​poliittisia vastauksia.

Ilmaston vaarat ovat kiistattomia

Viime vuosikymmen on tuonut ilmastonmuutoksen koteihin, takapihoihimme ja lääkärien tutkimushuoneisiin. National Medical Associationin jäsenistä 86 % kyselyyn vastanneista lääkäreistä sanoi, että ilmastonmuutos oli olennainen suorassa potilaan hoidossa. Vuodet 2013–2021 olivat kaikki kymmenen lämpimimmän vuoden joukossa maailmanlaajuisesti. Amerikkalaiset ovat viime aikoina eläneet ikävän, joskus tappavan joukon ilmastonmuutoksen aiheuttamia äärimmäisyyksiä: Amerikan lännen “megaduosta”, jonka tutkijat arvioivat pahimmaksi vähintään 1 200 vuoteen, historiallisia lämpöaaltoja, kuten vuoden 2021 Tyynenmeren luoteisosan “lämpökupoli”. ”, ennennäkemättömät länsimaiset maastopalokaudet 2020 ja 2021, historialliset myrskyt ja tappavat tulvat megajärjestelmistä, kuten Superstorm Sandy ja Hurricane Ida, vektorivälitteisten sairauksien piikit ja uusien tautien ilmaantuminen sekä pidemmät kaudet, jolloin siitepöly ja ilmansaasteet vaikeuttaa hengittämistä kymmenille miljoonille amerikkalaisille, joilla on allergioita, astmaa tai muita sairauksia.

Estä synkkiä ennusteita tulemasta todeksi

Jos jo ennestään haastava ilmastoongelma jätetään käsittelemättä, se on omiaan heikentämään vakavasti meidän kaikkien terveyttä ja hyvinvointia. Tässä kuussa National Oceanic and Atmospheric Administrationin (NOAA) hälyttävä tieteellinen arvio ennustaa merenpinnan nousun kiihtyvän Yhdysvalloissa ja merenpinnan nousun odotetaan jatkuvan lisää vuoteen 2050 mennessä (sama nousu kesti aiemmin kokonaisen vuosisadan). Ilmanlaatua eri puolilla maata heikentää vakavasti sekä metsäpalojen savu että otsonisumu, ja kuumempi planeetta tekee molempien ongelmien ratkaisemisen entistä vaikeammaksi. Lämmöstä johtuvien sairaalahoitojen ja kuolemantapausten odotetaan myös lisääntyvän, jos ilmaston saastumista vähentävää mielekästä politiikkaa ei ole. Terveysasiantuntijat etsivät jatkuvasti uusia todisteita nopean ilmastonmuutoksen ja ihmisten terveysriskien välisistä yhteyksistä, mutta meillä on runsaasti tietoa ja vankka tieteellinen konsensus, joka oikeuttaa voimakkaita toimia ilmastoongelmiemme syiden ratkaisemiseksi.

Kallis taakka, joka on haavoittuvien ihmisten harteilla

Nämä pahenevat ilmastouhat eivät aiheuta ihmisille vain inhimillistä kipua ja kauheaa kärsimystä, jotka häiritsevät elämää, työtä, kouluja ja yhteisöjä: nämä fyysiset vahingot uhkaavat myös henkistä hyvinvointia ja aiheuttavat myös merkittäviä taloudellisia kustannuksia. Tarkastelimme terveyteen liittyviä kustannuksia ilmastoherkkien tapahtumien sarjasta, jotka dokumentoitiin vain yhden vuoden aikana vuodesta 2007 lähtien. Massachusetts v. EPA tapaus – vuosi 2012 – ja arvioitu 10 miljardin dollarin terveyteen liittyvät kustannukset. Terveyteen liittyvien ilmastovahinkojen taloudellinen taakka on suurelta osin käsittämätön ja aliarvostettu. Tämä hämmästyttävä hintalappu johtuu yli 900 kuolemasta, 20 000 sairaalahoidosta ja 17 000 ensiapukäynnistä pienestä otoksesta ilmastoherkistä tapahtumista vain yhden vuoden aikana. NOAA:n asiantuntijat ovat seuranneet ilmasto- ja sääkatastrofien taloudellisia tuhoja vuodesta 1980 lähtien, ja heidän kirjanpitonsa mukaan vuosikymmen 2010-19 oli “ennennäkemättömiä” haittoja, sillä maa kärsi kaksi kertaa enemmän miljardin dollarin katastrofeja kuin edellisellä vuosikymmenellä. .

Liittovaltion toimet ovat kiireellisiä

Ilmastonmuutos vaarantaa yhä enemmän koko maan (ja jopa maailman) terveyttä ja hyvinvointia, joten on ratkaisevan tärkeää, että ihmisten terveyden ja ympäristön laadun turvaamiseksi perustetun EPA:n annetaan jatkaa ja laajentaa työtään suojellakseen amerikkalaisia ​​alueella. tämän ennennäkemättömän, uhkaavan uhan edessä. Toimet, joita EPA on toteuttanut kuluneen vuoden aikana – vähentämällä asteittain ilmaston ylisaasteiden käyttöä, vähentämällä liikenteen aiheuttamaa ilmaston pilaantumista ja vähentämällä öljyn ja kaasun talteenottotoiminnasta aiheutuvia päästöjä – tekevät selväksi, että EPA:lla ei ole ainoastaan ​​toimivaltaa, vaan myös taitotietoa terveyttä suojelevien ilmastopolitiikkojen toteuttamiseksi, jotka voivat parantaa sekä lyhyellä aikavälillä ilmanlaatua ja kansanterveyttä että pidemmän aikavälin edistystä kohti maamme kunnianhimoista tavoitetta vähentää merkittävästi ilmaston saastumista tämän ratkaisevan vuosikymmenen aikana.

Yhdysvaltain korkeimman oikeuden vuonna 2007 tekemä päätös, jossa todettiin, että kasvihuonekaasut ovat ilman epäpuhtauksia, jotka kuuluvat Clean Air Act -lain piiriin, ja EPA:n myöhempi uhanalaisuushavainto vuonna 2009, jossa dokumentoidaan konkreettiset inhimilliset riskit, jotka liittyvät pahenevaan ilmastoongelmaan. ilmastonmuutos maamme kannalta. Nyt on aika vahvistaa EPA:n ilmastotyötä, ei sivuuttaa sitä.

Näkymä Motivan jalostamolle Port Arthurissa, Texasissa, 24.4.2020.

(Brandon Thibodeaux/Redux/The New York Times)

Leave a Comment