Kolumni: Haluatko parantaa opiskelijoiden mielenterveyttä? Suunnittele parempia tiloja.

Ajattele vain tätä: olet paniikkikohtauksen kakkostunnilla. Sinulla ei ole varaa jättää tunnetta väliin. Asut kampuksen ulkopuolella, joten et voi pysähtyä asuntolaasi hakemaan nopeaa virkistystä. Sinulla on läksyjä jokaisella luokallasi. Ja sinulla on kolme koetta jäljellä päivään.

Et ole vielä syönyt ja olet huimannut, joten uskallat pitkät jonot Bottom of Lenoirissa, kaatamalla hiki, kun yrität löytää paikkaa, missä tahansa, istua. Lopulta löydät tyhjän tuolin teltan alta ulkona, sade lyö niskaasi. Muut pöydät ympärilläsi pauhuvat naurusta. Olet pahoinvoiva, kuuma ja klaustrofobinen omissa vaatteissasi. Pelkäät, että saatat oksentaa, joten lähdet nopeasti ja toivot löytäväsi lohtua tyhjästä akateemisesta rakennuksesta. Tavallinen hiljainen opiskelupaikkasi on täynnä ihmisiä. He puhuvat puhelimessa, FaceTimessa ja riitelevät kämppäkavereidensa kanssa siitä, kuka tiskaa. Ääni kohoaa lamaantuvaksi crescendoksi.

Olet yleensä tasainen. Miksi välität väkijoukosta tavallisena päivänä? Melusta ollenkaan? Mutta ahdistuksella on hauska tapa rokottaa aivot harhaan ja pakottaa kaikki syyt ulos ikkunasta. Loppujen lopuksi kehosi matkii sydänkohtauksen tunnetta, ja ainoa asia, jonka voit tehdä, on antaa sen mennä ohi – ja kuka tietää kuinka kauan se kestää.

Mielesi antaa sinulle pari vaihtoehtoa reagoida: huutaa tai itkeä tai oksentaa tai vain paeta.

Vaikka olisit tarpeeksi onnekas, ettet ole kokenut tätä skenaariota, se on silti todellisuutta monille opiskelijoille. Tiedän, koska olen elänyt sen.

Mielenterveyden kanssa kamppaileville opiskelijoille annettiin yleinen opastus mennä CAPS:iin tai keskustelemaan ammattilaisen kanssa. Mutta minun kaltaisilleni ihmisille, jotka ovat olleet mielisairaita suurimman osan elämästään, monet meistä ovat jo tehneet juuri niin. Useimpina päivinä käytämme mottona omia strategioitamme, kun tunnemme paniikkikohtauksia tai muita mielenterveystapahtumia tulossa (ja suoraan sanottuna, jos puhuin ammattilaisen kanssa joka kun sain paniikkikohtauksen, en saanut mitään aikaan).

Korkean opiskelijamäärän ja alun perin 1700-luvulla suunnitellun kampuksen vuoksi ruuhka on väistämätöntä. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla ongelma. Puhtaan ilman ja turvallisuuden tarjoamisesta, hyvinvoinnin määrittelystä tai positiivisten ja rauhanomaisten työympäristöjen luomisesta UNC:n nyt tekemät päätökset voivat edistää tulevien luokkien hyvinvointia ja menestystä.

Arkkitehtuuri ja terveys ovat vähitellen muuttumassa symbioottiseksi. Massasoit Community Collegen ympäristöpsykologian professori Irving Weiner toteaa, että “…jotakin näistä ympäristövaikutuksista emme voi nähdä tai koskea, mutta niillä on suora vaikutus käyttäytymiseemme tai mielialaamme.” Alitajuntasi reagoi tilojen geometriaan – mikä tarkoittaa, että sekä sisä- että ulkomuotoilu on olennainen osa ihmisten psykologiaa.

Ero päiväsi sujumisessa voi olla oviaukon liukas kynnys, kirjastohissin kliininen surina, asuntolan pesutuvan huuto. Kun etsit paikkaa, jossa voit keskittyä hengittämiseen tai ottaa lääkkeesi yksityisesti, rikkoutuneet tiilet ja rakennukset, jotka on suunniteltu puolet kampuksen nykyisestä väestöstä, eivät varmasti auta.

Vaikka kampuksen kirjastot vaikuttavat hienolta vaihtoehdolta hiljaisuuteen ja yksityisyyteen, ne ovat kriittisesti alirahoitettuja, alttiita satunnaiselle ylikuormitukselle ja huonolle ergonomialle, ja ne ovat saatavilla vain pohjoiskampuksella jo oleville.

Olisi naurettavaa ehdottaa, että suunnittelemme vain ratkaisumme kampuksen laajuisesta mielenterveyskriisistä – tarvitsemme nyt toimivaa hoitoa yliopisto-ohjelmista, kuten CAPS. Muotoilu ei voi eristää meitä sosiaalisilta, psykologisista tai poliittisista tekijöistä, jotka voivat ylipäätään aiheuttaa stressiämme.

Kuitenkin luomalla pyöreitä tiloja opiskelijoiden hyvinvointia silmällä pitäen – akateemisen kurinalaisuuden, perinteiden tai jopa säästäväisyyden sijaan – voisi olla suuri merkitys. Mielenterveyttä ja luontoa edistävät arkkitehtoniset lähestymistavat, jotka on suunniteltu tuomaan yhteen sekä mielen että kehon, ovat muuttaneet terveydenhuollon tilan täysin, joten miksi ei korkeakoulutus?

Ratkaisut ovat mahdollisia: ruokasalien osien merkitseminen ruokailua ja opiskelua varten; määrättyjen hiljaisten tilojen luominen akateemisiin rakennuksiin; luonnollinen ilmanvaihto ja valaistus; melunhallintajärjestelmiä ja jopa viheralueiden suunnittelua kampuksen puutarhojen tai arboretumin ulkopuolelle.

Sekä ulko- että sisustussuunnittelun psykologia on suhteellisen uusi käsite (ja kauan odotettu). Hyöty ei koske vain mielenterveyden kanssa kamppailevia opiskelijoita – se koskee kaikkia, jotka tarvitsevat paikan laskeutua.

@savbrads

mielipide@dailytarheel.com

Tilaa sähköpostiuutiskirjeemme saadaksesi päivän uutiset ja otsikot postilaatikkoosi joka aamu.

Leave a Comment