Kampanjat vaativat toimia Yhdistyneen kuningaskunnan “häpeällisen” keuhkojen terveyden vuoksi | Astma

Yhdistyneessä kuningaskunnassa on Länsi-Euroopan korkein kuolleisuus keuhkosairauksiin, tutkimus paljastaa, mikä saa terveysjohtajat vaatimaan kiireellisiä toimia “kansallisen skandaalin” ratkaisemiseksi.

Yli 100 000 ihmistä Yhdistyneessä kuningaskunnassa kuolee joka vuosi sairauksiin, kuten astmakohtauksiin, keuhkoputkentulehdukseen, krooniseen obstruktiiviseen keuhkosairauteen (COPD) ja keuhkokuumeeseen, hyväntekeväisyysjärjestön Asthma and Lung UK -analyysin mukaan.

Kaikkialla Euroopassa vain Turkissa on korkeampi hengitysteiden kuolleisuus kuin Yhdistyneessä kuningaskunnassa, vuoteen 2018 asti tehtyjen tietojen analyysi osoittaa, että se on viimeisin vertailukelpoinen tieto eri puolilta manteretta. Kuolleisuus on 162,7 tapausta 100 000 ihmistä kohti Turkissa ja 134,5 Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Saksassa korko on 76,8, kun taas Ranskassa se on 59,1 – puolet Yhdistyneen kuningaskunnan korkotasosta. Iso-Britanniassa ihmiset kuolevat keuhkosairauksiin kolme kertaa todennäköisemmin kuin Suomessa, jossa hengitysteiden aiheuttama kuolleisuusaste (38,4) on Euroopan alhaisin, Asthma and Lung UK kertoivat.

Se kuvaili Yhdistyneen kuningaskunnan lukuja “häpeällisiksi” ja sanoi, että keuhkosairauksia oli liian pitkään kohdeltu “huonona suhteena muihin merkittäviin sairauksiin, kuten syöpään ja sydänsairauksiin”.

Vaikka ne ovat kolmanneksi suurin kuolinsyy Isossa-Britanniassa, vain 2 prosenttia julkisesti rahoitetusta tutkimuksesta käytetään keuhkosairauksiin, se lisäsi. Hyväntekeväisyysjärjestö vaatii lisää rahoitusta diagnostisten työkalujen ja hoitojen tutkimukseen ja kehotti ministereitä asettamaan tiukempia puhtaan ilman tavoitteita. Se vaati myös potilaiden hoidon parantamista sairaalan ulkopuolella.

Jo ennen pandemiaa huomattava osa keuhkopotilaista ei saanut “perushoitoa” yleislääkäripalveluistaan, kuten lääketarkastuksia ja apua inhalaattorien käytössä, hyväntekeväisyysjärjestö sanoi. Kahden viime vuoden aikana tuhansien muiden ihmisten terveys on heikentynyt heidän odottaessaan hengitystiehoitoa, ja diagnoosit ovat laskeneet.

Katy Brown, 64, eläkkeellä oleva lastentarhanhoitaja Bristolista, jolla diagnosoitiin COPD helmikuussa 2021, sanoi olevansa järkyttynyt saamansa lääketieteellisen tuen puutteesta ja huonosta yleisestä tietoisuudesta tilastaan.

“Vietin kaksi vuotta kamppaillessani hengittääkseni ja jatkuvien rintatulehdusten kanssa, ennen kuin sain vihdoin keuhkoahtaumatauti-diagnoosin”, hän sanoi. “Jopa nyt, yli vuosi diagnoosistani, odotan edelleen testiä, joka näyttää, kuinka huono vointi on, ja jatkohoitoa.

“Ei tiedetä, kuinka vakavia keuhkosairaudet ovat ja kuinka pelottavaa on hengittää. Se on kuin elefantti istuisi rinnallasi. Jos minulla olisi diagnosoitu toinen vakava sairaus, kuten sydänsairaus, uskon, että hoitoni ja tapani käsitellä minua olisivat olleet täysin erilaisia.

Asthma and Lung UK:n toimitusjohtaja Sarah Woolnough kehotti ministereitä kolminkertaistamaan hengitystietutkimuksen rahoituksen, jotta löydettäisiin uusia tapoja diagnosoida ja hoitaa ihmisiä, joilla on keuhkosairauksia, torjua ilmansaasteita ja varmistaa parempi diagnoosi ja hoito kaikille keuhkosairaille.

Hän lisäsi: “Keuhkojen terveydentila Yhdistyneessä kuningaskunnassa on häpeällinen, sillä yli 100 000 ihmistä kuolee joka vuosi keuhkosairauksiin, sairaalahoitojen määrä lisääntyy ja ilmansaasteet saavat ihmiset kehittämään keuhkosairauksia tai pahentavat olemassa olevia.

“On kansallinen skandaali, että ihmiset kuolevat todennäköisemmin keuhkosairauteen Isossa-Britanniassa kuin melkein missään muualla Euroopassa. Tarvitsemme nyt kiireellisiä toimia. Pandemia on kiinnittänyt ihmisten huomion siihen, että keuhkosairaudet voivat tappaa ja tappavat ja kuinka pelottavaa voi olla kamppailla hengenahdistuksen kanssa.

Leave a Comment