Italian huippuprelaatti valittaa “hullusta sodasta” Ukrainassa ja kutsuu sitä “politiikan ja ihmiskunnan epäonnistumiseksi”

FIRENCE, Italia – Firenzen jäätävänä aamuna ne sadat messuun osallistuneet pyhiinvaeltajat eivät pystyneet tekemään pysyäkseen lämpimänä. Puolityhjä neliö, jonka istuimet pidetään erillään COVID-19-säännösten vuoksi.

Helmikuun päätösmessu. 23-27 Välimeren symposiumin piti alun perin johtia paavi Franciscus, mutta hän joutui peruuttamaan lääkärin määräyksen vuoksi kipeän polven vuoksi.

“Tulimme, koska no, nyt on messu, etkä mene kirsikoita poimimaan papit, messun mysteeri on sama riippumatta siitä, kuka juhlii”, sanoi Maria, yksi osallistujista, käpertyneenä paksun kerroksen alle. takit. Hymy huulillaan hän lisää: ”En kiellä, aina kun tuuli puhaltaa, kysyn itseltäni, miksi tulin tähän messuun, enkä yhteen monista kaupungin paljon lämpimämmissä kirkoissa!”

Painotettuna, miksi hän on täällä, hänellä oli yksinkertainen vastaus.

“Olen täällä Ukrainan vuoksi”, hän sanoi jättäen kaikki ilon merkit. ”Isäni kertoi minulle tarinoita sodasta. Äitini opetti minua rukoilemaan rauhaa. En voi tehdä paljon, jotta sota päättyisi. Mutta me uskomme, että mikään ei ole voimakkaampaa kuin rukous, eikö niin?”

70-vuotias Daniella saapui rauhanlippuun käärittynä. Hän uhraa säätä, koska: “Uskon rauhaan. Ja uskon piispojen ja pormestareiden tehtävään, jotka ovat kokoontuneet näinä päivinä kaupunkiini. Rauhan rakentavat hyväntahtoiset ihmiset. Voit siis kertoa lukijoillesi, että täällä oleminen on rauhan merkki.”

Paavi Franciscus on kuvassa Perugia-Città della Pieven kardinaali Gualtiero Bassettin, Italian piispakokouksen puheenjohtajan kanssa, kun hän avaa Italian piispakonferenssin yleiskokouksen Roomassa 24. toukokuuta 2021. (Luotto: File/CNS-kuva/ Vatikaanin media)

Italian piispakonferenssin puheenjohtaja Perugian kardinaali Gualtiero Bassetti sai tehtäväkseen korvata paavi Franciscuksen messussa.

(Paavi ei edes lähettänyt huippukokousta varten laatimiaan huomautuksia, ja lähteet kertoivat Ydin että hänen poissaolonsa muiden Vatikaanin virkamiesten kanssa ei liity ainoastaan ​​hänen polvikipuunsa vaan myös Italian entisen ministerin Marco Minnitin, yhden maailman suurimmista asevalmistajista olevan Med-Or Leonardon presidentin, läsnäoloon.)

Bassetti aloitti saarnansa väistämättömästä Ukrainan tilanteesta: ”Tänä sunnuntaina, jota valitettavasti leimaavat Ukrainasta tulevat kauheat uutiset – Jumalan Sana valaisee elämäämme. Se ei vieraanna meitä todellisuudesta, vaan päinvastoin, pyytää meitä menemään ongelmien ytimeen ja siten luomaan perustan paremmalle maailmalle.”

Kardinaali lainasi paavi Franciscuksen usein toistuvaa rauhansanomaa: ”Jokainen sota jättää maailmamme pahemmaksi kuin se oli. Sota on politiikan ja ihmiskunnan epäonnistuminen, häpeällinen antautuminen, tappio pahan voimia vastaan.”

“Samalla kun Ukrainassa syttyy hullu sota, joka tuo kuoleman ja tuhon, historian kello ei halua pysäyttää käsiään Firenzessä, vaan se haluaa rauhan ja vuoropuhelun hetken kaikuvan jatkuvasti”, Bassetti sanoi puhuessaan huippukokouksen osallistujille. Välimeren alueen piispat ja pormestarit.

Viitaten Välimeren symposiumiin kardinaali sanoi, että on olemassa “koko Välimeren viisaus”, joka alueen kansojen tulisi oppia uudelleen, “jatkuva kohtaaminen”.

“Kristillinen usko ei myöskään ole indoktrinaatiota tai itsevarmuutta, vaan edellämme kuljettujen kuuntelemista ja itsemme vertaamista muihin matkatovereihin”, Bassetti sanoi. “Meidän on edelleenkin verrattava itseämme Herraan ja muihin: yksinäisyyteemme suljettuina yksilöinä, kirkkoina ja kansoina olemme vaarassa löytää sopimattomia, ellei tuhoisia ratkaisuja.”

Puhuessaan kokouksen yhtä keskeisistä aiheista, maahanmuutosta, Bassetti sanoi, ettei kukaan voi “jäädä välinpitämättömäksi” Välimerelle jo muutaman vuoden tyypilliseen suureen muuttovirtaan.

“Välimerestä itse asiassa, kuten paavi Franciscus muisteli, on tullut Euroopan suurin hautausmaa”, Bassetti sanoi. “Viime vuosina tuhannet miehet, naiset ja lapset ovat menettäneet henkensä kyntäessään tämän meren halki etsiessään parempaa elämää. tai pakenemaan sotaa. Tämä dramaattinen hätätilanne haastaa meidät syvästi kristittyinä ja ihmisinä.”

Prelaatti sanoi, että maahanmuuttajia on autettava, mutta tarvitaan myös “muuttoliikkeen paradigma ja narratiivi kumoaminen: Heitä ei pitäisi nähdä vain ongelmana vaan suurena mahdollisuutena. Mahdollisuus muuttaa kaupungeistamme tervetulleita ja vieraanvaraisia ​​paikkoja.”

Seuraa Inés San Martínia Twitterissä: @inesanma

.

Leave a Comment