Putinin “hyökkäys ihmisyyttä vastaan” Ukrainassa näyttää todella pahalta Donald Trumpille

Vladimir Putinin hyökkäys Ukrainaan on saattanut maailman kärkeen. Sunnuntain ilmoitus siitä, että hän asettaa Venäjän ydinvoimat korkeaan valmiustilaan, vain lisää ahdistusta ja pelkoa hyökkäyksen valloittamisesta.

Putinin valintasodalla ja hänen sotaisalla retoriikallaan on jo ollut myös merkittäviä poliittisia seurauksia Amerikassa. Yksi tärkeimmistä niistä on Putinin pitkäaikaiselle ihailijalle, entiselle presidentille Donald Trumpille luotu vakava poliittinen dilemma.

Kun Trump joutui aikaisempiin poliittisiin vaikeuksiin, olipa kyse virkasyytyksestä, COVID-19:n käsittelyn torjumisesta tai tammikuun aiheuttamasta raivosta. 6 kapinan jälkeen hänen tukikohtansa pysyi lujasti hänen nurkassaan – kuten useimmat republikaanien viranhaltijat. Mutta tällä kertaa hänen tukikohtansa tai hänen liittolaisensa kongressissa eivät ole seuranneet hänen esimerkkiään.

Sydänsärky: Isä valmistautuu jättämään lapsensa ja taistelemaan Ukrainan puolesta

Lisäksi hänen vankkumaton tukinsa piti Putinin nurkassa eikä maksanut hänelle poliittisesti. Ei niin tällä kertaa.

Presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin huippukokouksessa Danangissa Vietnamissa vuonna 2017.

Trumpin ensimmäiset kommentit Putinista voivat kostautua

Putinin aggression shokki on ravistellut Trumpin tavanomaisia ​​liittolaisia ​​ja kannattajia, kuten hän sai tietää, kun hän kommentoi ensimmäisen kerran Ukrainan hyökkäystä.

Trumpin suhde Putinin kanssa oli hyvin esillä entisen presidentin alustavissa kommenteissa hyökkäyksestä. Haastattelussa tiistaina ultrakonservatiivisessa Clay Travis & Buck Sexton Showssa Trump sanoi, että Putinin strategia oli “nero” ja “taitava”.

Entisen presidentin näkemyksen mukaan Euroopassa kehittyvässä hyökkäyksessä ei ollut mitään tuomittavaa, mutta paljon ihailtavaa.

Trumpin syleilemiseen Venäjän autoritaarista johtajaa vastaan ​​tuli kuitenkin vastaus. Tämä vastaus viestii asenteiden muutoksesta Venäjää kohtaan jopa Trumpin tukikohdan keskuudessa, ja se ennakoi demokratiaa ja autoritaarisuutta koskevan keskustelun uudelleen kalibrointia Yhdysvalloissa ja ulkomailla.

Presidentti Donald Trump tapasi Venäjän presidentin Vladimir Putinin vuonna 2017 Hampurissa, Saksassa.

Presidentti Donald Trump tapasi Venäjän presidentin Vladimir Putinin vuonna 2017 Hampurissa, Saksassa.

Yllättäen monet Trumpin tavanomaisista ystävistä eivät yhtyneet Putinin ylistykseen.

Edustajainhuoneen republikaanien johtaja Kevin McCarthy sanoi: “Vladimir Putinin hyökkäys Ukrainaan on holtiton ja paha. … Putinin teoilla on oltava vakavat seuraukset. … Putin on saatava vastuuseen teoistaan.

Jopa Fox Newsin Tucker Carlson muuttaa säveltään luonnehtiessaan hyökkäystä vain “rajakiistaksi” ja ehdotettuaan, ettei amerikkalaisoikeistolla ollut mitään syytä vihata Putinia. Torstaina hän teki äkillisen näkemyksen, kutsuen hyökkäystä “tragediaksi” ja laskemalla vastuun siitä suoraan Putinin harteille.

David vs. Goljat: Putinin sota Ukrainaa vastaan ​​saattaa johtaa hallinnon muutokseen. Moskovassa, ei Kiovassa.

Ja mihin Carlson menee, Trump ei voi olla kauas jäljessä.

Ei siis ollut yllättävää, että Trump leikkasi hieman purjeitaan lauantaina pitämässään puheessa Conservative Political Action Conferencelle (CPAC). Hän väitti edelleen, että Putin oli “älykäs”, kun hän yritti kohdistaa syytteen siitä, mitä Venäjän johtaja teki Bidenin hallinnolle. “Ongelma ei ole se, että Putin on älykäs, mikä tietysti hän on älykäs”, Trump sanoi. “Ongelma on, että johtajamme ovat tyhmiä… ja toistaiseksi he ovat antaneet hänen päästä eroon tästä huijauksesta ja hyökkäyksestä ihmiskuntaa vastaan.”

Mutta tällä kertaa, toisin kuin mitä hän sanoi tai ei sanonut tiistaina, Trump tuomitsi hyökkäyksen. Carlsonin tavoin hän kutsui sitä “hirvittäväksi” ja sanoi: “Se on raivoa ja julmuutta, jonka ei olisi koskaan pitänyt antaa tapahtua.”

Venäjää ja Ukrainaa koskevat gallupit vaihtuvat

Miksi tämä muutos Trumpin sävelessä?

