Ryan: Kenkä sopii uudelle IndyCar-tähdelle Scott McLaughlinille

ST PETERSBURG, Florida – NTT IndyCar -sarjan uusimmalta voittajalta kysyttiin, halusiko hän vesipullon, ja uupunut Scott McLaughlin kieltäytyi kohteliaasti omalla kysymyksellään.

“Miksi ei ole olutta?” väsynyt McLaughlin sanoi hymyillen istuessaan No. 3 Dallara-Chevrolet -lentokoneen näytöllä kisan jälkeisten sponsorivalokuvien kulkueen aikana. “Joo, me tarvitsemme olutta.”

Team Pensken markkinointi- ja PR-edustajat kokoontuivat nopeasti soittamaan hotellihuoneisiin, ja Miller High Lifen kultatölkki lähetettiin muutamassa minuutissa. Heti kun McLaughlin nousi kärkeen, laulu alkoi joukolta faneja, jotka olivat huutaneet “Me rakastamme sinua!” voittokaistaa ympäröivien esteiden takaa.

“KENKE-Y! SOE-Y! SOE-Y!”

McLaughlin nousi välittömästi seisomaan ohjaamoonsa, riisui oikean kenkänsä ja tyhjensi 12 unssia alkoholia hienostuneena. Voittoisassa asennossa hän nielei oluiden samppanjaa rajujen hurrausten merkeissä.

“Ei voi maistua paremmalta”, hän sanoi.

Se ei ollut McLaughlinin ensimmäinen kenkä – voittojuhla, joka on suosittu Down Under ja jonka australialainen Daniel Riccardio teki tunnetuksi F1-voittojensa jälkeen.

Mutta se ei varmasti jää McLaughinin viimeiseksi IndyCarissa, jonka kauden 2022 avaus kastettiin sunnuntaina orastavaksi tähdeksi.

Scott McLaughlin sanoi, että hän esiintyi viimeksi shoeylla voitettuaan Bathurst 1000 -sarjan (Chris Jones/Penske Entertainment).

Aloittelijana viime vuonna McLaughlin aloitti a #ScottLearnsAmerica sosiaalisen median kampanja esitelläkseen Christchurchin, Uuden-Seelannin, joka on kotoisin NFL Red Zone -kanavan ihmeistä, useita Yhdysvaltain maamerkkejä ja Bed, Bath and Beyond.

Ja nyt, kun hän purskahti tänä viikonloppuna uransa ensimmäiseen paalupaikkaansa ja uransa ensimmäiseen voittoon Firestonen Grand Prixissä Pietarissa, Amerikka oppii Scott McLaughlinin.

Ja siellä on paljon muuta kuin hänen hallintaansa 14 kierroksen, 1,8 mailin väliaikaisella katuradalla, jonka hän kesytti viileästi aplombilla, kun hän joutui sarjan puolustavan mestarin Alex Paloun tulistuksen kohteeksi viimeisen 10 kierroksen aikana.

Hänellä on ensiluokkainen ja kunnollinen Team Penske -rutiini alaspäin (hienovasti liukuen sponsorointimaininnoihin säilyttäen samalla positiivisen asenteen näennäisesti kaikesta), mutta hän selvästi osaa myös juhlia.

Ja hänellä on myös ilahduttavan itseään halventava huumorintaju – mistä on osoituksena sunnuntain voiton ensimmäinen juhla. McLaughlin hyppäsi pois autonsa sivukapselista, mutta yritti puolikorkkiruuvia, mutta ei kyennyt pitämään laskua ja kaatui harmittomasti asfaltille.

Sarja vasemmalta oikealle Scott McLaughlinin voittoharjoittelusta St. Petessa (Chris Jones/Penske Entertainment).

“En voinut uskoa sitä”, McLaughlin sanoi. “Hyppäsin – ei paskaa – ja jalkani olivat vain hyytelömäiset, veli. Ja kun osun maahan, olen kuin, olen valmis. Yritin tehdä siitä niin herkän kuin pystyin, ja näytin vain idiootilta. Näytin vombatilta. Se oli pahaa.

