Kotiterveydenhoitajat turhautuneita Colorado Medicaid -urakoitsijaan

Coloradon Medicaid-järjestelmän maksuongelmat ulottuvat pidemmälle kuin mielenterveysterapeutit, jotka ovat herättäneet hälytystä kuukausien ajan siitä, etteivät he saa oikea-aikaista korvausta vähätuloisten tai vammaisten potilaiden tapaamisesta.

Kun osavaltion terveyspolitiikan ja rahoituksen ministeriö yrittää saada umpeen mielenterveysalan ammattilaisten maksuhäiriöiden sarjaa, jotkut kotiterveydenhoitajat, puheterapeutit ja muut sanovat, että he ovat myös kamppailleet saadakseen luvan ja maksun, mukaan lukien palvelut lapsille, joilla on vakavasti vammaisia, jotka asuvat kotona.

Osasto, joka valvoo osavaltion Medicaidin hallituksen vakuutusohjelmaa, piti viime viikolla virtuaalisen kuunteluistunnon kuullakseen kotiterveydenhuollon tarjoajia, jotka kuvailivat kaaosta ja turhautumista, jotka alkoivat viime vuonna, kun osaston uusi urakoitsija otti tehtävänsä. Myyjä, valtakunnallinen Kepro-niminen yritys, käsittelee kotiterveydenhuollon tarjoajien, puhepatologien, fysioterapeuttien ja muiden Medicaid-ohjelmaan lähettämiä ennakkolupapyyntöjä.

Palveluntarjoajien mukaan joukko pyyntöjä on evätty tai viivästynyt. Toistaiseksi osavaltion Medicaidin virkamiehet ovat asettaneet palveluiden ennakkolupavaatimuksen tauolle, kun he selvittävät viivästysten syitä ja kuinka parhaiten noudattaa liittovaltion ohjeita, osavaltion viranomaiset sanoivat. Osaston mukaan vain noin 10 % hakemuksista hylätään kliinisistä tai hallinnollisista syistä, mikä tarkoittaa, että 90 % hakemuksista käsitellään ilman ongelmia.

Kotiterveydenhoitajat, jotka puhuivat viime viikon kokouksessa Medicaid-virkamiesten kanssa ja myöhemmin The Colorado Sunille, sanoivat, että heillä ei ole juurikaan luottamusta, että osasto on oikealla tiellä ongelmien korjaamiseksi.

Yhdessä tapauksessa puhekielen patologilla kesti 50 päivää saada hyväksyntä Medicaidin edellyttämään ennakkolupapyyntöön. Sen sijaan, että terapeutti olisi jättänyt kommunikaatiohäiriöstä kärsivän potilaan ilman hoitoa, hän teki 14 terapiakäyntiä tietämättä saako he palkkaa. Se oli 1200 dollarin mahdollinen tappio. Urakoitsijan on vastattava ennakkolupapyyntöihin 10 päivän kuluessa.

Useissa tapauksissa kotiterveydenhuollon tarjoajat sanoivat, että ennen ennakkolupapyyntöjen taukoa heiltä evättiin lupa lasten ja nuorten hoitopalveluihin, jotka tarvitsevat apua syömiseen, kylpemiseen ja mekaanisten hissien käyttämiseen sängystä noustamiseen.

Viivästykset ja kieltäytymiset eivät ole vain päänsärkyä, vaan ne vaikuttavat myös lapsiin, jotka saavat usein kahdesta viiteen käyntiä joka päivä, sanoi David Bolin Colorado Long-term Assistance Service Providersista, jolla on kotiterveystoimistoja aikuisille ja lapsille Grandissa. Junction, Windsor, Greeley, Denver, Colorado Springs ja Larimer County.

“Tämä on iso ongelma, joka vaikuttaa lasten terveyteen ja saattaa hyvinkin joutua sairaalahoitoon paljon korkeammalla hinnalla kuin mitä Kepro säästää”, hän sanoi.

“Sinun on otettava asiantuntijat mukaan. Tiedätkö keitä asiantuntijat ovat? He eivät ole osastolla.”

Ignite Counseling Coloradon toimistossa pidetyn terapeutin kokouksen aikana Nancy Hardy ja Carla D’Agostino-Vigil keskustelivat helmikuussa. 23. 2022, Westminster. D’Agostino-Vigil päätti lopettaa Medicaid-potilaiden käytön sen jälkeen, kun eräs osavaltion alueellisista yksiköistä, joka hoitaa laskutusta, oli yrittänyt saada maksua useaan otteeseen. (Hugh Carey, The Colorado Sun)

15 päivän kuluessa uuden urakoitsijan aloittamisesta monilta lapsilta, jotka olivat saaneet hoitopalveluja vuosia, evättiin nämä palvelut, ja niille, jotka olivat saaneet hyväksynnän, lupa rajoitettiin 60 päivään – ei vuoteen, kuten aiemmin, Bolin sanoi.