Ensinnäkin henkilölle, joka on yhtä tarkkaavainen kyselyihin kuin entinen presidentti, varhaiset tutkimustulokset osoittavat selvästi, että amerikkalaiset eivät osta sitä, mitä entinen presidentti myi.

Perjantaina julkaistussa Washington Post/ABC News -kyselyssä todettiin, että “suuri ja molemminpuolinen enemmistö amerikkalaisista kannattaa taloudellisia pakotteita Venäjälle sen sotilaallisen hyökkäyksen vuoksi Ukrainaan, kun yleisön antipatia Venäjää kohtaan nousee kylmän sodan tasolle”. Noin 62 prosenttia republikaaneista kannatti Yhdysvaltojen ja sen eurooppalaisten liittolaisten politiikkaa taloudellisten pakotteiden asettamisessa Venäjää vastaan.

Post totesi: “Yli kolme neljäsosaa demokraateista ja republikaaneista suhtautuu Venäjään negatiivisesti”, mukaan lukien 47% demokraateista ja 40% republikaaneista, jotka pitävät sitä “vihollisena”.

“Tarvitsen ammuksia, en kyytiä”: Zelenskyy on sankari, jota hänen maansa tarvitsee Venäjän tunkeutuessa

Presidentti Donald Trump sanoi yhteisessä tiedotustilaisuudessa Helsingissä vuonna 2018 Venäjän presidentti Vladimir Putinista ja vaaleihin puuttumisesta:

Presidentti Donald Trump sanoi yhteisessä tiedotustilaisuudessa Helsingissä vuonna 2018 Venäjän presidentti Vladimir Putinista ja vaaleihin puuttumisesta: “Luotan kovasti tiedusteluväkeäni, mutta kerron teille, että presidentti Putin oli erittäin vahva ja voimakas kieltäessään tänään. .”

Myös perjantaina julkaistu Gallup-kysely osoitti, että lähes yhdeksällä kymmenestä amerikkalaisesta on erittäin tai enimmäkseen epäsuotuisa näkemys Venäjästä Ukrainan hyökkäyksen jälkeen. “Republikaanit ja demokraatit”, Gallup raportoi, “yhtenevät kielteisissä näkemyksissään Venäjästä.”

Muut tutkimukset kuitenkin tarjosivat Trumpille lohtua ja poliittista liikkumavaraa. He osoittivat hänen CPAC-puheessaan osoittamaan suuntaan, eli syyttivät Bideniä siitä, ettei hän ollut tarpeeksi vahva vastustaessaan Putinia.

Venäjän tuki vähenee

Ulkomailla Trump näki merkkejä halkeilusta Venäjän tukemisessa autoritaarisessa klikkissaan.

Turkin voimamies presidentti Recep Tayyip Erdoğan kutsui tiistaina Venäjän päätöstä tunnustaa niin sanotut Donetskin ja Luhanskin kansantasavallat “epähyväksyttäväksi” ja sanoi, että se loukkaa Ukrainan suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta.

Unkarin Viktor Orban, jonka autoritaarinen hallinta on ollut mallina Trumpisteille ja joka on ollut pitkään Venäjän puolustaja Naton sisällä, tuomitsi Venäjän hyökkäyksen ja ilmaisi tukensa “kaikille pakotteille”.

Lopuksi, Venäjän tankkien näkeminen Ukrainassa näyttää todennäköisesti muuttavan keskustelua demokratiasta ja autoritaarisuudesta Amerikassa ja muualla maailmassa.

Kuten Brookings Institutionin Isabell Sawhill totesi vuonna 2019, kylmän sodan jälkeen amerikkalaisilla ”yleensä piti rauhaa ja vaurautta itsestäänselvyytenä. He kääntyivät sisäänpäin ja keskittyivät enemmän eteenpäin pääsemiseen. He katselivat, kun johtajamme leikkasivat verojamme, jotka vapautettiin sekä hyvistä että huonoista syistä. … He olivat liian vähän huolissaan vaikutuksista ihmisten elämään ja itse demokratian lopulliseen kestävyyteen.”

Paranna murtunut kansakuntamme: Haluan Joe Bidenin sanovan nämä kaksi sanaa unionin tilasta

Putinin hyökkäys on herätys amerikkalaisille, jotka, kuten Sawhill sanoo, ovat tulleet omahyväisiksi demokratian suhteen. Ja se on jyrkkä varoitus siitä, miltä maailma näyttäisi, jos Trumpin ihailemat “älykkäät”, “taitavat” autokraatit olisivat vastuussa ja voisivat tehdä mitä haluavat.

Kaiken kaikkiaan se, mitä Putin on tehnyt Ukrainassa, asettaa Trumpin sellaiseen kiusaan poliittiseen asemaan, joka vaatisi “neron” onnistuneeseen navigointiin.

Austin Sarat on William Nelson Cromwell oikeustieteen ja valtiotieteen professori Amherst Collegessa. Hän kirjoittaa Amerikan laista ja politiikasta ja on kirjoittanut teoksen “The Death Penalty on the Ballot: American Democracy and the Fate of Capital Punishment”.

Voit lukea avustajaneuvostomme ja muiden kirjoittajien mielipiteitä Opinion-etusivulta Twitterissä @usatodayopinion ja päivittäisessä Opinion-uutiskirjeessämme. Jos haluat vastata sarakkeeseen, lähetä kommentti osoitteeseen letters@usatoday.com.

Tämä artikkeli ilmestyi alun perin USA TODAY:ssä: Putinin ja Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan järkyttämät Trumpin liittolaiset

Leave a Comment