“Kuuletko vombateista? Tai kiivi? Kiivit eivät lennä, siksi ne kaatuvat taivaalta tullessaan. Niin teimme juuri silloin.”

Niille, jotka eivät ole tutustuneet Uuden-Seelannin ornitologiaan, kiivi on lentokyvytön lintu, joka on kotoperäinen maassa – ja aivan päinvastainen kuin sen uusin suosikkipoika kilpa-ajoissa.

McLaughlin, 28, on lähtenyt lentoon räjähdysmäisellä urallaan, joka on saanut hänet seuraamaan tiukasti kuusinkertaisen IndyCar-mestarin ja toverinsa uusiseelantilaisen Scott Dixonin menestyneitä jalanjälkiä.

McLaughlin, joka on jo kolminkertainen DJR Team Pensken mestari arvostetussa Australian Supercars -sarjassa, sijoittui kolmanneksi Pensken kaikkien aikojen voittolistalla. ennen hänen sunnuntain läpimurtonsa St. Petessä. “Voittaminen molemmilla puolilla maailmaa on melko siistiä”, hän sanoi 57. Penske-voittonsa jälkeen.

Mutta voitosta puuttui silti Uuden-Seelannin elementti, jonka McLaughlin sijoitti elämänsä neljän parhaan hetken joukkoon (hääpäivänsä, Bathurst 1000 -voiton ja ensimmäisen Supercars-tittelinsä kanssa).

Hänen vanhempansa Wayne ja Diane eivät voineet osallistua. Kotimaansa pandemian matkustusrajoitusten vuoksi McLaughlin näki ne viimeksi tammikuussa 2020.

Kun hän nousi ulos autosta, hänen vaimonsa Karly luovutti odottavan iPhonen, jotta hän voisi välittömästi lähettää heidät FaceTimeen äitinsä ja isänsä kanssa, jotka olivat olleet hereillä kello 1:stä lähtien Uudessa-Seelannissa katsomassa kilpailua. Kyyneleet valuivat erityisesti isälleen, joka pukeutuu poikansa kilpa-asuihin ja huutaa televisioon katsoessaan kilpailuja.

Firestone Grand Prix Pietarissa
Scott McLaughlin puhuu vanhempiensa kanssa FaceTimen kautta ensimmäisen IndyCar-voittonsa jälkeen (Mark Brown/Getty Images).

“He ovat juuri yli kuun”, Karly McLaughlin kertoi NBC Sportsille voittokaistalla. “He ovat hänen suurimmat kannattajansa. Se on vaikeaa, ja se sattuu varsinkin useammin päivinä, kuten tänään ja eilen hänen ensimmäisen paalunsa ja ensimmäisen voiton myötä. Se pistää. Toivon, että he voisivat olla täällä häntä varten.”

Hänen vanhempansa tulevat käymään toukokuussa Indy 500 -kilpailussa ja jäävät sitten kolmeksi kuukaudeksi, mutta Scott McLaughlinilla oli edelleen useita perheenjäseniä voittokaistalla sunnuntaina.

Karly on kotoisin New Yorkista (hän ​​ja McLaughlin tapasivat juhlissa Las Vegasissa), ja hänen vanhempansa Denise ja John osallistuivat St. Pete -kilpailuun yhdessä sisarensa Taylorin ja morsiamensa Seanin kanssa.

“Ne ovat suurin tukijärjestelmämme”, Karly sanoi. “Olemme niin onnekkaita, että meillä on ne.”

Scott ja Karly McLaughlin juhlivat perheenjäsenten kanssa, jotka osallistuivat hänen voittoinsa sunnuntaina Pietarissa, Floridassa (Nate Ryan).

Scott McLaughlinilla oli tänä viikonloppuna yksi australialainen, Supercars-tiiminsä mekaanikko, joka muutti äskettäin Amerikkaan kilpatyötä varten. Se on ensimmäiset tutut kasvot, jotka McLaughlin oli nähnyt maailman kulmasta, jossa hänet kasvatettiin lokakuusta 2020 lähtien.