Ennakkolupavaatimusten tilapäinen keskeyttäminen 1.11. alkaen koskee lasten pitkäaikaista kotisairaanhoitoa sekä fysio-, työ- ja puheterapeutteja. Se, että valtuutukset keskeytetään, on puhutteleva, Bolin sanoi haastattelussa.

”Eikö se kerro, että sinulla on urakoitsijaongelma? Tämän se kertoo minulle veronmaksajana”, hän sanoi.

Toinen kotiterveydenhuollon tarjoaja, Donna Floyd, kertoi Medicaidin virkamiehille, että perheet pelkäävät viivästyksiä ja kieltäytymiset aiheuttavat heille palveluiden menettämisen. Viime kesänä alkanut siirtyminen uuteen sopimukseen ei sisältänyt live-testiä sen toimivuuden varmistamiseksi, ja se on ollut katastrofi, hän sanoi.

“Tämä on ollut hirvittävän huonompi kuin mikään aiemmin”, sanoi Floyd, joka on työskennellyt alalla 20 vuotta.

Coloradon terveyspolitiikan ja rahoituksen osaston johtaja kertoi The Sunille, että ennakkolupien myöntämisen syynä on se, että osavaltio yrittää selvittää, kuinka noudattaa liittovaltion ohjeita, jotka koskevat vammaisia ​​lapsia hoitavia vanhempia. Liittovaltion laki sallii vanhempien työskennellä vammaisten lastensa laillistettuina sairaanhoitaja-avustajina sen sijaan, että työntekijät tulisivat koteihinsa useita kertoja päivässä. Mutta vuosia voimassa olleet liittovaltion säännökset sanovat, että huoltajina toimivat vanhemmat eivät voi saada korvausta lastensa henkilökohtaisesta hoidosta.

Sen jälkeen, kun ennakkoluvat palveluille olivat odotustilassa pandemian aikana, osavaltio yrittää nyt päästä takaisin liittovaltion ohjeiden noudattamiseen ja selvittää, kuinka parhaiten tukea lastensa hoitajina työskenteleviä vanhempia.

“Tämä on meille erittäin tärkeä asia, ja haluamme varmistaa, että olemme erittäin reagoivia”, sanoi osaston johtaja Kim Bimestefer.

Kim Bimestefer, Coloradon terveyspolitiikan ja rahoituksen osaston johtaja, puhuu tiedotustilaisuudessa, jossa paljastettiin raportti reseptilääkkeiden kustannuksista 12. joulukuuta 2019. (John Ingold, The Colorado Sun)

Hän vastasi kysymykseen, joka vihjasi, että uuden urakoitsijan käyttöönotossa oli ongelmia, ja sanoi, että ongelmat liittyvät liittovaltion noudattamiseen.

“Se on oletus”, hän sanoi. “Haluaisin kehottaa sinua korjaamaan tämän oletuksen.”

Osasto tekee sopimuksia yksityisten yritysten kanssa hoitaakseen hallinnon ja laskutuksen eri palveluntarjoajille Coloradossa. Yksi urakoitsija käsittelee lääketieteellisten toimistojen vaatimuksia, toinen hoitaa kotiterveys- ja muita yhteisöterapeutteja sekä viisi alueellista yritystä, jotka maksavat korvauksia mielenterveysalan ammattilaisille, jotka hoitavat Medicaid-potilaita. Kepro, uusi kotiterveys- ja yhteisöterapeuttien urakoitsija, otti tehtävänsä maaliskuussa 2021 sen jälkeen, kun edellinen toimittaja, eQHealth, ei täyttänyt sopimusvelvoitteitaan, osaston mukaan. Kepro työskentelee Medicaid-palveluiden kanssa 30 osavaltiossa.

“Ulkoistamme asioita, kun se on kustannustehokkaampaa ja asiantuntemusta parempaa kuin jos yrittäisimme rakentaa ne omassa talossa”, Bimestefer sanoi. “Muista, että me maksamme veronmaksajien dollareita. Haluamme aina löytää tehokkaan tavan saada tuloksia ja toimintoja markkinoilla.”

Suurin osa väitteistä toimii hyvin, hän sanoi ja sanoi, että laskutusongelmista valittavat palveluntarjoajat ja terapeutit ovat pieni osa Coloradon 80 000 Medicaid-palveluntarjoajasta. Viime viikon kotiterveydenhuollon työntekijöiden kokoukseen osallistui 145 henkilöä. Se oli yksi viidestä virtuaalisesta tapaamisesta, jotka oli suunniteltu viiden palveluntarjoajan kanssa viime viikkojen aikana, joissa keskusteltiin prosesseista uuden urakoitsijan kanssa.

“Yritämme tehdä oikeita asioita”, Bimestefer sanoi. “Jos meillä on vähän vaikeuksia, sinulla on sitoumuksemme ja olemme päässeet palveluntarjoajillemme, menemme konepellin alle ja selvitämme, mitä nämä ongelmat ovat, ja käsittelemme niitä asianmukaisesti.”

