Shapirot siirtyivät Broncosin kommentoimisesta Trumpiin

Leslie Mark Shapirolla oli erinomainen elämä, mutta siellä oli myös ahdistusta. Les söi kunnolla (lukuun ottamatta Chicago-tyylistä pizzaa), harjoitteli eikä polttanut koskaan. Siitä huolimatta keuhkosyöpä tappoi Lesin 65-vuotiaana.

Chicagolandin lukion syöttäjä eloisa käsivarsi Les opiskeli joukkoviestintää yliopistossa. Les muutti taitavasti urheiluintohimonsa ja reportterikykynsä merkittäväksi uraksi Coloradon erittäin kilpailukykyisillä urheilumediamarkkinoilla.

Saapuessaan CBS4:ään syyskuussa 1984 Lesillä oli valtavat hiukset ja hän teki suuren suosion urheiluankkurina. Hänen urheiluraporttinsa olivat älykkäitä, keskittyneitä ja usein uutisia.

Craig Silverman

Juuri ennen kuin hän muutti Denveriin Chicagosta, Les meni naimisiin Paula Adlerin kanssa vuosikymmenen kestäneen seurustelun jälkeen. Ekstaattinen Les viihdytti satoja vastaanottovieraita vitseillä (“tämä on Paulan elämän onnellisin päivä”) ja kruunaamalla Sinatraa.

Denver sports ja Les Shapiro olivat nousussa. Broncos voitti Super Bowlin, ja Rockies saapui. Rakkaus baseballiin. Shapiron perheeseen kasvoi kaksi kaunista poikaa.

Mutta vuosisadan vaihteessa pohja putosi paikallisesta urheilulähetyksestä. Internetin ja ESPN:n aiheuttama valtava kilpailu merkitsi paikallisten urheilunäyttelyiden kutistumista ja huomattavia budjettileikkauksia.

Hänen taitonsa ja korvauksensa huipulla Les Shapiro ja CBS4 erosivat. Nuoremmat vaihdot isommilla hiuksilla toimivat edullisesti. Kokeneet, lahjakkaat ihmiset lähtivät.

Mutta Les oli tyrmäämätön. Hänellä oli edelleen runsaasti aaltoilevia hiuksia ja kultaisia ​​piippuja. Les oli Chicagon lapsi, mutta Coloradon mies. Hän ja Paula halusivat kasvattaa poikansa täällä.

Coloradon hyväntekeväisyysjärjestöt kutsuivat jatkuvasti Lesiä vapaaksi edustajakseen, koska hän oli niin loistava tehtävässä. Keräsivät monia dollareita suuriin tarkoituksiin. Sillä välin Paulan kova työ auttoi perhettä elättämään Lesin odotellessa takaisinsoittoja, jotka liian usein eivät koskaan toteutuneet.

Opi uutta mediaa työskentelemällä Denver Post digitalissa, ESPN Radio Denverissä, Mile High Sports Radiossa ja Fox31:ssä. Tutustu inspiraatioon Pysäyttämätön Erinomaisia ​​podcasteja, jotka sisältävät Lesin ja hänen ystävänsä Vic Lombardin haastatteluja kuuluisista urheiluhahmoista.

Les käytti lähetystensä mainostamiseen sosiaalista mediaa. Hän meni vanhaan kouluun Facebookin ja sitten Twitter. Siitä tuli Coloradon urheilun ystävien pakko seurata.

Mutta jokin muuttui vuonna 2015. Lesin Facebook-viestit ja tweetit eivät enää sisältäneet vain urheilua ja/tai perhettä.

Ennen Trumpin ehdokkuutta ainoa puolipoliittinen viesti, joka havaittiin Lesin Facebook-syötteessä, oli 19.7.2014 ylistys ”Lyhyt opetusohjelma Lähi-idän konfliktista. (Dennis) Prager on yksi älykkäimmistä ja herkimmistä henkilöistä kansallisessa radiossa.

Paulan ja vanhimman pojan Jessie Shapiron mukaan Les oli apoliittinen ennen Donald Trumpin poliittista nousua. Paula kertoi minulle, että Les piti Amerikan presidenttien opiskelusta, mutta ei koskaan sekaantunut puoluepolitiikkaan.

Todistettuaan GOP:n presidentinvaalikeskustelun, jossa oli mukana Trump, Les Shapiro julkaisi tämän Facebookissa 10.11.2015: Katsotaanpa… luokkaton, nimittäjä, narsistinen, pinnallinen, puhuu täysin ja ajattelee, että jos hän toistaa itseään, se tekee hänestä oikean. Olet viihdyttävä, Donald, mutta et ole presidentin puutavara. Ja Fiorina vei sinut juuri puuvajaan.”

