Persoonallisuuden ominaisuudet voivat vaikuttaa peliin palaamisen ajoitukseen urheiluun liittyvän aivotärähdyksen jälkeen

28. helmikuuta 2022

1 min lukuaika

Lähde/Ilmoitukset

Ilmoitukset: Kirjoittajat eivät raportoi asiaankuuluvia taloudellisia tietoja.


Emme voineet käsitellä pyyntöäsi. Yritä uudelleen myöhemmin. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä osoitteeseen customerservice@slackinc.com.

Julkaistujen tulosten mukaan perustutkinto-opiskelijat, joilla on kokemusta etsiviä, riskinhakuisia ja impulsiivisia persoonallisuuden piirteitä, palaavat todennäköisemmin varhaisessa vaiheessa pelaamaan urheiluun liittyvän aivotärähdyksen jälkeen.

Megan G. Weishaar, MS, ja Colorado State Universityn tutkijat analysoivat 202 perustutkinto-opiskelijaa, jotka värvättiin yliopiston psykologian kursseista vuonna 2019, joilla oli lääketieteellisesti vahvistettu urheiluun liittyvä aivotärähdys (SRC) ja lääketieteellisesti neuvottu paluu pelaamaan.

Tutkimuksen mukaan kaikki opiskelijat suorittivat valvotussa laboratorioympäristössä verkkokyselyn, joka sisälsi itseraportoivia kyselytutkimuksia, aivotärähdyksen historian kohteita ja käyttäytymisimpulsiteettitehtäviä. Weishaar ja kollegat analysoivat Kaplan-Meier-käyrät ja Coxin suhteelliset vaaramallit vertaillakseen persoonallisuuden ominaisuuksien ja peliin palaamisen välistä suhdetta SRC:n jälkeen.

Kaiken kaikkiaan keskimääräinen palautusaika oli 21,3 viikkoa, ja keskimääräinen palautusaika oli 3 viikkoa. Tutkijat havaitsivat, että opiskelijat, jotka etsivät elämyksiä ja kokemuksia, sekä opiskelijat, jotka ilmoittivat itseensä huomioivasta ja motorisoivasta käyttäytymisestä, liittyivät positiivisesti aikaisempaan peliin paluuseen SRC:n jälkeen. Sitä vastoin korkeasta tunnollisuudesta ilmoittaneet opiskelijat liittyivät myöhemmin pelaamiseen SRC:n jälkeen.

Aiemman peliin palaamisen riski oli 8,1 % suurempi jokaista yhden yksikön lisäystä kohti kokemuksen etsimisessä; 4,1 % korkeampi jokaista yhden yksikön lisäystä huomioivassa impulsiivuudessa; 4 % korkeampi jokaista yhden yksikön lisäystä motorisessa impulsiivuudessa; ja 6,8 % pienempi jokaista tunnollisuuden lisäystä kohti, tutkimuksen mukaan.

“Koska aikaisempi peliin paluu voi lisätä riskiä saada uusi aivotärähdys ensimmäisen aivotärähdyksen jälkeen, on tärkeää tunnistaa piirteet – kuten persoonallisuuden piirteet – jotka vaikuttavat yksilöiden peliin palaamiseen”, tutkijat kirjoittivat tutkimuksessa. . “Kun enemmän tutkimuksia selventää persoonallisuuden ja tiettyjen SRC-tulosten välistä suhdetta, lääketieteen ammattilaiset ja urheiluvalmentajat voivat olla paremmin valmistautuneita räätälöimään koulutus-, ehkäisy- ja interventiotoimia yksilöllisten urheilijan persoonallisuusprofiilien perusteella”, he päättivät.

Leave a Comment