Muutaman viime kuukauden aikana kotiterveydenhuollon tarjoajat ovat valittaneet Medicaid-osastolle, ja jotkut ovat kirjoittaneet kirjeitä hallitukselle. Jared Polis. Tammikuussa toimittajille antamassaan vastauksessa osaston kustannusvalvonnasta ja laadun parantamisesta vastaava johtaja Anne Saumur myönsi viivästyksiä, kun uusi urakoitsija aloitti, mutta sanoi, että ongelmat oli ratkaistu.

“Osasto myöntää, että Kepron käyttöönoton aikana oikea-aikaisuusstandardeja ei noudatettu”, Saumur kirjoitti ja sanoi, että viivästykset johtuivat suuresta määrästä pyyntöjä. “Kepro käsitteli ja ratkaisi oikea-aikaisuusongelmat nopeasti ja täysin.”

Tämän viikon tapaamisessa kotiterveydenhuollon työntekijöiden kanssa osaston virkamiehet sanoivat, että on epätodennäköistä, että he ratkaisevat ongelmat ja jatkaisivat ennakkolupapyyntöä 1. kesäkuuta mennessä, kuten aiemmin oli suunniteltu. He tähtäävät nyt elokuulle tai pidemmälle.

Medicaidin ongelmat tulevat aikaan, jolloin osavaltion virkamiehet, mukaan lukien kuvernööri, ovat asettaneet etusijalle pienituloisten Coloradanin lisäämisen Medicaid-ohjelmaan. Mielenterveysalalla turhautuminen on saavuttanut monien kiehumispisteen, ja jotkut ovat sanoneet lopettaneensa Medicaid-potilaiden vastaanottamisen, koska heillä ei ole varaa olla tekemisissä osavaltion käyttäytymisterveysjärjestelmän urakoitsijoiden, alueellisten vastuullisten yksiköiden kanssa.

Sen. Centennialin demokraatti Chris Kolker on yksi niistä, jotka ovat innostuneet laskutuskysymyksistä ja sanoi, että hän työstää lainsäädäntöä, joka asettaisi aikarajoituksia sille, milloin urakoitsijat voivat yrittää ottaa takaisin palveluista jo maksamansa korvaukset, mitä yksi urakoitsija yritti tehdä viime syksynä.

Senaattori kuulosti terveyspolitiikan ja rahoituksen osaston edustajilta, kun osasto pyysi lainsäätäjän Joint Tech -komitealta rahoitusta eri ohjelmille. Kolker sanoi olevansa niin järkyttynyt mielenterveyshuoltoon liittyvistä ongelmista, että hän ei äänestänyt minkään osaston pyyntöjen hyväksymisen puolesta, vaikka hän myöhemmin selvensi, ettei hän aio pidätellä ääniä asioissa.

“Aion tehdä ehdotuksen: haluaisin, että noutatte maksut riippumattomille hoidontarjoajille”, sanoi Kolker, joka on tavannut mielenterveyshuollon tarjoajia yksityisellä vastaanotolla. “Koska tämä tulee uutisissa. Heistä ei pidetä huolta. Ennen kuin äänestän kyllä ​​mihinkään HCPF:stä, haluan, että se käsitellään.”

Osaston virkamiehet kertoivat The Sunille, että he työskentelevät kirjallisen vastauksen parissa senaattorin valituksiin ja että Medicaid-osasto “seuraa säännöllisesti maksujaksoja ja aikatauluja” varmistaakseen, että järjestelmä toimii.

“Vaatimusjärjestelmäongelmia tulee ajoittain esiin kaikissa terveyssuunnitelmissa”, osaston tiedottaja Natalie Coulter sanoi sähköpostitse.

Osaston tiedot osoittavat, että mielenterveysterapeutit ja -neuvojat saavat rahoitusta “hyvin sopimuksen edellyttämässä aikataulussa”, hän sanoi. Tammikuussa Colorado Community Health Alliance, joka käsittelee korvauksia kahdelle osavaltion alueelle, maksoi osavaltion tietojen mukaan 97,3 prosenttia korvauksista seitsemän päivän kuluessa.

Viimeisimmät maksuongelmat tapahtuivat kuitenkin helmikuussa, kun mielenterveyden tarjoajien mukaan hakemukset hylättiin ilman laillista syytä. Coulter sanoi, että urakoitsija maksaa kiistanalaiset vaatimukset kuukauden kuluessa.

Terveysliitto sanoi viime viikolla antamassaan lausunnossa, että laskutusongelma, joka vaikutti 7 030 vaatimukseen, johtui siitä, että sen järjestelmä “alkoi virheellisesti kieltää” tietyt koodit. Tämä ongelma on ratkaistu, yhtiö sanoi.

Colorado Sunissa ei ole maksumuuria, mikä tarkoittaa, että lukijoiden ei tarvitse maksaa tarinoiden pääsystä. Uskomme, että niiden ihmisten on nähtävä tärkeät tiedot, olipa kyseessä kansanterveyskriisi, tutkintaraportointi tai lainsäätäjien vastuuvelvollisuus.

Tämä raportointi riippuu kaltaisten lukijoiden tuella. Vain 5 dollarilla kuukaudessa voit sijoittaa tietoiseen yhteisöön.

Leave a Comment