Facebook-kaverit aloitettiin. Trumpin fanit ampuivat takaisin. Jotkut olivat ilkeitä. Pysy omalla kaistallasi, Lesille kerrottiin. Pysy urheilussa, arvostelijat vaativat.

Mutta The kieltäytyi. Hän kirjoitti: “Ei. Hän (Trump) on epärehellinen ja epäkunnioittava henkilö, ja hän ansaitsee saman. Itse asiassa, koska hän on auktoriteetti-/valta-asemassa, hän ansaitsee sen vielä enemmän. Hän on häpeämätön ja häpeällinen ihminen. Ja jokainen, joka tukee häntä, on osallinen.”

Voimakkaat poliittiset tuomiot eivät välttämättä edistä suosion maksimoimista urheilufanien keskuudessa. Siitä huolimatta Les taisteli säännöllisesti Trumpismia vastaan, kunnes hänen voimansa oli mennyt.

Jessie Shapiro35-vuotias, taitava Hollywood-muusikko ja pyrkivä käsikirjoittaja, oli huolissaan isänsä sosiaalisen median taisteluista “tarpeettomana energian karkotuksena ja epäterveellisenä”. Jessie huomaa taitavasti, että nämä online-keskustelut muuttavat harvoin keskustelijoiden mielipiteitä.

Mutta Jessien isän suorapuheisuus inspiroi monia Facebook-kavereita, vaikka emme aina yhtyneet edestakaisin kommentteihin. Politiikasta kiihottuminen kiinnitti huomiomme. Arvostamme mielipiteitä. Onneksi vuonna 2020 Amerikka tuli järkiinsä ja heitti Trumpin vakuuttavasti pois virastaan.

Epäoikeudenmukaisuuden vastustaminen juoksee Les Shapiron perheessä. Paulan isä Jack Adler oli 10-vuotias, kun natsit valloittivat hänen Pabianicen, Puolan kotikaupungin. Jackin vanhemmat, isovanhemmat ja kaikki kolme hänen sisaruksiaan menehtyivät holokaustissa. 16-vuotias Jack pakeni Euroopasta vuonna 1946.

Orvoksi jäänyt maahanmuuttaja Jack asettui lähelle Chicagoa, työskenteli kovasti, perusti hienon perheen ennen kuin muutti Coloradoon. Jack puhuu edelleen voimakkaasti – silminnäkijänä – kiihkoilua vastaan. Paula Shapiron veli Eli Adler tuotti vuoden 2015 vaikuttavan dokumentin, Selviytynyt Skokiemukana Jack.

LUE: Colorado Sunin mielipidekolumnistit.

Les ja hänen appivanhemmat olivat kiinni. Heillä oli yhteinen intohimo kultaista sääntöä kohtaan.

Myös musiikki kulkee tämän perheen läpi. Jack ja Les rakastivat hymyilyä ja huutaa, varsinkin Mack the Knife -esityksessä. Nämä miehet kärsivät hain puremista ja purivat takaisin. Ihmiskunta on hyötynyt heidän esimerkistään ja johtajuudestaan.

Hän olisi täyttänyt perjantaina 66 vuotta. Sunnuntaina iltapäivällä fanit, ystävät ja perhe juhlivat Les Shapiron elämää Blake Street Tavernissa.

Jos osallistut, vastaa kaikista paikoista Facebookissa. Let’s Mile High tervehtii Les Shapiroa. Hänen muistonsa on siunaus.


Craig Silverman on Denverin entinen varapäällikkö, joka on myös työskennellyt tiedotusvälineissä vuosikymmeniä. Craig on The Colorado Sunin kolumnisti. Hän työskentelee lakimiehenä Denverin lakiasiaintoimistossa Springer & Steinberg, PC ja isännöi The Craig Silverman Show -podcastia.


Colorado Sun on puolueeton uutisorganisaatio, ja kolumnistien ja toimituksellisten kirjoittajien mielipiteet eivät heijasta uutishuoneen mielipiteitä. Lue eettinen käytäntömme saadaksesi lisää The Sunin mielipidepolitiikasta ja lähetä sarakkeita, ehdota kirjoittajia tai anna palautetta osoitteessa mielipide@coloradosun.com.


Uskomme, että tärkeä tieto on nähtävä vaikutuksen kohteena olevien ihmisten toimesta, olipa kyseessä kansanterveyskriisi, tutkiva raportointi tai lainsäätäjien vastuuvelvollisuus. Tämä raportointi riippuu kaltaisten lukijoiden tuella.

Leave a Comment