“Kaipaan heitä kovasti”, hän sanoi vanhemmistaan. ”He saivat minut tänne ja saivat minut uskomaan itseeni. Äitini ja isäni ovat olleet ihastuneet Yhdysvaltoihin useiden vuosien ajan, ja se nosti USA:n rakkauden ja halun tulla tänne suuriin liigoihin, kun olin nuori lapsi, jo paljon ennen Supercars-menestystäni.

Ikään kuin koti-ikävä ei olisi ollut tarpeeksi vaikeaa vuonna 2021, McLaughlin kamppaili myös ylevien standardiensa mukaan enimmäkseen laimean tulokaskauden läpi. Muutaman lyhyen kohokohdan (sekunti Texasissa) keskellä hän sijoittui 14:ksith pistetaulukossa joukkueessa, jolla oli kolme sarjan mestaria ja kaksi Indy 500 -voittajaa.

“En pilannut itseäni, mutta samalla on vaikea siirtyä ajattelusta voittaa joka viikko, ja se on kaikki, mikä merkitsee, ei vähempää, sanomaan “Hei, haluaisin 15 parhaan joukkoon”, McLaughlin. sanoi. “En työskentele niin. Olen kilpailija. Haluan voittaa. Haluan saada sauvoja. Haluan hallita rotuja enkä edes murehtia asioita.

“Tein sitä neljä vuotta, ja sitten tänne tulo, periaatteessa, se vain sotkee ​​päätäsi. Sinun on oltava realistinen asioissa, ja asetan itselleni paljon paineita, kuten: “Miksi imen karsinnassa, kun olen hyvä?” Se on mielipeli, ja sinun on oltava sen huipulla. Sinun täytyy vain uskoa itseesi.

”Ammattiurheilijana käyt läpi ylä- ja alamäet. Sinulle maksetaan hyvää rahaa ja olet 15. sijalla, se ei ole hyvä. Minulle se ei ole hyvä. Ajan maailman suurimmassa moottoriurheilujoukkueessa. Minulle se ei ollut hyvä. Mutta minusta tuntuu, että tänään, tänä viikonloppuna, osoitimme, että (kovalla työllä, sitkeydellä) pääset sinne, ja olin siitä erittäin ylpeä.

Tallin omistaja Roger Penske vakuutti, että hän kertoi McLaughlinille, että “tarina on pitkä, ei lyhyt” kilpa-uran suhteen.

McLaughlin kiitti myös vaimoaan, jota hän kutsui “absoluuttiseksi rockiksi”. Hän on luonut minuun. En olisi mitään ilman häntä.”

Karly ja Scott McLaughlin (Nate Ryan)

“Olen niin ylpeä hänestä”, Karly sanoi. “Hän halusi tätä niin kovasti. Hän oli niin ankara itselleen viime vuonna. Se ei mennyt niin kuin hän halusi. Sanoimme vain, että ole kärsivällinen, se tulee. Olet upea urheilija siinä mitä teet. Ja se on vain ylöspäin täältä.

“(Tiimi) uskoo häneen koko maailman, ja hän tietää sen. Hän on tietysti ankarampi itselleen kuin muille. Mutta nyt apina on poissa selästä, ja luottamus on hänen suurin voimansa. Ja se on päällä.”

McLaughlinin perhe lensi kotiin vasta maanantaina, joten juhlat olivat sunnuntai-iltana Pietarissa.

Mutta Scott McLaughlin jo tasapainotti juhlaa valmistautuessaan olemaan takaisin ajosimulaattorissa keskiviikkona työstämään tulevia Texasin ja Long Beachin kilpailuja.

“Minä juon muutaman oluen, älä huoli siitä”, McLaughlin sanoi. “Mutta varmistan, että pääsen takaisin hevosen selkään. Se tulee olemaan vaikeaa, mutta olen siellä.”

St. Peten kenkä osoitti, että hän on ehdottomasti täällä nyt.

Ja se on saapuminen, josta IndyCar voi olla hyvin iloinen.

Tämä saattaa olla ensimmäinen monista kenkäjuhlista Scott McLaughlinille IndyCarin voittokaistalla (Chris Jones/Penske Entertainment).

Leave a Comment